Noen som har tips til en god 'politisk memoir'?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Siden noen av dere gir uttrykk for at dere ikke er så interessert i politiske memoarer, kan jeg anbefale Hanna Kvanmos Dommen – en god og interessant bok, som kanskje handler mer om livsvalg enn direkte om politikk. Velskrevet, lettlest og kort.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei Lillevi, da har jeg fått lest denne boka etter innspill fra deg. Takk igjen for tipset, det var en interessant og sår bok. Kan ikke ha vært lett for henne i årene etter krigen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tilbakemeldingen; artig å få vite hvordan anbefalinger slår an. Hyggelig å høre at denne falt i smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk alle sammen for mange gode tips:) Var flere interessante bøker her, så nå gleder jeg meg til å lese en av de.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til!
Selv om jeg ikke deltar i disse leseutfordringene, følger jeg litt med og er imponert over hva dere får til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk:) Jeg pleier å lese rundt 25 bøker i året, så må prøve å lese litt mer enn vanlig dersom jeg skal klare å komme i mål. Men er vel bare sunt å kutte ned på tv-tittinga og heller lese ei bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne synes jeg også at var interessant Lillevi, men hva mener du med "ikke relativt kort":)? Den er kort, det er vel det du mener?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du ha, feilen er rettet :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barack Obama har skrevet to bøker som begge er veldig gode og engasjerende. Jeg anbefaler dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil gjerne legge til at jeg hørte begge disse på lydbok med en svært god oppleser - nemlig Obama selv :-) Så lydbokversjonene kan også anbefales - for de som liker auditiv lesning :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, Obama og Mandela var de to første jeg tenkte på. Har hatt lyst å lese den første av Obama lenge, har hørt fra flere at den er veldig bra. Men handler ikke den om oppveksten hans, og ikke så mye om hans politiske liv? Må uansett leses på et tidspunkt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den handler om oppvekst. Og om formende og avgjørende erfaringer fra barndom og oppvekst som på sine vis var med på å få han inn på de baner han valgte som voksen. Veldig interessant samt godt, klart og engasjerende fortalt. Han er dyktig til å trekke linjer og vise oss hvordan egne opplevelser bidro til å skape verdier som for så vidt la politisk grunnlag.

Da jeg lyttet til den for noen år siden (http://www.amazon.co.uk/Barack-Obama-Dreams-Father-Inheritance/dp/1847670946/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1452421349&sr=8-1&keywords=obama+dreams), så drev jeg med oppussing i huset. Jeg må si at alle timene med oppussing gikk som en lek fordi jeg ble så oppslukt av opplesingen og fortellingen hans! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jo skrevet endel bøker om Gro H Brundtland. Hva med feks denne?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kommer til å lese Jo Benkow - Fra synagogen til løvebakken. Rett og slett fordi jeg har hatt den stående i bokhylla i årevis. I leseutfordringen skal jeg først og fremst lese bøker jeg har, jeg har nemlig samla litt for mye i de siste årene. Skal bli spennende å se hvor mange punkter jeg klarer fra egen hylle:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også ønske om å få krysset av flest mulig ved hjelp av egen bokhylle/ønskeliste. Hadde vært deilig å fått redusert uleste bøker i egen hylle som tenderer å bare vokse mer og mer:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, samme her... men posten som omfatter en bibliotekbok ryker jo uansett :-P hihi

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Politiske memoarer er jeg veldig ukjent med, så jeg har dessverre ikke noe tips. Jeg slet litt med denne jeg og, først så jeg på An American Requiem God, My Father, and the War That Came Between Us av James Carroll, men jeg tror jeg ender opp med From Inmate to Mayor av Franklin D. Deese. Den er ikke helt ulikt noe jeg ville lest uansett.

Ellers så tenker jeg at det ikke nødvendigvis må være en politiker for at romanen skal være politisk. Forresten, hva med Kvinne blant krigsherrer eller noe av Aayan Hirsi Ali.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kvinne blant krigsherrer fristet etter å ha lest kommentarene om den her, har ikke hørt om den før. Kanskje 'Jeg er Malala' også er innenfor? Den har jeg også lyst å lese. Hmm, nå ble 'skal lese listen' min enda lengre ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Malala er også innenfor synes jeg. Det må være lov å være litt kreative med denne listen, ikke ta alt helt bokstavlig :-) Politikk kan være så mangt.
Kvinne blant krigsherrer synes jeg var veldig bra, den gir ett godt innblikk inn i kulturen og historien i Afghanistan. Uten å være tørr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg valgte: "Stortingsliv" av Olav Gunnar Ballo. Er ikke blant de mest politisk engasjerte... Men, tenke at denne skal jeg nok orke :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, skal sjekke den ut:) Heller ikke mitt favorittpunkt på årets liste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin Eftevand