Romanens første setning er bare helt fantastisk, synes jeg:

"The children were playing while Holston climbed to his death; he could hear them squealing as only happy children do."

En stemning settes med en gang og vi suges inn i atmosfæren rimelig fort.

Nå er jeg kommet litt over 100 sider av gårde, og synes at Howey er veldig god på å formidle atmosfære og stemninger. Har aldri interessert meg for sci-fi, men denne gangen er det blinkskudd for min del!
Jeg har brukt litt tid på på komme i gang, lest litt nå og da. Selv om det kan ha gått en tid fra sist jeg hadde Wool fremme, så trekkes jeg med en gang inn i stemningen og historien igjen. Det må hvertfall være et godt tegn. Howey skriver stødig og godt. Språket er vel relativt sobert og fritt for unødvendige beskrivelser eller digresjoner - noe jeg verdsetter. Lesetempoet vil øke litt nå - i og med at det ble lesesirkel rundt boka :-)

Jeg hører den på Audible der oppleseren gjør en bra jobb. Hender jeg stikker innom kindleutgaven også (whisper-sync-funksjonen er grei i så måte).

Håper noen av dere andre gir en liten (stemnings-/lese-)rapport også. Fenger historien?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg har nå også passert 100 sider og vel så det. Jeg må innrømme at starten var litt tung, jeg synes lite skjedde. Men nå er det som i følge baksida på min engelspråklige pocketutgave blitt introdusert. Hun virker interessant, og nå ser det ut som saker og ting begynner å skje!

Er spent på fortsettelsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra at du liker den til tross for dårlig erfaring med scifi!

Mitt forsinkede førsteinntrykk av Wool:

Jeg liker stemningen i boka. Jeg synes personene er nyanserte karakterer,og at det ikke er så lett å komme innpå dem. Det er fint. Universet boka skildrer er så langt troverdig,men jeg har mange spørsmål om forhistorien, samfunnsstrukturen etc. Samtidig kan slike bøker spenne bein på seg selv hvis de prøver å forklare alt. Og mye blir sikkert klarere underveis.

Min versjon er lydbok engelsk via Storytel, det kan godt være at det er samme versjon som Audible har. Oppleseren gjør en god jobb. Utfordringen med lydbøker er å holde konsentrasjonen, håper jeg får med meg de viktigste tingene :-)

Jeg ser for meg å lese hele serien, boken engasjerer meg. Det er veldig gøy,har lest mye i det siste som ikke har truffet helt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er vel egentlig ikke det at jeg har dårlig erfaring med sci-fi. Greia er at jeg rett og slett aldri har klart å mobilisere interesse for sci-fi - derav svært liten befatning med feltet :-) Men jeg leste med interesse Utopia av godeste Thomas Moore - utopienes og dystopienes opphavsmann! Og Orwells 1984 samt Fluenes herre (Golding) vekket absolutt interesse da jeg for lange siden leste dem.

Jeg ser også for meg å lese hele Wool-trilogien! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, skjønner :)

Jeg har ikke lest Thomas Moore, settes herved på listen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Avslutninga av del 1 var knakande bra. Gleder meg til resten.

Så er eg slik skapt at eg heng meg opp i detaljar. Her er ein: På siste side i kapittel 1 legg Holston frå seg sjeriffstjerna på skrivebordet på kontoret sitt. Tre sider ute i kapittel 2 hugsar han at han at han har lagt frå seg ringen sin på nattbordet for fleire timar sidan. Litt lenger nede på same sida står det at han har lagt frå seg sjeriffstjerna ved sidan av ringen. Dette heng ikkje i saman.

Er det ein oversetjarfeil, eller er det likt i den engelske utgåva?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du er våken, Jostein, det henger ikke sammen, og jeg er redd det er en oversetterfeil. I den engelske utgaven legger han fra seg sheriffstjerna på skrivepultetn før han blir låst inn på ventecella. Under samtalen med Jahns tar han seg til fingeren av gammel vane, fordi han pleide å snurre kobberringen rundt på fingeren, men husker at han la den fra seg på kommoden for mange timer siden. Litt senere tar han seg også til brystet før han husker at han har lagt i fra seg både stjerna og ringen.

Her står det: "His hand moved just a little, towards the missing badge, left behind like his ring."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så gøy at du liker boka!
De detaljene du snakker om husker jeg ikke da jeg hittil har holdt meg til lydbokversjonen.
Tror du at du også kan tenke deg å lese hele trilogien slik Ajiniakra og jeg har tenkt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er litt for tidleg å seie korvidt eg kjem til å lese heile trilogien, men det er ikkje utenkeleg. Eg kjem uansett ikkje til å lese dei fortløpande, eg er glad i variasjon og vil gjerne veksle på. Dersom eg forstår det rett er det framleis nokre månadar til neste bok kjem på norsk. For min del ville det vere brukbar timing. Men vi får sjå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken L