Disse evinnelige særskrivingsfeilene...

Dette er dessverre noe som har irritert meg i samtlige av bøkene i denne serien. Jeg skreiv en sint post om det etter å ha lest den første boka og fikk en utrolig fin melding av forfatteren i etterkant, hvor hun ba om at jeg skulle si fra når jeg fant feil så de kunne rettes opp i senere versjoner.

Nå har jeg merket feilene i Kindlen min, som notater. Problemet da er at de "fyller opp" hele "My Clippings"-fila mi. Jeg har lest ca. halvparten av boka og funnet omtrent 40 særskrivingsfeil. Noen steder gjentas samme feilen to ganger (for eksempel "vindus karmen" første gang Hirka er hos Seeren til umpiri). Noen av feilene gir heller ikke mening, som i at de ikke er to "naturlige" ord som bare ikke har blitt satt sammen, for eksempel "irette settelse" og "fing rene". Dessuten "skål ormet", men jeg mistenker at det egentlig skulle stått "skålformet" der.

Jeg syns det er greit med forfattere som sliter med dysleksi eller andre ting, det er ikke forfatteren som er problemet, men manglende korrekturlesing, som for meg framstår som noe uprofesjonelt fra forlagets side.

Jeg leser eboka fra ebok.no, så jeg vet ikke om dette problemet kun finnes i e-versjonen eller i papirboka. Er det bare jeg som har irritert meg over dette?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Det var nokre ja, men ikkje så mange som du har funne. Kan vere noko med formatet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, må sei eg ikkje la merke til slike feil i bøkene (har lest på papir), og det til tross for at eg pleier å være meir enn snittet opptatt av særskriving. Er det mogleg at eboka er synderen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har fått bekrefta at e-boka er synderen, ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest alle tre, og ikke lagt merke til en eneste sånn feil i løpet av bøkene. Kan ikke si at det ikke kan forekomme, men jeg hadde lagt merke til det hvis det var så tydelig og så ofte som du beskriver her. Så håper og tror det bare er eboka som er sånn

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utruleg! Eg klarer ikkje å nyte bøker med mange skrivefeil, uansett type feil. Om eg låner bøker på biblioteket så hender det eg "rettar" med blyant i margen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fant feilen "ravn e bæreren" nå. Den tok kaka. :P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

L i k e g r e i t å i n n f ø r e n y r e t t s k r i v i n g s n o r m? O r d d e l i n g t i l b o k s t a v n i v å.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempett