Hmm… jeg syntes lista for 2015 var interessant, og jammen syns jeg det nå også… men jeg blir nok ikke med i nå heller. Jeg ser to som ryker med én gang, for jeg er rett og slett ikke interessert. Den med diktsamling og den med selvutvikling. Jeg ser nemlig for meg ei hel bok med bare sånn svada som "tenk positive tanker og tiltrekk deg bare positive ting, så vil det gå deg godt i året som kommer"… :-P Men kanskje er det bare jeg som tenker for snevert? Jeg tror kanskje en innsikts-psykologisk bok som Pilegrimsreisen av Paulo Coelho muligens kan regnes inn der, det er på tide å lese den om igjen. Like fullt strander jeg på den som handler om dikt. Jeg klarer ett lite ett om gangen, ikke snakk om en hel samling! En daglig snutt i Mytekalenderen kan neppe erstatte den…? Politisk memoar… Går det med noe fra 2. verdenskrig om Max Manus eller noe? Har lest ei lita fille av Haakon Lie en gang, jeg leser vanligvis ikke politisk stoff. Det finnes mer enn nok denslags i media forøvrig. Noen som kjenner til ei bok hvor hovedrollen innehas av en lastebilsjåfør? Det har jeg aldri hørt om… De fleste andre skulle sikkert gå uten flere dilemmaer, men jeg har aldri lest en tegnet roman. DET kunne bli interessant!

Flere med dilemmaer, "second thoughts" eller kvaler?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg var tidligere medlem av Bokklubben Energica og vet jeg forsatt har noen av de bøkene i 'skal lese'. Mener at mange av de bøkene deres er som " "tenk positive tanker og tiltrekk deg bare positive ting, så vil det gå deg godt i året som kommer"…".

Lurte også på om 'for Dummies' bøkene kunne gå inn i dette punktet, jeg har to danske, en om vin og en om øl , og jeg vet at jeg skal ha en DIY bok (100 Things You Don't Need a Man for) et eller annet sted i en bunke. Eller kanskje denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Wolfcat
Denne lista inneholder 14 bøker om lastebilkjøring. I de fleste er hovedpersonen lastebilsjåfør, i Diesel & Läppstift attpåtil kvinne. Du har rett i at det ikke er mange bøker om lastebilsjåfører, men de finnes altså.
Har du lest noen av dem? Hvis ikke vil jeg gjerne høre hva du synes, hvis du, etterhvert...

Kollegial hilsen og godt nyttår.
Geir

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tenkte mest på skjønnlitterære bøker, men jeg har alltid likt å høre lure gamle ringrever snakke om opplevelser og kløktige løsninger på problemer de aldri hadde ant de skulle komme opp i...
Har faktisk aldri tenkt på å søke opp slike bøker, fordi jeg har vel hatt en forestilling om at bare fagbøker ville dukke opp... kanskje et prosjekt å finne flere. Tror det er et par i lista som kan være aktuelle å lese, ja
Takk for lista og godt nyttår du også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ellers er Plan for full sysselsetting vanvittig morsom hvis en kan strekke det så langt som varebil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å kjøre varebil er som å kjøre en personbil på jobb, mens vogntog er en livsstil, jfr. amerikanere og "trucking"... I bokform kan jeg godt strekke meg dit, mens jeg aldri mer vil ha som jobb å springe rundt kvartaler og opp og ned trapper og slepe ryggen i filler med tunge pakker... :-P Det er nemlig kjøringa som er beste delen av en sjåførjobb - og det sosiale!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er et eksempel: Trucker's tale
Enig med Kristine Louise at man ikke skal ta denne lista så alvorlig. Jeg klarte ti nå i år men jeg prøver igjen i 2016. Kommer sikkert ikke i mål denne gangen heller siden jeg liker best å lese det jeg har lyst til, og jeg må jo si jeg allerede leser variert. Likevel synes jeg det er artig å gjøre et forsøk :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hi hi, syns det høres ut som du er klar jeg. Du har jo begynt å vurdere punktene, det er jo det som er gøy. Vurdere om det finnes en bok som kan være verdt å lese innenfor et område som ikke frister. Og er vi flere så kan det komme noen spennende forslag på bordet. For meg er kluet å ta dette som en lek, ikke som en plikt. Jeg følger lista så lenge jeg syns det er gøy. Nå er ikke jeg heller noe diktmenneske, men kan anbefale deg å sjekke ut diktene til Arnulf Øverland. De liker jeg godt. Og en diktsamling må ikke leses i et jafs. Man kan jo ta et om gangen over langen.... Selvutviklingsbok, tja den har jeg ikke tenkt så mye på enda, men det er sikker mye som kan passe inn her. Profeten kanskje, den er fin. Og vet du, jeg er helt sikker på at det finnes en bok om en lastebilsjåfør. Kommer ikke på noen i farta, men kanskje noen her inne vet om noe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Arnulf Øverland trenger jeg ikke sjekke ut, for det var forrige gang jeg leste ei bok med dikt mer eller mindre tvers gjennom, da jeg skrev en oppgave om han i 5. klasse. Nå er guttungen min i 5.klasse... bare 26 år siden eller noe. Men nå har du faktisk satt meg på tanker om noe... Robert Burns er da fantastisk morsomt, jeg husker å ha lest Ode to a Mouse, og dessuten har han skrevet en tekst til haggisens ære, som tradisjonelt hentes frem til St. Andrew's Day (skottenes nasjonaldag). Så jeg burde vel sjekke om det er å få tak på ei hel bok...?

Du har jo helt rett i at om det slutter å være gøy, da får man gi seg... :-P Ja, jeg tror jeg er inne...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollMonica CarlsenAnniken RøilPiippokattaHarald KHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTanteMamieHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathias