Her har det gått mest i flytting de siste ukene, selv om jeg ikke har vært aktiv i den fysiske flyttingen så kjenner jeg at all planleggingen og organiseringen tar på. Nå sitter jeg her i en leilighet full av esker og plastsekker og prøver å overse rotet. Og som vanlig ved flytting tar jeg ett oppgjør med min kjøpetrang, både i bøker og alt annet. Nå skal jeg til bunns i bokhylla før neste flytting, og jeg skal la være å kjøpe så altfor mange bøker.

Denne helgen leser jeg Sønnen av Jo Nesbø, rett og slett fordi den sto ytterst i bokhyllen. Så langt virker historien bra, men jeg sliter litt med å komme inn i stilen.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 42 svar.

I helgen leste jeg Buddha for begynnere... Fascinerende ..:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble lite lesing i helgen som var (ja vet jeg svarer tregt), men jeg var nett ferdig med "så lenge det er stjerner på himmelen - av Kristine Harmel". Det ble en nedtur å bli ferdig med boken, den var så ubeskrivelig bra. Men nå har jeg klart å starte opp igjen med en ny bok. "Rakels bok - Sissel Værøyvik". Når jeg har lest ut en så bra bok, så vet jeg at det skal mye til for å komme opp på det nivået som Harmels bok. Det finnes så mye bra litteratur idag, at en må gi forfattere en sjangs. Så ja jeg anbefaler "så lenge det er stjerner på himmelen" Mye av boken kunne ha skjedd i virkeligheten, uten at jeg sier mer. Håper dere andre fikk en bedre lesehelg enn meg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig flott bok ja :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja den var helt fantastisk, hvis du vet om noen bøker som er like bra eller bedre, så tar jeg gjerne imot tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tar selv imot tips :)
Kanskje du skulle prøve Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai ? :) Helt herlig ..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen er jeg blitt ferdig med "Historien om Edgar Sawtelle", som jeg forsåvidt har kost meg veldig med, men som jeg har fått med meg at ikke alle liker. I tillegg har jeg hørt "Tordivelen flyr i skumringen" på lydbok. Historien var overraskende lite fengende, og jeg syns ikke språket var særlig autentisk, så noen høydare var den ikke.

Nå har jeg begynt å lese "Gifttreet", med handling fra Kongo. Strever litt med å komme inn i handlingen, men regner med at det går greiere etter hvert. På lydbok hører jeg på "BFG" (SVK) av Roald Dahl. Lydboka fordi jeg har lyst til å bli bedre i engelsk, og da er det alltids greit med en enkel barnebok. Storkoser meg med :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sawtelle synes jeg var veldig fin, men vi har heldigvis forskjellig smak :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

NÅ er det iallefall både morsdag og valentines! Bomma jo greit på den forrige helg blondt øyeblikk

Jeg fortsetter på Midtvinterblod av Mons Kallentoft, jeg slet litt med den, men det begynner å løsne litt nå.

Fortsatt god helg! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå er det riktig helg ja :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser en bok som jeg aldri ville funnet selv, om ikke den sto blant andre oppvekstskildringer på bibliotekets utstilling for et par uker siden. Etter Paal-André Grinderud om sin oppvekst, i "En mor ved navn Wanda", da trillet tårene, til Michael Nyqvist og "Når barnet har lagt seg", som var ganske annerledes og mye mer distansert til barndommens traumer. Til Aslam Ahsan og "Regnbønnen, Et liv i kontraster", som ikke virker så emosjonelt berørt av fattigdom og konflikt mellom naboer, hinduer, sikher og muslimer, med de sistnevnte nederst på rangstigen både økonomisk og kulturelt. Han selv var et av få muslimske barn som fikk begynne på skolen der han bodde. Til slutt Jean-Louis Fournier og "Hvor skal vi hen, pappa?". Her er det en pappa som henvender seg til sine utviklingshemmede barn, og denne boka fremstår også som dønn ærlig, og likner med det på Grinderud sin bok. Jeg mener absolutt ikke at de to andre bøkene er uærlige, de har bare en annen avstand til historien, og ser seg selv i større grad utenfra. Så det er en fin samling av bøker, og de belyser hverandre. Det var et godt valg å sette dem sammen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Flytting er slitsomt, uansett. Men det blir godt når man kommer seg i orden!

Selv leser jeg Nådegaven bok 2 - Flamme. . Jeg ble litt overrasket, for det er en trilogi, men foreløpig har denne boka en helt annen historie, i en annen kant av dette fiktive lander, og uten noen av personene fra bok 1. Men jeg er helt frelst. Jeg blir dratt inn i handlingen og kan levende se for meg både hvordan folk og steder ser ut. En fantatisk bok. Det var den første også! Anbefales for alle som liker fantasy!

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg har funnet ut at jeg er dels hamstrer, dels kjøpegal, men nå skal det ryddes :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I helga skal jeg forhåpentligvis slappe av med Minette Walter's siste bok "The Cellar". Det er årevis siden jeg leste noe av henne, og årevis siden hun ga ut noe nytt, så dette kan bli spennende.
Flytting medfører endel arbeid, men du verden så godt det er å komme "i orden" igjen. Alt på stell, gammelt skrot er kastet og man sitter igjen med de tingene og bøkene man setter mest pris på.
Måtte ditt nye bosted bekomme deg vel! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk! Gleder meg til å få kastet det jeg ikke trenger og få alt inn der det hører hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har vært på ein lang biltur i dag. då høyrde eg omlag 2/3 av Tarzan of the Apes. Blir nok aldri for gamal til å høyre/lese slike eventyr. Eg skal køyre litt til i helga (Fotballturnering!), skulle eg bli ferdig med Tarzan så startar eg på Candide av Voltaire.

På fergeturane i dag (det blei 4 totalt) så rakk eg å lese ferdig dystopilesesirkelboka Menneskebarnet. Den andre lesesirkelboka Syv fantastiske fortellinger reiknar eg også med å kome eit godt stykke vidare i før helga er ferdig. Og for ikkje å lese for fort, så sper eg på med Utvandrerne av Vilhelm Moberg.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Flytting, samt flytting av (fysiske) bøker, er noe jeg kjenner godt til. Det kan bli en komplisert affære dersom man sitter på bøker som man ikke vil kvitte seg med.

Apropos sitte på bøker: Temaet flytting og bøker fører meg ofte tilbake til åpningen av romanen Moon Palace av Paul Auster: En ung amerikaner (1969) begynner på College i NY. Som foreldreløs, begrenser hans fysiske eiendeler seg til bøker han har arvet. Han har ikke råd til møbler og benytter (flytte-)bokkassene til å bygge møbler. Her er et utdrag:

"As it turned out, the boxes (bokkassene) were quite useful [---] I converted the boxes into several pieces of 'imaginary furniture' [---] My friends found it a bit odd, but they had learned to expect odd things from me by then. Think of the satisfaction, I would explain to them. of crawling into bed and knowing that your dreams are about to take place on top of nineteenth-century American literature. Imagine the pleasure of sitting down to a meal with the entire Renaissance lurking below your food. In point of fact, I had no idea which books were in which boxes, but I was a great one for making up stories back then, and I liked the sound of these sentences, even if they were false."

Jeg har ikke noe imot å sitte på stor litteratur mens jeg spiser et bedre måltid med venner.

Lykke til med bokkassene! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk! Får være litt hard i utvelgelsesprosessen, jeg kommer nok til å kvitte meg med de halvgode bøkene. De jeg vil beholde kan jeg pakke bort i kjelleren til foreldrene mine :-)

Likte den lille historien der :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har flyttet utallige ganger i livet, og var i en periode bekymret for om jeg rett og slett var rotløs, for å si det sånn. Så kjøpte mannen min og jeg hus ifjor, og den flyttingen var nesten verre enn alle de andre til sammen fordi jeg var så utålmodig. Ville bare bli ferdig og komme inn i vårt eget hjem. Og mannen min forstår meg på en helt egen måte; med ujevne mellomrom dytter han meg ut på små "husmorferier", og sånn har han ment å holde meg i ro til evig tid, ifølge ham selv ;) Ellers leser jeg Kantate som jeg først ble interessert i fordi den er skrevet av en islandsk forfatter og satt til Island (jeg elsker Island), og så ble den anbefalt meg på det varmeste av en norsk forfatter som jeg også er fan av. Imorgen blir det nok ikke så mye lesing da vi først skal ut på et barnearrangement sammen med småttisene våre, så skal jeg ut med venninner på kvelden for å feire bursdagen min (som er på søndag). God helg til deg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det høres jo ut som den perfekte løsningen for deg! Smart mann som har funnet på sin egen løsning for å beholde deg :-)

Gratulerer med dagen i morgen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han sier man må ta sine forhåndsregler når man gifter seg med en som har Det Reisende Folkets blod i årene. Skikkelig tullebukk, med andre ord ;) Nå ble det hverken det ene eller det andre på meg idag. Lekte litt for viltert med treåringen imorges, stormet inn i hjørnet på en vegg og knakk lilletåa. Så det blir krykker og kveldskos med familien istedet, og det er jo heller ikke å forakte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, du får ha god bedring :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Mors historie,en familiesaga av Mona Levin en sterk og tankevekkende bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg flyttet i 2012 og aldri mer skal jeg flytte, i hvert fall ikke tanke med alle bøkene jeg er nødt til å drasse på. Så her har jeg tenkt å bli boende lenge. Så det er bra jeg er en bygdeperson og ikke et bymenneske. Tror ikke jeg ville ha trivdes i en by.

Jeg leser for tiden Red Rain av R.L. Stine (R.L. Stine er mest kjent for å ha skrevet Grøsserne/Goosebumps) bokserien som det har vært både tv serie og film av. Red Rain er denne gang en bok for voksne selv om R.L. Stine oftest skriver for ungdom. Og jeg leser In the dark av Richard Laymon. Tror jeg blir ferdig med begge i helga og da skal jeg begynne på Metro 2033 av Dmitri Glukhovsky. Flere bøker rekker jeg vel ikke å begynne på i helga selv om jeg har all verdens tid. Men det er jo monotont å lese absolutt hele tiden så jeg spiller litt dataspill og fargerlegger litt ved siden av.

Lykke til med flyttingen og håper du også får tid til litt lesing:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det tenkte jeg og når vi flyttet for bare 2 år siden, men så ble 2. etasjen ledig og da måtte vi benytte muligheten :-) Det ble for mye tramping fra overetasjen når vi bodde nede. Det er nok av tid til lesing, jeg skal jo egentlig gjøre minst mulig med flyttesjauen. Spørsmålet er om jeg får roen :-)

R.L. Stine var en favoritt for meg da jeg var liten, tror til og med jeg var medlem i Grøsserne-klubben så bøkene kom rett i postkassa. Metro 2033 har jeg også liggende, den har jeg veldig tro på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner problemet så da er det vel godt å komme seg til etasjen over. Jeg bor heldigvis i en en etasjesbygg og har heldigvis ingen boende over meg, og slipper tramping og annet bråk. Og jeg bor heldigvis i et veldig rolig strøk på bygda. Det er nesten ikke en gang en bil å se en gang, kanskje fem-seks biler å se i løpet av en dag og bussene som går hver time. Så man blir ikke forstyrret av trafikk heller:)

Jeg også var stor fan av R.L. Stine. Han leste jeg mye av både Grøsserne og Fear Street bøkene, og så hver eneste epiosde av Grøsserne:) Har ikke sett filmen ennå, men det skal jeg:) Jeg leste mye R.L. Stine før jeg gikk over til noe mørkere som Stephen King:)

Jeg også var med i Grøsserklubben og det var høydepunktet i måneden:) Bøker og kule stæsj i samme pakke. Det var stas. Jeg har alle grøsserne bøkene i hylla og jeg har noe av stæsjet jeg fikk av grøsserklubben fremdeles:) Har hele tiden vært en leser fra jeg var liten, men tror det var Grøsserne og Den vesle vampyren bøkene som økte leselysten:)

Er spent på Metro 2033 jeg også. Har lest en del dystopiske thrillere som har skuffet, men håper ikke denne gjør det:) Lykke til med flyttingen og husk å ta det med ro underveis:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som Hurpa i Grøsserklubben, er det en fryd (burde vel skrevet "vemmelse", men jeg har forlatt rollen nå ;) å lese at Grøsserne fungerte etter hensikten. Vi ønsket å bidra til leserglede :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så stilig. Jeg husker Hurpa meget godt og Krølle.Tror det var det han het, om jeg ikke husker feil :) Jeg var jo med i Grøsserklubben og å få pakke fra Grøsserklubben var månedens høydepunkt. :) Grøsserne (Goosebumps) serien har jeg fremdeles i hyllene mine og har også noe av stæsjet som var med fremdeles. :) Grøsserne vil alltid være i mitt hjerte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunne gitt litt for å bo i en egen liten hytte uten naboer, men må nok spare litt mer først :-) Heldigvis er huseieren veldig forståelsesfull så det meste ordner seg. Nå håper vi bare at de nye under ikke liker Metal på høyt volum :-)

Den lille vampyren var nok min første kjærlighet når det kommer til bøker! Både de og Grøsserne bøkene ligger i en eske hos foreldrene mine :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jeg jammen meg enig i:) Ja takk til å bo i en hytte langt til skogs med naboer ca en mil unna. Hadde ikke sagt nei til det. Du ville nok ikke likt å ha meg som nabo for jeg hører ofte på metal og heavy rock på høyt volum, men jeg bruker headphones da;) Selv om jeg bor alene;) Godt at det ordner seg slik at dere fikk lov til å flytte i andre etasje:)

Den vesle vampyren bøkene og Grøsserne var nok også mine første kjærlighet og som virkelig økte leselysten min. Så der har vi nok til felles:) De bøkene har jeg i hylla mi. Jeg har mange andre bøker i esker hos mine foreldre som jeg har sagt at de kan kaste alt etter meg bortsett fra bøkene, hehe:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Usj, flytting er slitsomt. Men sønnen må du kose deg med, den likte jeg skikkelig godt! Jeg leser litt av hvert om dagen, og jeg liker best å bare lese en bok av gangen, så jeg får komme i mål med noen denne helgen. Leser lesesirkelboka Syv fantastiske fortellinger, er omlag halvveis i den, men syns det går så sakte. Må konsentrere meg så veldig, eller så skjønner jeg ingen ting. Begynte også på Døde sjeler, den virker lovende. Og så leser jeg Hvis jeg var hvit hadde jeg ikke skrevet denne boka, den blir jeg ferdig med. En interessant liten bok om å vokse opp som 2. Generasjons norsk-pakistansk i Norge. God helg:-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, så langt synes jeg sønnen er bra. Regner med at det går opp noen lys for meg ettersom jeg kommer videre.

Mange interessante bøker du leser nå, Døde sjeler har jeg tenkt å lese i løpet av året og :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Føler med deg i flytte-kaoset.Var i samme situasjon for et par måneder siden.
Denne helga skal jeg prøve å få lest ut Mysterieavenyen av John Irving. Til uka reiser vi til Østlandet for ei uke før vi drar til Gran Canaria for drøyt to uker. Så nå må jeg begynne planleggingen av hva jeg skal ta med av bøker. Skal hente noe på mandag fra Mammutsalget,tar vel med noe derfra.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk, nå skulle vi heldigvis ikke så langt, bare en etasje opp faktisk. Men det må allikevel pakkes ned og opp igjen :-)

Ønsker deg en god ferie :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler med deg :) Flytting passer best for de som er rike, eier lite eller er unge og friske. Akkurat nå studerer jeg forskjellige oversettelser opp mot Karen Blixens opprinnelige utgave av "Syv fantastiske fortællinger" fra 1935. Igjen og igjen blir jeg skuffa over norske oversettelser, ikke alltid nødvendigvis ordvalgene, men at de rett og slett kutter ut tekst. Utrolig irriterende, for å si det mildt.

God helg alle sammen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvorfor gjør de egentlig det? Det vil jeg gjerne vite. Det er som å bli snytt for noe, eller når noen sier til deg at det er ikke så viktig, for det vil jeg helst avgjøre selv, hva som er viktig for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke godt å si, vi kan bare spekulere. I dette tilfelle så tillater jeg meg å gjøre akkurat det.
Da Alf Harbitz (1880-1964) første gangen oversatte boka i 1935, så mente han kanskje at enkelte umoralske ting kan jeg spare det norske folk for. Danskene har vel, til undskyldning, ligget et hakk foran oss på det området. Jeg minnes godt Jens Bjørneboes "Uten en tråd", som kom ut i Danmark, lenge før vi nordmenn fikk muligheten til å lese den.

Og så går tiden, og du blir kanskje spurt om å modernisere oversettelsen, og det du kan gjøre er å pynte på gammeldagse ord, flytte litt på ordene. Hva du kuttet ut i teksten for mange tiår siden er for lengst glemt, hvis du da ikke gidder å lese orginalutgaven ved siden av.

Det gjorde ikke Alf Harbitz etter sin første oversettelse, mener jeg, mens Trude Marstein oversatte teksten for førrste gang i 2012, og hun leste selvsagt teksten grundig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, det hadde vært greit å kunne leie inn noen ja :-) Nå er det foreldrene mine som har gjort det meste, men de er jo ikke unge lenger de heller..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, det er irriterende ja!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir ferdig med Kims Lek i dag, og deretter er det å feire bursdagen min...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leste Kims lek i fjor og det er en god bok. Og gratulerer med dagen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer med dagen:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer med dagen og god feiring!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røilritaoline