Filmen! Filmen basert på "Eg elska ho", er nå kommet på DVD. Er det noen som har sett den? Hva synes dere?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har dessverre ikke rukket å se filmen ettersom mitt studentbudsjett ikke har hatt råd til det, men jeg gleder meg villt til å se den. Jeg liker generelt skrivemåten til Gavalda, og har falt veldig for hennes måte å skrive på! Jeg forelsket meg helt i både Eg elska ho og Saman er ein mindre aleine. Det jeg likte særskilt godt med Eg elska ho var sårheten i han faren, hvordan hans dilemma har preget ham resten av livet, og hvor mye det preget ham. Etter å ha sett filmatiseringen av Saman er ein mindre aleine (som jeg elsket!) kan jeg nesten ikke vente til sommerlønninga kommer inn, og jeg endelig kan få sett Eg elska ho.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så filmen nettopp, og syntes den var nydelig. Har ikke lest boka, så jeg kan ikke sammenlikne. Men filmen har gode skuespillere og er følsomt regissert, dessuten har den et nydelig lydspor som minner om Hongkong-filmen In the Mood for Love av Wong Kar-Wai. Je l’aimais har også noe av den samme sensualiteten som den filmen. Anbefaler virkelig filmen, selv om den er hjerteskjærende trist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leste boka for noen år siden, og har sett filmen nylig. Den var fin. I sterkere grad enn i boka, kommer (det som jeg oppfatter er) poenget tydelig og klart fram. Dilemmaet mannen har mellom å velge å svike kona; å ha en elskerinne - og å gå fra kona; og med det gi henne sjansen til å leve sitt liv bedre enn som sekunda hjemmefrue. Farens valg var det siste og sønnens valg er det første. Kanskje er hverken sønnen eller farens valg så bevisst i forhold til at valget gjøres for å gi kona anledning til å leve sitt liv, men faren er oppmerksom på det mange år senere (eller blir det sammen med svigerdatteren). Det er vakkert og jeg ble egentlig veldig berørt. Det kan være en trøst for forlatte kvinner som kan få styrke til å leve sitt beste liv etter bruddet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne M