Da er oktober her og det er fram med de rosa sløyfene igjen. I år kan du kjøpe alt fra sløyfer og armbånd til duftlys og kortholder eller slips og tversoversløyfe til herrene. Eller så kan du selvfølgelig gå innom en blomsterbutikk for å overraske dine kjære med blomster eller kanskje ennå bedre, donere direkte.

På lesefronten går det såpass unna at jeg må ta en veldig kort pustepause fra seriene mine så denne helgen leser jeg I am Raymond Washington av Zach Fortier og Derard Barton om grunnleggeren av den beryktede og fryktede Crips-gjengen i USA. Sterkt preget av å ha vokst opp under "The Watts Riots" er det kanskje ikke overraskende at han ble en av verdens mest fryktede og beundrede gjengleder.
Neste bok ut er Behind the secrets av Marita Hansen, en rå og tøff serie som definitivt ikke er for de sensitive eller pripne. De to siste bøkene i denne serien fra New Zealand ble nesten litt for mye for meg, men jeg har forelsket meg helt i karakterene og historiene. Satser på at denne er i mer likhet med den første i Behind the Lives-serien.

God helg, bokelskere!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Her har det gått i litt forskjellig. Tidligere i uka hørte jeg Hedda Gabler på lydbok før jeg var å så teater forestillingen laget av stykket.
I dag har jeg vært å sett på Knutsen og Ludviksen -morsom film! Har nå etter jeg kom hjem fullført min første ebok: Hvem er du, Alaska? Av John Green. Nydelig og sår bok om skyldfølelse.
Er også godt i gang med Bienes historie av Maja Lunde. :)

Håper dere har hatt ei fin helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har hatt et par vindfulle og regnfulle dager her i Trøndelag, så det burde jo ha resultert i en del leste sider, men det har gått litt tregt med lesinga for min del de siste to ukene. Jeg ble riktignok ferdig med boka Silo rett før helga, en bok jeg leser sammen med en lesesirkel her inne. I tillegg har jeg startet på Marsboeren, og er litt over halvveis i Huset Buddenbrooks. Så langt liker jeg begge de godt.

I tillegg til de tre ovennevnte, så har jeg også startet på Kistemakeren av Frode Granhus. Leser den på e-bok, og er vel kommet 1/4 på vei i den. Liker Granhus sine bøker, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

Kan nevnte at hos oss i Trondheim er Tyholttårnet rosa i oktober, og det synes jeg er en fin markering i forbindelse med rosa sløyfe-aksjonen :)

God helg, alle bokelskere! :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det hørtes veldig fint ut med Tyholttårnet (uten at jeg har sett det) i rosa :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har det vært mye lesing av fanfiction de 2 siste månedene og ikke så mye bøker, kun 7 stk i hver August og September. Men er mer i gjenge igjen nå, og skal prøve å låne mindre på biblioteket og lese flere av mine egne bøker, burde også få lagt ut den annonsen på Finn over de i Til salgs/Bytte hylla mi. Av de 22 bøkene i Leser nå er 14 biblioteksbøker, og jeg hentet en ny igår (inkudert i de 14), Skjelettets vei av Val McDermid, som jeg hadde lest reklame for i en mail fra Norli. Likte ikke Tony Hill serien hennes, men denne så spennende ut.

Ble nettopp i morgentimene ferdig med Carlsen Comics Kvalitetstegneserier for børn og voksne som jeg leste på igår, hadde 5 sider igjen. Denne kommer jeg til å beholde, selv om den er fra 1978 handler den om tegneserier jeg husker fra bl a Tempo.

Idag leser jeg på Driftige damer - lærde og ledende kvinner gjennom tidene av Elisabeth Aasen som jeg så vidt startet på Torsdag. Hvis det blir tid eller jeg vil ha noe annet i helgen, skal jeg starte på Good omens - the nice and accurate prophecies of Agnes Nutter, witch.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helg igjen!

Jeg har omsider kommet i gang med to mursteiner jeg har hatt en stund, begge av forfattere jeg liker godt: The Goldfinch av Donna Tartt og Ville detektiver av Roberto Bolaño. Storkoser meg foreløpig med begge, så dette tegner til å bli en god lesehelg :-)

I tillegg har jeg lånt og planlegger å begynne på Vingebelastning av Helga Flatland. Har ikke lest noe av henne tidligere, så fant ut at det kan være på tide.

God helg til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen er det rydding og ro som gjelder, om nå det lar seg kombinere. Startet dagen i dag med å lese ut Gaute Heivoll's "De fem årstidene". Jeg liker veldig godt historiene han forteller og måten han forteller dem på. Han byr på både realisme og vakker poesi. Nå skal den boken synke litt inn i tankene, mens jeg rydder en bod, og så tror jeg at jeg fortsetter lesehelgen med Haruki Murakami og "Fargeløse Tsukuru Tazaki og hans pilegrimsår".

God helg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er han som skrøt av at han skulle lese Vidunderbarn forrige helg og utover denne uka. Joda, det stoppa på to kapitler.. :-( Men jeg lover å skjerpe meg denne helga ;-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg sitter akkurat nå og leser siste del av Så lenge det er stjerner på himmelen, en utrolig søt bok. Forutsigbar, men søt. :) Planen er å fortsette helga med Bro bro brille, men får se hvor mye jeg rekker. Min lille attpåklatt blir 2 år i morgen, så muligheten er stor for at jeg er halvdau resten av helga.

God helg! :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen blir det krim i heimen:) Har begynt på Jørn Lier Horst Jakthundene.En av mine favorittforfattere når det gjelder krim.Spennende....Ellers blir det strikking på programmet og mye kos.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et annet tegn på oktober er at Holmenkollbakken blir rosa. Denne helgen blir det bare statistikk og Buddenbrooks på meg. I tillegg har jeg som mål å få rydda inn litt fra hagen og høsta det siste fra drivhuset. Plutselig er det vinter.... Huff;-) God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Rosa holmenkollbakken har jeg ikke fått med meg. Får den bart i Movember da? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat det ville nok passa betre på Tyholttårnet. I Trondheim.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg koser meg for tiden med Buddenbrooks og krydrer med noen diktsamlinger. På iPoden hører jeg Paradisets fångar av Arto Paasillina, så det var litt rart å se overskriften "Passasjerfly savnet i Indonesia" i dag. Det er jo nettopp det denne boken handler om.
Her blir det ikke så mye oppmerksomhet rundt de rosa sløyfene, men desto mer til høstens kulinariske gleder. Her står får-i-kål, ertersuppe, fersk suppe og lignende i kø og mye av energien blir brukt på kjøkkenet. Jeg har i den forbindelse tenkt å finne fram noen eldgamle kokebøker og bla litt i dem.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Når det lakker i mot høst,
og det blåser i fra øst,
blir det regn og ruskevær
både her og både der.
Og i Kardemomme by
søker alle folk i ly
hvis de ikke har en diger paraply.

... skreiv i alle fall Thorbjørn Egner ein gang.

Sjekkliste:
Haust: Ja
Vind frå aust: Frå alle kantar, virkar det som, så eit ja under tvil.
Regn og ruskever: Ja
Her og der: Ja
Diger paraply: Nei

Då ligg alt til rette for å søke i ly, sjølv om ein ikkje bur i Kardemomme by.
Og medan eg er i ly, så passar det fint å lese vidare i lesesirkelbøkene Silo og Buddenbrooks.

God Helg!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Pleide ikke stive kulinger å komme fra vest?
Men det rimer bare på hest
så han måtte lirumlure litt, som så ofte i barnelitteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vestavinden kjem i tredje vers.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er det i hvertfall lesevær,stiv kuling og regn. Har begynt på Aage Hauken sin bok Fra ørken til paradis, den handler om gamle klostre i Egypt. Ellers leser jeg litt i Edda- dikta og ei bok som Erik Fosnes Hansen er redaktør for, Amor Roma. Så det er litt forskjellig på gang, men er snart klar for en roman nå kjenner jeg.
God helg til deg og resten av bokelskerne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethEileen BørresenTove Obrestad WøienChristinaLinda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina Hillestad