(Og jada, jeg avslutter med en lang tekst. Det var vel ingen som trodde noe annet.)

Jeg meldte meg inn på bokelskere.no da jeg egentlig vurderte å starte en konkurrent. Eller rettere, jeg visste ikke om bokelskere.no, men jeg trodde det måtte være rom for et sånt nettsted og begynte å undersøke hva som skulle til for å starte et, da jeg gjennom VGD (VGs diskusjonssider) fant ut at bokelskere.no faktisk allerede fantes.
Og siden min logikk tilsa "det er rom for et sånt sted" og ikke "det er rom for TO sånne steder", så endte det opp med at jeg meldte meg inn istedenfor å starte eget nettsted.

Og jeg har ikke angret, sånn egentlig.

Ikke at jeg nødvendigvis har vært den mest typiske bokelskeren her inne. Jeg har lagt inn lister over ting jeg har lest, men jeg har langt på vei laget listene basert på ting jeg har lest som mange IKKE synes er ltteratur. Mesteparten av det jeg leser ligger ikke i boklistene mine her. Jeg er ikke veldig flink til å dele ting i offentlighet;)

Jeg har ikke diskutert så mye bøker, men jeg har forsøkt å si noe der jeg har følt at jeg har hatt noe å bidra med. Hvilket minner meg om at jeg vel tenkte å si noe om en kort anmeldelse av Edgar Allan Poe... men det får heller være.

Jeg har hatt endel synspunkter på språk og oversettelser. En gammel kjepphest som absolutt ikke har fått stå i fred her inne.
Det er mange dyktige oversettere der ute, men totalt sett ser det ut som norsk blir den store taperen. "Alle" snakker engelsk, selv om ingen av oss egentlig er så gode som vi tror vi er. Uten at det hindrer oss i å bruke engelske låneord fremfor å bruke de vel så gode, eksisterende norske ordene for ting. Trist, egentlig.

Og jeg tilstår, jeg har brukt bokelskere.no til å teste ut etpar av mine egne tekster, med varierende hell. Stor takk til de av dere som har lest, kommentert og gitt stjerner. Det har bidratt til at jeg faktisk har turt å ta skrivingen min videre. At jeg faktisk klarer å ta betalt for enkelte ting jeg skriver nå, kommer mye herfra.

Bokelskere.no har imidlertid forandret seg.
Noe som er helt naturlig, over tid.
Jeg liker felleslesningene. Ikke at jeg kjenner for å delta, men jeg liker ideen. Og jeg er misunnelig på hvor mye dere får ut av det, selv om jeg er en alt for udisiplinert leser til å kunne henge med på noe sånt. Og jeg er enig i at det kunne være greit med noen justeringer på websiden som gjør felleslesingene lettere å følge med på og administrere.

Det kan se ut som det er enda mer vanlig nå å legge lenker til egen blogg i trådene på bokelskere.no, ofte uten å si noe annet enn "les hva jeg mener her".
Jeg synes det er en uting, å bruke et gratis nettsted kun til å forsøke å flytte interessen over til sin egen blogg, uten å gi noe som helst til bokelskere.no.
Samtidig som jeg absolutt har sansen for den "kortversjon-anmeldelsen" i trådene her, med en lenke til egen bokblogg med "les resten her".
Det samme gjelder "egenreklame". Jeg har ingen problemer med "jeg har akkurat skrevet denne boken, kjøp den, les den og si hva du mener om den", men jeg liker ikke den "lage en bruker på bokelskere.no, legge inn EN bok i boklisten og så fortelle "Dette er den beste boken jeg har lest". Selv om det jo er direkte fornøyelig når man da faktisk kjenner igjen forfatteren i brukernavnet:)

Mange av dem som var aktive på bokelskere for noen år siden, er ikke her lenger. Igjen, ingenting hverken feil eller unaturlig med det.
Det er vel bare en naturlig utvikling. Som verden ellers. Folk kommer og går.

Men...
Jeg har vært med på diskusjoner i et par tråder i det siste som jeg ikke er helt fornøyd med.
Jeg skal ikke be om unnskyldning for sarkastiske bemerkninger og formuleringer, det ER tross alt min måte å formulere meg på, både når det gjelder andre og meg selv. Og jeg tar sterk avstand fra mange av beskyldningene om "hersketeknikk", selv om jeg ikke skal benekte at noen av formuleringene, helt bevisst er i grenseland.

Men jeg ser at jeg har deltatt i disse diskusjonene i to omganger. Hvor jeg altså kommer tilbake til en tråd for å fortsette en håpløs diskusjon til tross for at jeg allerede hadde bestemt meg for at jeg ikke ville være med mer. Jeg gikk til og med så langt som til å SLETTE innleggene mine for ikke å bli fristet til å svare på kommetnarer som ble rettet til meg (joda, mine kjære meningsmotstandere klarte LETT å vri DET til noe helt annet).
Men selv det at jeg ikke lenger fikk beskjed om ""svar til deg" klarte jeg å holde meg unna kommentarfeltet.
.
Jeg står ved påstanden min her om at jeg er villig til å diskutere hva som helst med hvem som helst. Om ikke annet så fordi jeg kan lære noe av det. Jeg lærer normalt mest når jeg snakker om ting som interesserer meg med noen som vet mer om emnet enn meg.

Men jeg ønsker ikke å være den personen jeg fremstår som i kommentarfeltene nå.
På den ene siden er det alt for lett. Det er bare tekst, tross alt.
På den annen side så betyr det at jeg trekker på den delen av min personlighet jeg ikke er særlig fornøyd med. At det også blir lettere etter hvert som "diskusjonen" sporer av, gjør det ikke akkurat bedre.

Jeg kunne selvfølgelig sagt "jeg bryr meg ikke om VISSE deler av diskusjonene her, jeg forholder meg bare til dem jeg VIL forholde meg til", men det har jeg altså prøvd. Uten å lykkes.
Så, jeg gir opp.

Til de av dere som er her for flotte bokanmeldelser, flotte bokdiskusjoner, inspirasjon fra andre bokelskere og et ønske om et litterært fellesskap; kos dere. På mange måter er bokelskere et flott sted som fortjener mye mer oppmerksomhet enn det får.

Dere andre... vel, jeg begynner min "bryr meg ikke lenger om det" akkurat NÅ.

Så får dere ha meg unnskyldt om jeg ikke svarer eventuelle kommentarer som måtte komme til denne posten her heller. Jeg har forsøkt EN gang å slette ting, og fått ekstra pepper fordi jeg forsøkte å rydde opp etterpå. Så det er ikke sikkert jeg kommer til å slette "jengeno" selv om han slutter å lese i trådene her.

Det var stort sett gøy så lenge det varte.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er en av dem som setter pris på at du stikker innom når det faller seg slik. Kan du ikke bare fortsette med det?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

Anne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHilde H HelsethGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hToveIngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiA