Julen nærmer seg og jeg har kjøpt og pakket inn de gavene jeg skal ha. Det er de juleforberedelsene jeg har planlagt, så nå er det bare å sette på julemusikk og vente på selveste kvelden :-)

Denne helgen leser jeg Born into the Children of God My life in a religious sex cult and my struggle for survival on the outside av Natacha Tormey. Dette er en sekt jeg har hørt om tidligere så det er veldig interessant å lese om hvordan en avhopper opplevde det. Neste bok er True Crime igjen, denne gangen er det Delivered from Evil True Stories of Ordinary People Who Faced Monstrous Mass Killers and Survived av Ron Franscell.
Med andre ord, her er det koslig julelektyre på gang :-)

God helg, bokelskere!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Jeg har begynt på "Sara" av Toril Brekke, men sliter litt med å engasjere meg foreløpig. Regner med det tar seg opp litt uti. Eller det kan være jeg som er problemet; avbrøt forrige bok som var Poplene på St.Hanshaugen av samme grunn. Men jeg måtte visst bli over førti før jeg klarte å avbryte bøker midt i. :0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The color purple leser jeg denne helga. Jeg mener jeg må ha lest den før, jeg kjenner iallefall igjen boka, eller så har jeg sett filmen. Jammen ikke godt å si! Skulle hatt siden her for mange år siden, så hadde jeg hatt mer oversikt.

God helg, og god andre søndag i advent! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Etter deg",av Jojo Moyes:) dette er en bok jeg har gledet meg lenge til å lese...Virker veldig lovende. ellers blir det litt puslerier med juleforberedelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal endelig lese ferdig Eleanor & Park.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg holder stort sett på med de samme bøkene som forrige helg.

På Kindlen går det stadig i Kallocain, som vi leser i den dystopiske lesesirkelen, og novellesamlingen A Manual for Cleaning Women av Lucia Berlin.

I tillegg holder jeg på med den nye romanen til Johan Harstad, Max, Mischa & Tetoffensiven. Storkoser meg virkelig med denne. Eneste aberet er at den bare finnes som papirbok den er på nesten 1100 sider og stor og tung.

Har så langt i helgen også lest de første to intervjuene en annen papirbok, nemlig den nylig utgitte De forvandlede av Gabriel Michael Vosgraff Moro, der han tegner og intervjuer én norsk og ni utenlandske forfattere som favorittegneseriefiguren deres (Boka er på norsk). Forfatterne er: Siri Hustvedt, Junot Díaz, Joyce Carol Oates, Dave Eggers, Miranda July, George Saunders, Etgar Keret, Karl Ove Knausgård, Jonathan Safran Foer og J.M. Coetzee. Synes det er en artig idé og gleder meg særlig til intervjuene med to av mine favoritter, nemlig Joyce Carol Oates og George Saunders.

På lydbok lytter jeg til The Collected Stories of Lydia Davis, også den en temmelig lang og omfattende sak på over tjueen timer. De korteste fortellingene er på under ett minutt! Jeg har holdt på med den ganske lenge og har fortsatt en del timer igjen, fordi jeg leser den i små posjoner. Lytter også til romanen The Dinner av Herman Koch, en forfatter jeg har vært nysgjerrig på en stund.

Ønsker alle en god helg og en fin førjulstid!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hva synes du om The Dinner? Jeg lyttet til den tidligere i år. Synes den var nokså fengende, men nådde ikke helt til topps. Hvorfor husker jeg ikke i farten... Men jeg kunne tenke meg å lese mer av Herman Koch. Det var fint å stifte bekjentskap med en nederlandsk forfatter siden det oftest blir amerikanske eller britiske (evt franske og tyske) forfattere på meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo da, The Dinner var for så vidt bra, den. Den lanseres jo som «en mesterlig psykologisk thriller», men jeg synes rett og slett den ble litt tam. Mulig jeg hadde for store forventninger til denne, men den falt altså ikke helt i smak. Ga den en firer på terningen.

Jeg har Summer House with Swimming Pool som lydbok i skal lese-bunken, og kommer nok til å høre på den også, om ikke med det første.

Jeg har også en hang til lese engelske og amerikanske forfattere, men prøver stadig å finne fram til forfattere også fra andre land

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er nok enig i den firer'en for The Dinner. Jeg kommer også til å høre Summer House with Swimming Pool etterhvert. Som regel greit å gi en "ny" forfatter mer enn én sjanse om terningkastet blir rundt fire :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trur`u pinadø meg ikke jeg har klart ei bok denne uka også... Sist lørdag dukka Helle Helle sin Hvis Du Vil opp foran mine øyne blå. Klart jeg ville og hun ble med meg hjem, har overnatta hos meg hele uka. Jeg delte ut 6, og anbefaler andre å gjøre det samme ;-)

Ingenting sånt i helga selv om jeg skal på julebord ;-) Dette er dommersamling på Voss og vi blir som normalt 90-95 fotballdommere med både faglig og sosialt. Jeg får lese lørdagsdagbladet på bussen tilbake til Odda, løse kryssord eller soduko om det røyner på.

Håper ikke det raser langs fjellsidene...

God elg til hver og en av dere!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ras på ras på ras i indre Hardanger. Vann, søle og stein i rikt monn, stengte veier i alle retninger. Ingen dommersamling :-( Da blir det tv-sport, malerull og ei ny bok. Hvilke bok jeg begynner på aner jeg ikke. Sikkert ei god ei :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Endelig er eksamensperioden over for min del, og jeg kan lese for rekreasjonens del igjen.

Denne helgen holder jeg på med biografien Dorothy Parker: What Fresh Hell Is This? av Marion Meade. Jeg planlegger også å begynne på brevromanen Frances and Bernard av Carlene Bauer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her går dagene i ett,helg som hverdag.For ei uke siden begynte flyttinga,nå er alt i hus men mye skal på plass. Særlig bøker,men har fått mye på plass i hyllene nå. Lesing blir det bare på kvelden i senga mens det murrer og verker i alle muskler og ledd. Er snart ferdig med Jiddisch- trilogien til Jahn Otto Johansen. Og etter den er det ei bok av Guneli Gun som heter På veien til Bagdad. Så jeg ser fram til roligere tider og mye lesing etter hvert.

God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det blir snart flytting her og, men jeg kan heldigvis vente til etter jul. Det er bare en etasje opp så det sparer mye jobb. Håper du kommer deg på plass etterhvert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er du heldig som ikke skal så langt. Vi har flyttet ut på ei øy kun med fergeforbindelse, så det krevde litt god planlegging. Men nå er vi i hus og vi stortrives i havgapet. Lykke til med din flytting også:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg! (Allerede nå igjen?) jeg har ikke begynt å tenke på juleforberedelselser bortsett fra lys i vindu og busker. Skal ha eksamen i statistikk på torsdag og har utsatt alt til etter det.... Så helgen må jeg bare lese statistikk! (På lur har jeg Middlesex da....) gleder meg vilt til å pakke bort statistikkbok og oppgaver og ta fatt på juleforberedelsene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Lykke til med eksamen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg blei ferdig med Ragnhild i natt, og er no inne i Siste leveåre. Neidå, eg refererer ikkje til min eigen livvsituasjon med damedrama og dystre framtidsutsikter, her er alt på stell både med kjærleiken og helsa. Derimot er det dei to siste binda av Olav Duun sin Ragnhild-trilogi det handlar om.

Så har eg såvidt starta på lesesirkelboka Middlesex, men det er travle tider for tida, både på jobb og privat, så hittil har det blitt berre eit par små økter. Kanskje kjem eg eit stykke vidare i helga? Heldigvis er det lagt opp til ei romsleg leseperiode.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har fortsatt noen sider igjen av Vår svenska jul, i tillegg skal jeg lese ferdig Julmust - Historia - Hemligheter - Hajp som jeg har hatt som utebok den siste uka, og i anledning av at vintersesongen på ski har startet blir neste bok Den første skituren - slik starta eventyret for dei norske skistjernene.

Denne uka ser jeg på skiskyting fra Östersund, alpint fra USA/Canada, skøyter fra Inzell og EM kortbanesvømming fra Israel, og da blir det ikke mye tid til lesing.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg holder på med de siste sidene i Karin Boyes Kallocain. Samtidig så er jeg såvidt i gang med Middlesex av Jeffrey Eugenides, boka har blitt med meg hjem fra et loppemarked og er virkelig en positiv overraskelse. Gleder meg til å lese videre :) Kallocain må jeg innrømme at jeg er litt skuffet over, liker nok diktene hennes best.

Ha en god førjulshelg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hyggelig å se at du er aktiv på bokelskere igjen, gretemor!
Middlesex ligger på lur her og, men den er godt gjemt i en eske. Gleder meg til jeg finner den igjen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

fortsetter med Respekt av Hanne Herland. Blir vel feridg i løpet av neste uke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundConnieEgil StangelandPiippokattaHarald KHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hKarin BergThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagenIvar SandsomniferumKarin  JensengretemorTanteMamieAnn ChristinBjørg Marit TinholtKaramasov11Anne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg GHilde H HelsethJohn LarsenmgeTine SundalTor-Arne Jensen