Jeg vet ikke hvilken påstand du sikter til, - den at de gjorde en innsats, - eller den at ikke alt var av det gode. Men en av de mest kjente med bipolar lidelse Kay Redfield Jamison, listet opp i en av sine bøker navnene på en rekke store, berømte personligheter som hadde utført noe spesielt i livet, og påstod at alle disse led av en bipolar lidelse. (som henne selv) Hun ble kraftig kritisert for dette omtrent slik: K.R. Jamison synes å mene at alle genier i verden var bipolare. Det er klart at når man er ung, og har en type lidelse, kan det være fristende å søke etter idealer i samme situasjon. For øvrig er det jo en rekke personer med store handikap som har gjort mye bra, og blitt genierklært, som eksempelvis Helen Keller (døvblind)
Som tidligere påpekt skriver Ø. Visth at en kjenning av han..... altså, hvor står han selv i dette. Jeg intervjuet en skuespiller en gang som plutselig begynte å betro seg til meg, hun sa, .... Jeg har en venninne som føler... og tenker,... og føler.... Jeg forstod jo veldig fort hvem den venninnen var. Uten sammenligning for øvrig, tenker jeg at det er viktig å si noe om hvor en selv står. Og ja... forstår du etterlyser nettopp det. Her trengs det en bevisstgjøring. Absolutt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg tenkte nok helst på dem som "har gjort en innsats for at vi skal utvikle oss" sammenholdt med de diagnosene han ramser opp. Spørsmålet i startinnlegget antyder jo hva slags "utvikling" han har i tankene. Helen Keller er vel i en litt annen kategori.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må bare si at jeg henger ikke helt med.. det startet med at en kjenning av han lurte på om personer med diverse diagnoser "skal helbredes medisinsk." Mange diagnoser holdes jo i sjakk ved hjelp av medisiner, men dette med DNA forstår jeg ikke helt. Jeg forstår ikke hva slags prosess han etterlyser rent konkret.
PS. Nå tror jeg at jeg forstår det; han lurer på om det finnes medisiner som kan forandre DNA hos en person med såkalt medfødt eller latent psykiske lidelse, slik at personen blir kvitt denne lidelsen. Da tenker han vel at det kun skal gripe inn i et svært avgrenset område i DNA molekylene, altså det som kun handler om det medfødte/latente "problemet." Og han tror i fult alvor at det kan eksistere en slik medisin i all hemmelighet, bortgjemt i en bok et sted.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og nå som "kjenningen" har meldt seg, framstår jo saken i et litt annet lys. Lærdom: En skal være forsiktig med å formidle forespørsler om emner som krever en viss grad av presisjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodeminePrunellaWenchePirelliingar hTove