Da er det første lesehelg i det helt nye året! Ut med det gamle, inn med det nye og alt det der. For min del har 2015 vært litt varierende, spesielt med tanke på leseform og bokelskere, så jeg håper å komme sterkere tilbake i 2016.

Min første bok i 2016 er Letter from an Unknown Woman and Other Stories av Stefan Zweig. Ikke noe dårlig bok å ringe inn det nye året med, den første historien er hvertfall vel verdt å lese. Min andre bok begynte jeg på ifjor, men tenkte det nå er på tide å fullføre den. Det blir derfor Notre Dame vs the Klan How the Fighting Irish Defeated the Ku Klux Klan av Todd Tucker. Det blir litt mye tørr historie, men jeg håper den kommer seg etterhvert.

Sorry for litt sent innlegg, jeg skulle ta meg en lur og våknet plutselig opp nå..

Godt nytt år, folkens! Håper 2016 blir alt dere ønsker!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 32 svar.

snart ferdig med Engler og demoner av Dan Brown.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ps: Vil bare nevne at jeg er ferdig med Fjellets skygge av Gregory David Roberts og selv om jeg likte den godt så ga jeg den terningkast 3 fordi følte mye i boka var gjentagelser og kan på en måte ikke måle seg med Shantaram. Det ble på en måte en blek kopi. Jeg liker fremdeles karakteren Lin veldig godt og noen av hendelsene. Jeg ville så gjerne gi den en firer, men det ble bare en treer for følte at slutten ble veldig svak og boka hadde ikke samme magien som Shantaram. Men håper du gir denne boka en sjanse likevel og en lengre anmeldelse av Fjellets skygge kommer mye senere:) De 400 første sidene var bra men så dalte det nedover for det førte ikke noe nytt:/ Karakterene er like herlige, men ikke historien. Likevel håper jeg at du gir denne boka en sjanse:) Men ble bare så skuffet over de siste sidene og slutten og det ødela en del for meg:/ Jeg ble bare så skuffet over slutten og de 300 siste sidene, og det kan ødelegge mye:/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for oppdateringen :-) Jeg kommer nok til å gi den en sjanse og nå som jeg er advart mot noen av svakhetene så blir det nok en god opplevelse. Synd at den ikke levde opp til forventningene, men Shantaram lovet jo også mye. Men som sagt, jeg venter nok til den er på salg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er spent på din mening når du får lest den. Selv om jeg ga den bare en treer så er det en bra bok. Tror heller jeg var mer glad i hoverollen Lin enn selve handlingen for han er rå og det var et gledelig gjensyn, men boka ble fort repeterende og førte ikke til noe nytt. Men den er bra til å være oppfølger og det skal jo mye til for en forfatter som har skrevet Shantaram å fornye seg og skrive en bedre oppfølger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har kastet meg ut i Popsugar Reading Challenge, og har startet på Gifttreet av Barbara Kingsolver.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

begynte på engler og demoner av dan Brown. artig bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg begynte ironisk nok det nye året med å lese ut en gammel bok, det vil si Harry Potter og Føniksordenen som jeg leste for 12 år siden. Da var jeg 10 år og brukte flere måneder på å lese den ferdig, denne gangen gikk det på litt over en uke! Morsomt hvor mange detaljer man glemmer, så sånn sett var det nesten like spennende som da jeg leste den første gang :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt nyttår til alle bokelskere!:)

Jeg har lånt med meg De usynlige og Hvitt hav hjemmefra, det blir en fin leseropplevelse tror jeg. Er veldig glad i Roy Jacobsen. Og begge bøkene fyller fint opptil flere av punktene i 2016 Pop Sugar leseutfordringen som jeg tenkte å hive meg med på. Må bare finne ut hvilke som passer best ift de andre jeg ønsker å lese, men det er jo det som er morsomt med lista :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det prøver jeg å finne ut av og. Vil helst bruke så mange som mulig av bøker jeg allerede har eller står på ønskelista. Ser ut som det går seg til ganske bra :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt nyttår til alle sammen!

2015 ble ikke det store leseåret for min del. Det har jeg tenkt til å gjøre noe med! Et av nyttårsforsettene er: mer bok mindre pc!

Vurderer å følge en leseutfordring her på bokelskere dersom det kan få meg til å fullføre flere bøker.

Den lesesirkelen som fenger mest pr i dag er nok dystopisk lesesirkel, så jeg håper vi finner frem til kvalitet og noe som fenger flest mulig der. Den andre lesesirkelen fortsetter jeg gjerne å følge selv om jeg ikke har vært flink til å være aktiv der. De har vært gjennom en del litterære perler og jeg har lest noen av dem (delvis).

Har nettopp fullført, på lydbok, Sleep Tight av Rachel Abbot - en thriller med suksess. Den var fengende og oppleserne var gode. Så da har jeg ihvertfall startet 2016 med allerede å være ferdig med en bok - noe jeg får være fornøyd med da jeg har slitt litt med fullføring i fjor.

Ha en fin første 2016-uke alle sammen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Deter nok samme "nyttårsforsettet" som jeg har og hadde store deler av fjoråret :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He-he. Ja, jeg sier til meg selv at jeg må huske å jevnlig minne meg selv på dette forsettet. Tror jeg henger opp en lapp med "slagordet" et godt synlig sted i morgen :-)

  • Mer bok, mindre pc!
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nyttår, Vibeke!

Jeg har strevd med å finne ei bok jeg har virkelig lyst til å lese denne helga, og har begynt på flere av de uleste i hylla uten at de fenget. Leste bl.a noen sider av Knausgårds første av Min kamp-bøkene, men la den bort. Så nå har jeg funnet fram "Den fjerde nattevakt" av Johan Falkberget, og den lover bra. Jeg ble svært begeistret for bøkene om An-Magritt som vi samleste her inne for ei god stund siden, og føler meg nå klar for mer Falkberget. Spent på om den er så bra som starten tyder på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

.Hei :)
Huff... Jeg strever med Marsboeren..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nyttår!!

Jeg starter den første helgen i det nye året med Irene Huss. Nå har jeg kommet til Det lumske nettet, skrevet av Helene Tursten. På sengekanten med han jeg prøver å få til å bli glad i å lese, så leser jeg Operasjon Plastpose av Jørn Lier Horst, den mannen fikser både voksen og barnebøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nyttår:)

Jeg drikker kaffe (som vanlig), og jeg leser fremdeles i Himmelfall av Kari F. Brænne og Fjellets skygge av Gregory David Roberts. Fjellets skygge liker jeg så den har jeg det ikke travelt med, men har bestemt meg for å bli ferdig med Himmelfall for den orker jeg ikke mer. Men som sagt så avbryter jeg ikke bøker, så jeg skal stormlese i den i helga for å bli ferdig,

Helt siden 2010 har jeg hatt som mål å lese 100 bøker i året. I 2014 klarte jeg det med 102 bøker, i fjor ble det bare 92, men jeg skal selvfølgelig prøve igjen i år også. Andre forsetter eller mål for året har jeg ikke. Nye forsetter og slike ting har jeg sluttet med for lenge siden for det bryter jeg uansett etter noen få dager:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Shantaram har vi lest begge to, hvordan synes du Fjellets skygge er i forhold til den? Må innrømme at jeg er nysgjerrig da jeg likte Shantaram veldig godt.

Nyttårsforsett og mål er jeg og dårlig på, men jeg prøver stadig å skjerpe inn på pengebruk og unødvendige kjøp. Lesemål orker jeg ikke å tenke på engang da det er så varierende hvor mye jeg orker å lese. Men i år skal jeg prøve meg på leseutfordringen, så lenge det er gøy hvertfall :-)

Håper dette året blir litt bedre enn det forrige :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Shantaram er fantastisk og det er ikke ofte jeg sier det om en bok;) Jeg liker oppfølgeren Fjellets skygge godt, men den har ikke den samme magien og gnisten som Shantaram, dessverre. For all del er den verdt å få med seg selv om den ikke kan måles med forgjengeren for den var noe for seg selv. Men gjerne gi oppfølgeren en sjanse også:) Det er ikke bortkastet, altså:)

Å lese 100 bøker i året er det eneste lesemålet jeg orker å ha:) Leselysten min er ganske varierende hos meg også, men har aldri hatt så ofte dårlig leselyst som i fjor, så det var vel det som ødela for å nå målet i fjor, Men prøver igjen i år også. Det er jo lov å prøve:)

Og takk for det. Jeg har ikke tro på at et nytt år gir mange og nye muligheter og slik tull. For meg er nyttårsaften og det nye året bare et siffer som byttes og ikke noe mer enn det, hehe. Jeg er ingen drømmer og det kommer jeg ikke til å bli heller. Jeg er og blir en realist:)

Godt nyttår til deg også og håper du kommer over mange spennende bøker i år som holder på leselysten:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal noe til for å måle seg med Shantaram ja, men jeg skal holde utkikk etter Fjellets skygge når salgene kommer senere i år :-)

Man må prøve, hvis ikke så kommer man sjelden noe sted. Når det gjelder nyttår så er jeg nok enig, selv om jeg må innrømme at det er noe fristende med hele idéen med at alt starter på nytt. Hadde det vært så enkelt så hadde jeg hengt meg på med en gang :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager for sent svar fra meg.
Gi gjerne oppfølgeren en sjanse selv om den ikke kan måle seg med Shantaram, men Fjellets skygge er god selv om den ikke er på samme nivå:)

Syns ikke at det er noe spesielt med nyttår og at det ene året forvandles med et nytt. Jeg tenker det at årene er jo stort sett det samme, så det er ikke noe spesielt:) Litt sær sådan, hehe.
Har heldigvis kommet meg lenger i Himmelfall som jeg har planlagt å bli ferdig med i helga, for den boka er ikke i helt min gate så det skal bli godt å bli ferdig med den:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg var 2015 et veldig godt leseår med mange givende og interessante bøker.

Er allerede godt i gang med leseåret 2016, og begynner med mange og ganske ulike bøker. På e-bok har jeg Thomas Manns Trolldomsfjellet, som jeg omsider har kommet i gang med, og som jeg foreløpig liker veldig godt. I tillegg leser jeg Bedringens vei av Aksel Selmer, en novellesamling jeg ble nysgjerrig på da Lisbeth Kingsrud Kvisten skrev en omtale av den her på bokelskere. Jeg har også så vidt begynt på Essays – første bok av Michel de Montaigne. Håper jeg liker den, for jeg kjøpte alle tre bøkene samlet for en stund tilbake og de er til sammen på nesten 1650 sider ...

På øret har jeg én roman, Wallace Stegners Angle of Repose, og to novellesamlinger, O. Henrys Complete Short Stories Collection og American Salvage av Bonnie Jo Campbell. Liker begge to, og har allerede lastet ned gratis fra Amazon førstnevntes Cabbages and Kings og kjøpt og lastet ned sistnevnes roman En elv en gang.

God helg og godt nytt år!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her har det vært så mye gjester en periode at lesinga har kommet i annen rekke. Holder fortsatt på med Charles Dickens og hans Store forventninger.Trives med den. Har også bestilt Skisser fra London av samme forfatter som jeg ser frem til å ta for meg etter hvert. Og så har jeg en bok om Russlands historie liggende som jeg ser fram til å lese. Så 2016 ligger åpen for nye lese-fornøyelser.
Godt nytt leseår til alle bokelskere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg held på med "S" av Doug Dorst og J.J. Abrams. Det er ein fascinerande og nyskapande måte å fortelje ein historie på som krever litt av lesaren. I tillegg har eg såvidt begynt på boka om DumDum Boys, "En Vill En" av Sindre Kartvedt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er for tiden hekta på Det ukjente bøker, leste en del når de kom ut på sent 80-tall/tidlig 90-tall men ikke alle, og har alt lest 2 av Johannes von Buttlar på slutten av 2015, fant til og med i en dansk bok av ham en liste med lignende bøker på dansk hvor det var en del som ikke er på norsk som jeg også skal lese, og med de 4 stk jeg har på lån og reservert 8 til blir det en del.

Er i gang med Atlantis av Charles Berlitz innimellom all sporten, og håper på å også komme i gang med Historien om det som ikke skjedde - kontrafaktisk historie i helgen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så artig at du leser De ukjente-bøkene igjen. Jeg var igjennom nesten alle de bøkene på 80-tallet. Fikk jo kjøpt noen her hjemme,men sendte etter mange fra en bokhandel i København,husker jeg. Det var en fin tid med stor undrig og mye spennende å lese på den fronten.
Lykke til med lesinga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest meg gjennom 1/3 av biografien om Hans Børli. Mye nytt - nesten for detaljert, men bare nesten. Det blir nok ei tid før jeg er i mål med denne.

OG: Godt nytt år , alle sammen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Berre 358 dagar igjen til jul, hurra!

Eg las nett ut Sigurd Hoel sin Syndere i sommersol (som forøvrig var veldig bra), og sit no og jobbar litt med etterslepet mitt av bokomtaler. Neste bok ut er ikkje avklara, har litt lyst til å starte på Vilhelm Moberg sitt 8-bindsverk om utvandrarar/innvandrarar etc., men det er mulig et tek noko anna først. Vi får sjå.

Så er eg i godt driv med lesesirkelboka Middlesex for tida, eit kapittel om kvelden no, og då ligg eg an til å bli ferdig nokre få dagar før leseperioda er over.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt nyttår. Jeg holder fortsatt på med bursdagsgaven av - sue monk kidd, nærmer meg siste del av den. Ser frem til et enda bedre leseår i år med mange gode leseopplevelser☺️☺️

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Første helg i 2016 og jeg er godt i gang med det nye leseåret. Hovedboken denne helgen er Skyggedød av Anne Holth. Jeg har litt delte meninger om Anne Holths bøker, men denne virker å være en av de bedre.

På nettbrettet leser jeg fortsatt Orkideens hemmelighet av Lucinda Riley og som lydbok hører jeg på Se meg, Medusa av Torkil Damhaug.

Ønsker dere alle et godt nytt (lese)år!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt nyttår! Så fint at det nye året begynner med en helg:-) jeg har begynt på ildvitnet av Kepler. Den har jeg hatt liggende på vent en stund og nå frista den så veldig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt nytt år :) ... Nærmest som vanlig (dessverre) så er jeg på gang med flere bøker samtidig, forsøker nå å fokusere på Havboka og Haren med øyne av rav. Elsker bøker som både underholder og gir litt lærdom samtidig :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne M