Selv om vi fortsatt ikke har fått ebøker i Norge, skjer det mye på "leseutstyrsfronten". iPad er blitt en ting man rett og slett får lyst på. Den har opplyst , god skjerm, fantastisk brukervennlighet, er morsom og egner seg godt til lesing hjemme. Med sine 800-900 gram er den imidlertid ikke helt hendig i forhold til lesing på stranda eller bussen, og er ikke noe å ha i lommen. Batterikapasiteten er nok heller ikke all verden, selv om den er bedre enn fryktet. I tillegg er dette en multifunksjons-ting, hvor man lett blir avledet til å lese e-post, eller gjøre andre ting. I kjølvannet av iPad kommer en lang rekke andre tablets med lignende muligheter.

Lesebrettene er definitivt ikke like "sexy", og det kommer til å ta tid før de blir eventuelt blir det. Brettene kan kun brukes til lesing og lydbøker. Hvis du leser i dårlig innelys, trenger du tilleggsbelysning fordi skjermen ikke er opplyst. Til gjengjeld har du meget gode leseforhold i sollys hvor Pcer kommer til kort, et "rolig" lesemiljø, hvor du ikke blir forstyrret, og en skjerm som forveksling ligner en bokside - uten flimring eller forstyrrelser. Brettene har en fin "ta med"-størrelse (6 tommers skjermer er vanligst), slik at du kan bruke dem på bussen eller der du nå ferdes. Flere tilbyr bokrelevante funksjoner, som direkte oppslag i ordbok fra teksten hvis du leser på andre språk. Også er prisen vesentlig lavere.

Hvis du kjøper en ebok, vil du normalt kunne lese den både på lesebrett, iPad og iPhone.

Et tredje alternativ er selvsagt rett og slett å lese på iPhone eller en annen SmartPhone. Eller PC.

Til dere som tror dere kommer til å lese elektroniske bøker fremover - hva tror dere at dere kommer til å gå for? iPad, lesebrett, eller begge deler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg har lest ebøker på min laptop i flere år nå, endte opp med å kjøpe meg et lesebrett i fjor (sony prs 505 og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg kunne ikke tenkt meg en iPad mest pga Apple og deres kontroll. Ønsker meg et lesebrett som er mer egnet til å lese fagbøker på og håper det kommer et slikt som har de spesifikasjonene jeg er ute etter

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har iPhone, men jeg har ikke brukt den til å lese bøker på (foreløpig ihvertfall). Da Borders enda fantes i Norwich (England, jeg bor der akkurat nå), hadde de et ganske godt utvalg lesebrett, men jeg kan ikke si at det noen gang har fristet å skaffe seg ett. Jeg liker nok best den tradisjonelle boka. Men om jeg noen skulle hatt et lesebrett, så kan det hende at det hadde blitt en iPad, kun fordi jeg (som Birgitte) liker dingser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ebøker på iPod. Synes den er hendig å ta med seg overalt. Eneste negative er at jeg må skifte side så ofte siden skjermen er så liten.

Jeg vil nok foreløbig gå for lesebrett, siden de ikke veier så mye som en iPad, har bedre batterikapasitet og bare koster en brøkdel.

Men, kan jo ikke nekte for at en iPad hadde gjort seg som lesebrett hjemme. Mest fordi jeg liker dingzer, ikke fordi jeg nødvendigvis trenger en. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LilleviKarina HillestadTanteMamieKirsten LundTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsensiljehusmormgeJarmo LarsenDinaStig THanne Kvernmo RyeAnniken LMads Leonard HolvikBjørn SturødBeate KristinHallgrim BarlaupTorill RevheimTrude JensenCecilieIngrid HilmerAnne-Stine Ruud HusevågMarianne  SkageHarald KFiolToveBertyBerit B LieLailaEli Hagelund