Anbefaler Gifttreet av Barbara Kingsolver til punktet om Oprah :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg leste litt om den nå, noe skriver at det er dårlig oversettelse? Er du enig i det? Jeg ser at du leser den nå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må komme med en tilføyelse. Det er et parti i boka hvor sørstatsdialekten blir nevnt, og beskrevet. Dette forsvinner helt i oversettelsen, som skriver sørlandsdialekt der orginalen har sørstatsdialekt. Dette er virkelig teit, og eksempelet burde ha vært utelatt. Så, ja, det er litt småpirk her og der som kan klø litt på hjernen, men storyen veier opp for disse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har ikke jeg kommet så langt i boka, men jeg vil ikke si at oversettelsen er dårlig. Jeg kan forstå at noen reagerer på den, da det virker som oversetteren har prøvd å være mest mulig "tro" overfor orginalspråket og derfor kan setningsoppbyggingen virke litt rar for oss. (Burde vært plassert et komma her og der for å gi litt mer flyt) Dette blir for meg bare småpirk, og har ikke samme irritasjonsnivå som for eks når noen har oversatt "round abouts" (rundkjøringer) til "rundt omkring". Husker ikke hvilken bok det var, men da flakset den boka rett i søpla.
Når man først er kommet inn i boka, og klarer og overse manglende kommaer og ellers "pussig" setningsoppbyggingen sett fra et norsk ståsted, virker Gifttreet som en bok vel verdt å lese. Jeg har allerede humret godt mange ganger, og er bare side 48!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathias