Ble ferdig med denne boka idag. Det har tidvis vært krevende lesing fordi jeg har måttet lese sakte for å få med meg alt. Vel få med meg alt er å ta litt hardt i, det tror jeg så absolutt ikke jeg har gjort. Men det er helt greit. Har hatt stor glede av å lese deres innlegg i denne tråden, selv om jeg ikke har bidratt stort selv. Syns språket er fint, men sitter som regel igjen som et lite spørsmålstegn når fortellingen er ferdig. Alt i alt har dette vært en grei leseropplevelse, men ikke noe mer enn det. Terningkast 3 kanskje. Likte aller best Veiene omkring Pisa og Syndefloden over Norderney.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Som enkelte andre er jeg ikke så flink til dette med sakte (og repeterende) lesning, så jeg har gått glipp av mange av poengene i disse fortellingene. Derfor fint å følge med på diskusjonene i felleslesingen, da har jeg skjønt litt mer!

Mange fine formuleringer og beskrivelser, men fortellingene ga ellers ikke meg så veldig mye. Jeg slet med å bli engasjert i de (stort sett) overklasseintrigene etc. som foregikk.

Ser det er mange forskjellige favoritter, jeg likte best det to siste, Drømmerne og Dikteren, kanskje aller best Drømmerne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I motsetning til det meste av litteratur, hvor vi nødvendigvis ikke trenger forkunnskaper om verken forfatteren eller boka, vil jeg si at i dette tilfelle, så er det nesten alfa omega. Jo mer jeg leste om de forskjellige fortellingene og om Karen Blixens liv, jo mer forsto jeg og fikk utbytte av boka. En periode var jeg i ferd med å gi opp, jeg følte nærmest forakt. Så begynte jeg å lese de på dansk, samtidig som jeg leste det jeg kom over i to biografier og på nettet om henne og forfatterskapet, og følelsene mine endret seg drastisk.

Akkurat nå leser jeg den siste fortellingen på dansk, og jeg fryder meg over hvordan språket flyter. Jeg har begynt å kjenne K.B. såpass godt at jeg ser hvor hun bruker seg selv i teksten og jeg har stor respekt for den enorme kunnskapsmengden hun besitter, og jeg er ikke minst takknemlig for at jeg ga henne en ny sjanse. Det er hun verdt i mine øyne.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så bra og så flink du har vært til å finne stoff og sette deg inn i det. Jeg har ikke tålmodighet til det akkurat nå, men sitter absolutt igjen med den oppfatningen at Karen Blixen er en stor forfatter og kommer helt sikker til å lese mer av henne senere. I bokhylla har jeg Den afrikanske farm og Babettes gjestebud. Og i Babettes gjestebud vil jeg få en reprise på noen av fortellingene i Syv fantastiske fortellinger, hvis jeg har forstår det riktig:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den afrikanske farm er en helt annen type bok. Jeg likte den veldig godt, mens Babettes gjestebud ikke falt i så god jord hos meg. kanskje hvis jeg hadde lest den nå, men som dere andre er jeg ganske så mett nå, og ser frem til neste bok i lesesirkelen.

Syndfloden over Norderney og Et familieselskap i Helsingør står i den utgaven du tenker på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det blir spennende å se hvilken bok som blir valgt nå. Mange gode forslag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen