En av de beste bøkene i mitt leseliv. En av de bøkene som traff i magen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 19 svar.

What`s the fuzz? Gjeeeeeessssp

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg bor utenfor Norge (beklager for mine feil) og jeg synes det er et veldig godt bok. Vakkert var den delen der faren meier nesler med en kort sigd: Du føler smerte, men bare hvis du tillater det. For meg, det er en beskrivelse fra det livet som man lever i Norge: natur, stillhet, friluftsliv, ... :-). Jeg leste også "Jeg forbanner tidens elv" men jeg likte det ikke i det hele tatt. En slik forskjell mellom de to!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig! Jeg likte "Ut og stjæle hester", men hadde store problemer med "Jeg forbanner tidens elv" - den traff meg ikke i det hele tatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er det med denne boka da? Alle synes den er SÅ bra, synes den var ok.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har den på lydbok, men kommer ikke lenger enn til ca spor 12. Den blir for kjedelig og jeg datt ut, eller sovna hvis det passet seg. Kanskje den egner seg bedre å lese i papirform, men vet ikke om jeg gidder å prøve.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har den også på lydbok, og jeg har enda ikke kommet meg gjennom den... Det jeg har hørt hittil er greit nok, men jeg greier ikke høre mer enn en halvtime om gangen, for jeg sovner bare!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var merkeleg korleis denne boka greip meg - stemninga, språket, miljøet, personane (og forholdet mellom dei!) - og framfor alt: komposisjonen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ut og stjæle hester var for meg også en utrolig bra bok. Jeg likte språket og måten historien sakte ble fortalt på. Han hadde evnen til å fremstille personkarakterene veldig godt uten at han var veldig direkte. Historien syntes jeg skred frem "mellom linjene" og ikke på en direkte måte. Jeg kunne tenke mye mens jeg leste boka. Den var bare fantastisk.
Holder nå på med "Jeg forbanner tidens elv". Jeg kjenner igjen noe av språket, men halvveis i boka så har den ikke tatt meg slik som "Ut å stjæle hester".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg er helt enig med deg her. har lest boken seks ganger, og finner noe nytt hver gang. sjasmin

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste Ut og stjæle hester for et par uker siden pga alle de gode anmeldelsene og... strevde, er ordet, for å komme gjennom den. Jeg elsket og hatet språket på samme tid, imens jeg vurderte å bare gi opp hver tredje side. Noe med setningsstrukturen hans fikk meg til å tenne noen plugger. Men nå... Da det har gått en stund, tar jeg meg selv i å synke tilbake inn i historien. Vet fortsatt ikke hvor jeg skal plassere den boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikkje lest den, men følte det på akkurat same måten med "Saman er ein mindre aleine". Har du lest den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, har lst den, og syns den var fin. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, men hadde tenkt det faktisk. Er den bra? Jo mer tid som har gått, etter å ha lest boka, jo bedre liker jeg den. Så det er et slag bøker som virker veldig irriterende, iblant meningsløse, der og da, bare for å gi fra seg mer effekt senere. Underlig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg skjønner hva du mener. Jeg tolker forøvrig språket (og setningstrukturen) som et virkemiddel Petterson bruker til å få frem karakterene i boka.

Det er nesten et kjennetegn ved Pettersons bøker at karakterene har enkelte trekk som er svært lite tiltrekkende. Og det, sammen med det uoppgjorte de har med et annet menneske, er med på å skape dynamikk og spenning i historien.

I ut å stjæle hester synes jeg han dessuten har greid å få frem hvor mye usagt det er mellom hovedpersonene og faren, og hovedpersonen og datteren. Det nesten skriker ut mellom setningene synes jeg. Og det tror jeg kan oppleves som irriternde, men det er igjen noe veldig mennesklig, og det som historien kretser rundt og tematiserer.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Virkelig god bok ja! Skal lese flere bøker av Petterson :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en svoren tilhenger av 'Ut og stjæle hester' og det fikk meg også til å kikke nærmere på andre bøker han har gitt ut. Leste da også 'Jeg forbanner tidens elv' - men den nådde desverre ikke opp. - for meg -

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den beste synes jeg er Jeg forbanner tidens elv..(ligger mye livs-visdom skjult i den)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! Av en eller annen grunn treffer denne boka godt. Har prøvd å lese en del mer av Petterson, men han når ikke opp mot seg selv...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

takk for respons. Enig i mye. Jeg forbanner tidens..datt jeg ut av og ble jeg ikke ferdig med. En annen - husker ikke tittel, men oppvekstroman, syntes jeg var bra, men hestestæleren er i en egen klasse for meg, han får sagt noe usigelig i den boka :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie