Hei.
Jeg er kanskje en av mange som starter en tråd her i dette forumet hvor jeg ber om tips til gode bøker å lese. Men som helt nytt medlem på denne siden, tillater jeg meg likevel å spørre.

Jeg er en aktiv leser, og leser mye. Etter å ha lest masse krimbøker så er det akkurat som om det har blitt litt klisje, og jeg er smått lei den sjangeren. Jeg ønsker mer spenning og thriller.

I de få ukene vi har vært i 2016 har jeg lest flere bøker:

  • The Martian (Marsboeren) av Andy Weir: En av de aller beste bøkene jeg har lest (heldigvis leste jeg boken før jeg så filmen!)
  • De som fortjener det av Peter Swanson: Også en av de beste bøkene jeg noensinne har lest, og selv om det toucher noe innom krimsjangeren så er det likevel noe utenom krimsjangeren.

Dette er kanskje ikke så mye å gå på for å gi meg noen gode tips, men jeg gir det en sjanse vertfall :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Enig med Tao. Du kan prøve deg på noen av bøkene til Stephen King, Han skriver ikke bare grøssere, men også thrillere og romaner. Han har også skrevet science fiction, så i forfatterskapet hans er det mye å velge i:)

Vil også anbefale Mo Hayder, John Hart og Harlan Coben:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"Svøm med dem som drukner" av Lars Mytting er en fantastisk bok!
Ellers vil jeg anbefale deg å sjekke ut Lars Saabye Christensen, John Irving, Jan Kjærstad og Haruki Murakami

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hei :)

Leser mye krim selv, og blir også tidvis lei sjangeren fordi det er veldig mye som oppleves som likt. Av bøker jeg synes har overrasket meg positivt som er mer mot spenningssjangeren, så henger jeg med på anbefalingen av "Jeg er Pilegrim". I tillegg likte jeg godt "Alex" av Pierre Lemaitre (men likte ikke de andre to..), og "Til Jacobs forsvar" av William Landay. I forhold til spenning/thriller kan kanskje bøkene til Lee Child også være noe? Jeg har lest et par av de, og synes de var spennende. Har ikke lest de i rekkefølge, og for meg hadde ikke det noe å si for leseopplevelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei ☺️ Jeg er også mest glad i krim og spenning. Den beste thrilleren hittil i år har vært jeg er Pilgrim - terry hayes. Den er tykk 788 sider, men absolutt verdt å lese. Ellers kan jeg nevne forfattere som jeg har blitt tipset om ,men ikke lest. Jussi adler olsen, Lars Kepler, camilla Lacknerg, Yrsa (islandsk krimdronning husker ikke etternavnet), boktittel - papirgutten, jenta uten hjerte, det henger en engel i skogen, elle melle, ektemannens hemmelighet, terapien. Du finner forfatterne ved å søke de opp her inne. Vet ikke om det var til så stor hjelp. ☺️

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kepler er meget bra, Jussi Adler Olsen like så. Men jeg har litt "vanlig-krim-hvor-man-følger-en-etterforsker-som-skal-løse-et-mord"-sperre for øyeblikket, og ønsker å lese noe annet, mer spenning/thriller etc. :-) Som nevnt i innlegget mitt så var The Martian helt fantastisk. Ikke FOR mye fantasy, ikke overnaturlig, men morsom og fryktelig spennende.
Tusen takk for svar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest den forrykende finansthriller triologien til Odd Harald Hauge ? De er veldig annerledes enn de krimbøkene du beskriver. Bredfull av action, humor og spenning samt god geografisk spredning, skikkelig eventyr for voksne dette. MÅ leses kronologisk, i praksis er det en stor tykk bok delt i tre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ta en titt innom jeg er pilgrim det er litt annerledes krim. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler Audrey Rose av Frank De Felitta. (hvor spennende den er, avhenger nok litt av din egen fantasi). Jeg satt alene på et høyt loft i en fremmed by og leste den som tenåring, og begynte å tro at den var sann, på grunn av en dødsannonse som var akkurat lik dødsannonsene jeg hadde sett i avisene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stilig. Jeg skal sjekke det ut. Takk for svar :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Velkommen!

Ajiniakra har ganske nylig startet en dystopisk lesesirkel her inne, hvor "The Martian" av Andy Weir hadde passet inn.

Den som har fått flest stemmer akkurat nå er "Ready Player One" av Ernest Cline. Diskusjonene vil starte opp om en ukes tid, vil jeg tro. Rett meg hvis jeg tar feil.

Det er helt uforpliktende å være med, hvis du ikke ønsker det, behøver du ikke gjøre annet enn å lese boka sammen med de andre, og har du spørsmål eller tanker rundt boka, kan du dele det med de andre i lesesirkelen her inne. Kanskje det kunne være noe for deg?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så absolutt!! Takk for tips :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel. Jeg prøver meg.
Det er lenge siden jeg leste den, men jeg husker at jeg synes den var veldig spennende. Svermen, en biologisk thriller, tror jeg den er betegnet som. Ellers anbefaler jeg Vi ses i morgen av Tore Renberg. Det er vel mer en dramabok, men det er en pageturner uten sidestykke. Og hvis du ikke har lest Flink pike synes jeg du skal gjøre det før du kasserer krim som lesbar sjanger! :)

Verdt et forsøk.
Velkommen som bokelsker! :)
F

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk. "Svermen" høres spennende ut, så den skal jeg sjekke ut. Tusen takk for svar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Kjenner følelsen men det er så utrolig mange gode bøker av den sjangeren, slik at du får gi en lyd når den interessen er tilbake:). Her er noen tips på litt andre Krim/spenning/thriller bøker: Sannheten om Harry Quebert saken av Joel Dicker, De dødes bibliotek av Glenn Cooper, Guds venstre hånd av Paul Hoffmann, Brødrene fra Iron house av John Hart, Jeg vet hvor du er av Yrsa Sigurdsdottir

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.