Å, fine bøker alle sammen - av noen av de fremste forfatterne i norden. Keiseren av Portugalia er den vakreste boken jeg vet om. Kort, men så konsentrert og sterk at man aldri glemmer den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Boken slukte jeg i en jafs. Eller boken tok meg.

Har sett en fjernsynsversjon for lenge siden, men det er ingenting mot å lese boken. Den vil ikke bli glemt. Jeg deler ditt og Josteins syn – dette er blant det beste jeg har lest.
Tusen takk til dere begge for at dere ga Keiseren av Portugalia et puff frem i min lesekø.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er jeg glad for å høre! Ja, det er noe med de korte, konsentrerte romanene som kan være så overveldende. Har hatt samme opplevelse med Friedrich Dürrenmats 'Uhellet', Kerstin Ekmans 'Hunden' og Hanne Ørstaviks 'Kjærlighet'.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bestilte Hunden frå mammut-salet. No gleder eg meg ekstra til å take fatt på denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg! Det er en av de bøkene som får en til å se på omgivelsene - og ikke minst naturen - med nye øyne. Etter Hunden leste jeg flere av Ekmans bøker fra skogen, som Røverne i Skuleskogen og Urminnes tegn. Fine de også, men denne er uendelig vakker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, Knut!
En vakker, konsentrert og sterk bok høres ut som det jeg trenger etter Blixens nokså kronglete og sammensatte fortellinger. At den er kort, gjør heller ingenting, siden jeg har tenkt meg tilbake til lesesirkelens timeplan.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har ikkje lest dei tre andre, men stiller meg bak Knut sin anbefaling. Keiseren av Portugalien er ei lita perle av ei bok. Håper den fell i smak hjå deg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Steinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteKirsten LundMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid Nygaard