Hei!
Finnes det en app til mobiltelefoner for bøker, hvor man kan legge inn for eks bøker som man ønsker seg og som man har lest og, ja, vel bokelskere som en app liksom? Hadde vært så greit å ha når man er ute og reiser og "tilfeldigvis" ramler inn i en bokhandler. Flaps! opp med telefonen og sjekke hva som er på "Ønsker meg" lista, og se om man finner den. Noen burde finne opp en sånn!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Jeg ga opp å finne en app for det (men jeg prøvde flere, som ikke ga meg det jeg ville ha), så jeg endte med å lage en excel-liste.
(Jeg er økonom, så jeg er programforpliktet til å mene at det meste her i livet kan gjøres i excel)

Bokelskere.no støtter eksport av bokhyllene dine her i csv-format (kommaseparerte verdier, veldig greit om du åpner filen i excel etterpå, og velger "tekst til kolonner" og komma (eller var det semikolon?) som skilletegn.) OM du altså bruker bokelskere til å ajourholde bøkene dine.

Mitt excelark inneholder bare forfatter, boknavn og eventuelt serie.
I tillegg er første kolonne blank, sånn at jeg kan sette et kryss (X) der om jeg kjøper boken. (Jeg har innsett at min korttidshukommelse er litt... kort, så jeg er avhengig av å notere hva jeg kjløper i dag, så jeg ikke kjøper samme igjen i morgen.)
Jeg legger excelarket ut på telefonen, og har full tilgang til den meget begrensede funksjonaliteten jeg trenger... Og så går jeg hjem og oppdaterer den "egentlige" boklisten min når jeg har handlet ferdig og kommet meg hjem til bokhyllene igjen.

Selvfølgelig ikke like fancy som et fullverdig spesialprogram, men absolutt nok til å holde styr på de 50 bøkene som står på ønskelisten til enhver tid, OG oppdatere med nye bøker jeg finner mens jeg er ute,men som jeg ikke ønsker å kjøpe riktig ennå.
I tillegg har jeg en egen tab i excelarket som bare lister opp (sortert på forfatter, med tittel og serie) alle bøkene jeg faktisk har. Igjen sånn at jeg ikke kjøper ny bok jeg allerede har stående klar i bokhllen.

Og leker man litt med fonter og farger blir det ganske pent;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Wow! Jeg bare...wow! Du mistet meg totalt på excel, men utover det virker dette som en super idé!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er ikke den første!
:D

Om du vil ha saken i kortformat:
Skriv ønskelisten din i rutenettet
Send filen til telefonen din.
Åpne filen.

Da har jeg ikke brukt E-ordet i det hele tatt;)
Og så kan du jo bruke Word om du heller vil det

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes mange apper hvor du kan lage lister og oversikter, legge inn bilder, katalogisere, dele med andre osv osv. Jeg har god erfaring med Evernote. Om du googler f. eks. " best notebook apps" får du mange valg og finner sikkert noe for deg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes en app som heter Goodreads, men den er på engelsk da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke så glad i Good Reads, hverken nettsiden eller app'en. Men takk for tipset! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kommer et svar fra en som knapt vet hva en app. er :-)

På mobiltelefonen min har jeg googlet bokelskere.no og lagt inn en direkte lenke hit. Jeg kan altså bare klikke på «Bokelskere» på mobilen, og vips får jeg opp min profil med ønskeliste, skal lese-liste, har lest-liste og alt.

Kanskje en «app» er tingen, men for meg fungerer denne måten utmerket. Jeg har i hvert fall unngått mange dobbelt-opp-kjøp. Men det forutsetter jo at jeg har orden i listene mine her hos bokelskere.no. Håper jeg har forklart meg forståelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg igjen, er sånn passe glad i app'er. Det som er den største fordelen med (de fleste) app'er er at man ikke behøver å være koblet på internett for å bruke de, som er veldig greit hvis man er utenlands. Og det hadde jo vært supert med en bokelskere-app; tilgjengelig uansett. Hadde jeg hatt forstand til det skulle jeg ha oppfunnet en sånn!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja der ser du hvor lite jeg vet!

Lærte noe nytt nå, så takk skal du ha :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Tone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjersti