Hei. Jeg har ifm flytting kommet over 3 bøker jeg syntes var helt fantastisk flotte. De er gamle og det hadde vært veldig gøy å vite om de hadde noe verdi :)

De heter :

*Det brittiske og utenlandske bibelskab. Det nye testamente med davids psalmer. - 1868.

  • Bibelen, eller den gamle hellige skrifter bøger. - 1858.

  • Bjørnsons fortellinger. (Denne står det ikke mer på. Ikke engang årstall. Men jeg ser eieren av boka har skrevet navnet sitt og 1872.)

Kjempegøy om noen har noe annen informasjon om disse bøkene eller vet verdi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Eg ser frå wikipedia-sida om Bjørnstjerne Bjørnson at han gav ut Fortællinger I-II (eg tolkar dette som at det er to bind) i 1872. Dermed er det stor sjanse for at det er ei førsteutgåve du har, noko som i seg sjølv er attraktivt for samlarar. For moro skuld gjorde eg søket "Bjørnstjerne Bjørnson 1872" på Antikvariat.net, det ser ut for at bøker tilsvarande den du har er til sals for rundt 500 - 1000 kroner. Men der er også eit sett med hefter som kostar heile 15000,-.

Sjølv tykkjer eg det er eit godt råd å oppsøke antikvariat for verdivurdering. Men skulle du gå i tankar om å selge så finnest det kanskje andre måtar å oppnå ein god pris på. Legge ut på finn.no, kanskje? Start f.eks. med det dobbelte av det høgaste prisanslaget frå antikvariata du besøker. Får du ikkje napp er det vel berre å redusere prisen gradvis. Eller kanskje finnest det auksjonssider på internett som kan vere interessante, dette veit eg lite om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ville ikke kontaktet et antikvariat, de tilbyr deg kanskje å kjøpe bøkene for en sum som ligger langt lavere enn hva de er verdt. Verdien er blant annet avhengig av hva slags forfatning bøkene er i, og hvor mange eksemplarer bøkene ble trykket i. Gamle bøker som er fint behandlet, og som er trykket i få eksemplarer, og som samtidig er skrevet av kjente forfattere øker verdinivået. Noen må være interessert i bøkene, for eksempel private samlere, museer, og lignende for at bøkene skal ha en reell markedsverdi. Noen ganger kan dette skifte over tid slik at verdiene kan stige eller synke avhengig av en rekke samfunnsfaktorer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville tatt kontakt med et antikvariat eller lignende. Kanskje et kristent for de to øverste. Det kan godt hende de har en verdi, også Bjørnson-fortellingene er spennende fordi det virker som de kom ut mens Bjørnson fortsatt levde, så om du finner ut hvilken utgave det er kan verdien stige betraktelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine PedersenMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieGro Anita MyrvangTine Sundal