Eg tilhøyrer gruppa samlarar (vi er som oftast menn) som gjerne vil ha heile serien om vi kjem over eit fint objekt i serie. Bøker er ikkje noko unnatak, og det finst mange fine seriar å samle på. Den mest kjende norske er kanskje Gyldendals «Gule serie» med Sigurd Hoel som redaktør. Serien hadde 101 framifrå titlar, mykje takka være Sigurd Hoels legendarisk evne til å plukke ut komande klassikarar.

Nokre døme på nyare seriar eg tykkjer er fine og gode er: «Gyldendals små grå», «Cappelens klassiske reiseskildringer», Aschehougs «Spor»-serie, «Tidens moderne klassikere», Peguin «Great Ideas», og Penguin «Great Journeys». Har du ein favorittserie?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg samlet på den gule en stund, men fant ut at det ble for dumt å samle på bøker jeg ikke ville lese (alle de som opprinnelig var på engelsk ville jeg jo lese på engelsk, ikke på norsk), så da ble det ikke mer av det.

Ellers har jeg brukt litt energi på å samle på bokserier som jeg leste som barn og som ikke er i trykk. Ina-bøkene har jeg komplett, men det tok tid, Puk-bøkene har jeg nærmere komplett - på dansk - men jeg mangler noen, Bente Lohnes fantasy-serie er bare på fire bøker, men jeg mangler 3 (snufs), osv.

Ellers samler jeg på førsteutgaver av enkelte forfattere, og det kan jo være både vanskelig og dyrt nok. En som aldri vil bli komplett er A.A. Milne - jeg har mange av bøkene hans for voksne i første-utgave, og å komplettere de er overkommelig, men en førsteutgave av Ole Brumm (eller altså Winnie-the-Pooh) er liiiitt utenfor mitt budsjett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, dette er jo ofte kompletistens dillemma; skal ein ha heile serien vert det ofte litt liste- eller bokhyllefyll.

Har sjølv plukka ut nokre forfattra der eg samlar førsteutgåver, men denne dilla vert fort dyr!

Kom på nokre andre seriar eg har komplette: Gyldendals klassiske ungdomsbibliotek "De aller beste" frå 50-åra, Davy Crocket-serien, Hjortefot-serien og Indianerserien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har samla en del av Landsdowne poets serien til F.Warne, men ikke alltid like lett å finne, siden de ble trykket rundt århundreskiftet 18-1900-tallet. :/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

No snakkar vi vel antikvariske godbitar - er ikkje dette veldig flotte bøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror ikke jeg kjenner til noen av de seriene du nevner.Men vet ikke om den gjelder, men gjennom bokklubben har jeg samlet på Fortellerserien,hvert bind var av forfattere fra et bestemt land.Husker ikke i farten hvor mange bind det var, men ganske mange.Mye spennende der synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, DEN ja. Har eit par titlar, "Irland forteller" og "Indianerne forteller". Fin serie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SPiippokattaKirsten LundNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeStig TTor Arne DahlVidar RingstrømLailaNicolai Alexander StyveJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadAud- HelenTine SundalGladleserCecilieMaikenMarenHilde H HelsethMorten MüllerBjørg Marit TinholtSvein Erik Francke-EnersenHilde Vrangsagenqweeksilber