Så sant, så sant. Og apropos fleire bøker på ein gang, så har eg lyst til å samanlikne den med to bøker eg ikkje har lest. Det blir jo tøvete, eg må heller seie at eg har lyst til å samanlikne den med oppfatninga mi av to bøker eg ikkje har lest.

Bikubesong av Frode Grytten. Har ikkje denne eit liknande konsept som "hovuddigresjonslinja" i Mnem, berra at Grytten fortel historiene til folk i ulike leiligheiter i staden for i ulike gater?

Heimdal, California av John Erik Riley. I tillegg til at sviktande hukommelse er eit tema, så inneheld visst denne også ei ganske spenstig blanding av forteljarteknikkar. Inspirert av Mnem, kanskje?

Er det nokon av felleslesarane som har lest desse, og i såfall; stemmer inntrykket mitt?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 5 svar.

I tilfelle nokon frå språkrådet les dette: Eg nominerer herved "hovuddigresjonslinje" som kandidat til årets særaste nyord.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette høres spennende ut, jeg har ikke lest noen av de, men det tror jeg at jeg må gjøre noe med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rileys bok har jeg ikke lest, men Bikubesong har en del elementer i seg som kan minne om deler av Mnem - i et litt mindre format, kanskje. Siden du nevner det, har Livet bruksanvisning av Georges Perec også en del av de samme elementene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest Bikubesong, (en fantastisk bok som jeg anbefaler) og jeg forstår sammenligningen din.
Boken inneholder mange fortellinger og alle omhandler menneskene som bor i felles blokk i Odda.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og jeg anbefaler deg og alle andre å gå sammen med Frode i Bikubegong. Det vil i praksis si at dere går i fotsporene til personene i boka Bikubesong, med Frode som guide. Dette skjer hvert år under Litteratursymposiet midt i oktober, så også i år. Den menneskemengden som følger Frode rundt har vokst seg stor!

For orden skyld, blokka er bosatt den dag i dag og kalles helt enkelt Murboligen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Elin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemAnette SKirsten LundLene AndresenEgil StangelandNinaLailaAlice NordliGodemine