Nå får jeg plutselig kun to treff hos Nasjonalbiblioteket,og ingen av dem gir fullteksttilgang. Dårlig timing å slette bøker på, NB! :-/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det er en ting jeg stusser på. Ganske tidlig i boken står det at de lever i en verdensstat: «Vår Värdsstat hade minst av allt något asketisk syn på könet …», mens det noen sider senere står om krigsforberedelser: «… vad han sade om det febrila arbetet på krigsgaslaboratoriet var ett nytt tecken på att det blåste upp til krig.» Lurer altså på hvem verdensstaten skal krige mot?

(Leser min svenske versjon på Kindle, og der er det ikke sideangivelser, men har sjekket bokhylla.no, og det er henholdsvis s. 31 og 37 i den norske utgaven fra 2000).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan bo noen utenfor verdensstaten, altså at vedensstaen ikke omfatter hele jordkloden. Dessuten kan man tenke seg at å gå til krig mot en fiende (oppdiktet eller reell) samler folket slik at de holder fred innad i verdensstaten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah! Tusen takk for denne oppklaringen, Ingunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stussa på det same i starten. Det blir klarare.etter kvart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk til deg også, Jostein. Da er det bare å lese på, med andre ord :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøv igjen, har akkurat vært der inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSol