Hver gang jeg greier å ta inn over meg tallene, blir jeg overveldet. Det er som oftes litteraturen som åpner øynene mine. Nyhetene makter det ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja,him, klarer du å ta inn over deg tallene? Vet ikke om jeg gjør det. Egentlig. Men du har helt rett: Man må til litteraturen for virkelig å se. I dag flimrer bare nyhetene forbi i en jevn strøm. Det blir vanskelig med så mye på kort tid. Meget godt sagt av deg dette. Takk skal du ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av og til får jeg glimt av hva tallene betyr. Forrige helg var jeg med å testet en oppdatering. 120 sekunder tok det å endre på en person (i et IT system). Hvor lang tid tar det å endre på 7000 personer? Når jeg da regner på dette lille tallet og ser linjene ruller over skjermen så kjenner jeg hvor stort tall 20 millioner er. Hvor lang tid hadde jeg sittet hvis det hadde vært ett og ett ansikt som ble vist på skjermen i 120 sekunder? Hvor lenge hadde jeg husket ansiktene? Når hadde jeg blunket for første gang? Sovnet? Hvem hadde aldri blitt sett når jeg måtte ha spist?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Him! Du er inne på noe her. Rettere: Du er inne på mye. I denne IT-tiden vi alle (nesten) er blitt en del av, får også meg til å stusse. Det blir for meg noe nær uhyggelig i mange tilfeller. Som i det eksemplet du nevner her. Og jeg vet du snakker sant. For jeg har selv (via en sønn i IT branjen) sett eksempler på slik oppdatering. "Tidens Guder er dens menn", sa salig Wergeland. Han mente nok at tidene alltid var i forandring. Men hva ante han ( eller bare jeg i mitt livsløp) om hva som var i vente. Og , sier ekspertene: dette er bare en begynnelse. Selve grunnspørsmålet ditt om hvor lenge du hadde husket ansiktene i disse blink på skjermen, de lar seg neppe besvare.
jeg vil nesten si: dessverre! Takk for din interessante vinkling, Him! Likevel til contexten vi begynte med: Singer nevner et anslag på tyve millioner. Mennesker! Jo, du kan sannelig -som jeg- ha lov å stille spørsmål!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaAnne-Stine Ruud Husevåg