Er du en bruksleser? Har du flekker i bøkene etter ting som er sølt, eselører, skribling og slitte rygger?
Eller er du en puritanleser? Bøkene skal helst se nye ut og du er veldig forsiktig med dem?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Noe midt i mellom tror jeg. Jeg spiser og drikker sjeldent mens jeg leser, og jeg skribler ikke. Men jeg bruker eselører, og jeg har slitte rygger ofte. Spesielt på pocketbøker

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

På innbundne bøker er jeg definitivt puritanleser. Boka skal helst se like fin ut etter at den er ferdiglest som før du åpnet den. Litt mindre streng med pocketbøker, som jeg i større grad frakter med meg på ferie, stranda osv. og dermed tolererer mer slitasje i. Eselører og skribling er IKKE greit uansett. Kaffeflekker osv. syns jeg ikke er like ille, såfremt ikke sidene blir klissete og klistrer seg fast i hverandre.

Før skrev jeg ofte ned sitater fra bøker jeg likte i en skrivebok. Nå har du den praktiske funksjoner med sitater her på bokelsker, så da bruker jeg gjerne det i stedet, selv om det ikke er ideelt. Dessuten har jeg nå Kindle, og der highlighter jeg til min hjertens lyst. Det har resultert i at jeg ofte foretrekker å lese sakprosa, biografier/historiske bøker osv. på Kindle, der jeg kan markere passasjer på en måte jeg aldri ville gjort i papirbøker. Jeg fikk vondt inni meg første gang jeg brukte markeringstusj i en pensumbok, men etterhvert klarte jeg å se på dem som bruksgjenstander foran bøker. Aller helst lagde jeg en liten blyantstrek slik at jeg kunne viske den ut etterpå, dette har jeg også gjort et par ganger i pocketbøker. Jeg ville aldri ha skriblet ned mye eller tegnet med penn/tusj i ordinære bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine bøker har eselører, slitte sider og perm. Prøver å unngå kaffeflekker og sånt, men ingen krise dersom jeg (eller andre) søler på de ved et uhell. Det som derimot aldri er greit er å brette bøkene som om de er magasiner. Det skjærer i sjela mi å se dette. Kanskje er vi venner, men det er vi ikke lengre hvis jeg vet at du mishandler bøker på denne måten ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har alltid et bokmerke tilgjengelig, hvis ikke så brukes coveret på boka. Liker at bøkene er nesten like fine etter at jeg har lest dem. Har ikke så stor plass, så bøker jeg har lest blir gitt bort til noen som liker å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he, når du nemnde bokmerke så kom eg til å tenke på denne artikkelen frå Firda om ein låntakar til biblioteket som leverte attende ei bok med ein brudlaupstale som bokmerke. Men vittigast var jo opplysninga om eit tidlegare tilfelle der dei fann ei fårepølseskive inni boka. Vonar den var utan majones.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kommer ann på bøkene for meg, en pocketbok kan gjerne få eselører. Innbundne bøker får litt bedre behandling. Eneste bøker jeg rabler litt i er bøker av bla Graham Hancock osv hvor det er greit å utheve informasjon jeg syntes er interessant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Definitivt en bruksleser. Med mindre jeg laaner bokene av noen andre, gaar jeg gjerne inn for aa gjore dem litt ekstra boyde og toyde. En brukt bok er en lykkelig bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er blant dem som liker å eie fint behandlede bøker uansett. Har et stort utvalg av innbundne bøker, de aller fleste plettfrie og med papircoveret på. Har noen få paperbacks og de er godt behandla de med, helt enkelt fordi det er bøker jeg ikke har funnet med solid perm på. Gode bøker er verdifulle uansett innpakning :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tar veldig godt vare på alle innbundne bøker, og liker at de ser fine ut etter at de er lest. Jeg ser på bøkene mine som verdifulle, og det er nok derfor jeg liker å behandle de pent. Om jeg må notere noe, så noterer jeg i en egen bok ved siden av.
Pocketbøker derimot, de tar jeg ofte med meg ut i solen for å lese, og bryr meg lite om eselører og kaffeflekker ;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er nok en puritanleser. Forteller meg selv at det er fint å bruke bøkene - notere og rable litt - men selv med overbevisende argumenter og et ønske om det, så får jeg meg bare ikke til det. Bøkene mine er like fine etter tjue år... :0|

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ser ingen motsetning mellom de to kategoriene lesere. Du kan elske/lese dine bøker "i hjel" og like fullt, nei nettopp derfor, behandle dem pent og omsorgsfullt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er nok også en bruksleser. Du kan se når jeg elsker en bok, permene er slitte, det er eselører og notater i teksten. Hvis jeg låner bøker av noen, behandler jeg dem selvfølgelig meget pent, ta blir det bokmerker og notater i notisboken

Jeg liker at bøkene eldes med meg, at de ikke er objekter som holdes i egne glassbur og aldri kan berøres. Jeg liker at bøkene lever og puster, blir rufsete i kantene slik mennesker blir. En god bok som er lest mange ganger bærer preg av det, akkurat som et menneske som har elsket mye:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mange av de bøkene som har betydd mest for meg, er kjøpt på Fretex, og temmelig brukt på forhånd. De viktigste bøkene jeg har, leser jeg om igjen en rekke ganger, for å få verdifulle opplevelser en gang til. Omtrent som å lese et dikt om igjen, eller høre et musikkstykke om igjen. Det irriterer meg når jeg finner understrekninger i bøker lånt på biblioteket. Jeg synes det er uhøflig å sette slike spor etter seg i bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg behandler alle bøker pent, enten det er bøker jeg har lånt eller det er mine egne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leser bøkene max 3 ganger, men behandler dem pent. ingen eselører osv men de er like pene som da jeg kjøpte dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er definitivt en bruksleser. Jeg er veldig glad i historiene mellom permene, men bryr meg mindre om selve permene. Eselører blir satt i øvre hjørne for bokmerke, og i nedre hjørne for sitatmerke. Men jeg spiser ikke mens jeg leser, og unngår helst flekker fra mat og drikke.
I de siste årene har jeg gått mer over til e-bøker og lydbøker, og syns det er godt å ha bøkene tilgjengelig uten at det tar for mye plass. Leser e-bøkene på mobiltelefonen ute, og lesebrett hjemme. Hovedgrunnen til at jeg gikk over til e- og lydbøker var fordi det er praktisk. Men jeg liker at det drar med seg miljøfordeler også :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

LilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  Skage