Har du satt opp en konkret leseliste for det nye året ? Hvilken/hvilke av bøkene på lista har du ekstra forventninger til ?? Fra egen leseliste kan jeg nevne bøker som "Sveve over vatna" (Ragnar Hovland), "Bikubesong" (Frode Grytten)"Eclipse i mai" (Gert Nygårdshaug), "Mors og fars historie" (Edvard Hoem) og "De skyldige" (Odd Karsten Tveit) Godt nytt leseår :_-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg har ingen konkret liste, bare en mental og foreløpig en.

Jeg har merket meg at mange forfattere jeg liker kommer med bok i løpet av vinteren og våren, så det blir nok i hvert fall Mysteriavenyen av John Irving, My Name is Lucy Barton av Elizabeth Strout (som skrev Olive Kitteridge), A Doubter's Almanac av Ethan Canin, Zero K av Don DeLillo og Everybody’s Fool av Richard Russo. Gleder meg særlig til Strout og DeLillo.

I tillegg kommer bøkene vi skal lese i den dystoptiske lesesirkelen her inne, der den første i år blir Menneskebarnet (The Girl With All the Gifts) av M. R. Carey. Og i februar er det tjue år siden en av mine definitive favorittbøker, Infinite Jest av David Foster Wallace, kom ut første gang, så det må nok feires med et gjensyn – eller gjenhør, siden jeg i tillegg til papirutgaven har den som lydbok og ikke har hørt den ennå.

Og i like måte – Godt nytt leseår!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det skal jeg virkelig gjøre i helga. Litteratur om Midt-Østen, biografier om forfattere, som Astrid Lindgren, John Steinbeck, Lev Tolstoy, noen få norske bøker,som den siste boka til Johan Harstad, Agnes Ravatn, flere amerikanske nålevende forfattere, Hele serien til Knausgård, som jeg fikk en liten påminnelse om i jula, Essays av Montaigne og lydbøker med James Lee Burke og andre, for eksempel "The Buried Giant" av Ishiguro, endelig. Så kan jeg krysse av etter hvert. Det er veldig disiplinerende. Og de som ligger i hylla allerede. Det går seint. Men stødig fremover.

PS: Det er ganske irriterende å låne bøker når du aldri blir ferdig med dem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke laget meg noen konkret leseliste, men jeg har noen nye bøker som egentlig er eldgamle, og som jeg ser med stor glede frem til å lese. Det er Bleak House av Charles Dickens, Krig og fred av Lev Tolstoj og Don Quijote av Miguel De Cervantes Saavedra. (De to sistnevnte har jeg så vidt begynt på...) I tillegg har jeg noen helt nye bøker som jeg fikk som juleglede, Åsne Seierstads En av oss og Når himmelen faller ned av Jennifer Cody Epstein.
Godt nytt leseår :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

IngunnHarald KCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette Augustinmge