Da er det helg igjen. Høsten har kommet for fullt og julen nærmer seg med stormskritt.

Her fortsetter den gode leseformen med Injustice For All (Joe Dillard Series Book 3) av Scott Pratt. Dette er en lett og spennende krim med god fremdrift så det flyr unna. Tidligere i uken leste jeg Amy, My Daughter av hennes far Mitch Winehouse. En veldig fin bok om en tragisk historie.

God helg, alle bokelskere!

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Synet er håpløst og jeg leser minimalt selv for tida :/ savner det virkelig!!
Har i helga hørt på "mørkemannen" av Unni Lindell :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff da! Lidenskap til bøker og dårlig syn er en dårlig kombinasjon, håper det kan fikses!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, utrolig irriterende! Håper det, men ser ut som det er vanskelig... vært hos optikker mange runder og hos en øyelege uten å få noen svar. Skal til en øyelege til som har operert meg tidligere, håper han har noen svar og en løsning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke til! Krysser fingrene for en løsning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er noe over 100 sider inn i den dystopiske lesesirkelens første bok: Wool av Hugh Howey (Silo på norsk). Er godt fornøyd med boka så langt (lydbok; Audible), så kommer til å fortsette lesingen.

Prøver meg også på Buddenbrochs av Mann og kommer til å følge med på lesesirkelen rundt den. Foreløpig har jeg den tyske versjonen på Kindle, men spørs om ikke en tur på biblioteket for å låne norsk versjon ville gjort seg.

Saabye Christensens siste, Magnet, stirrer på meg fra hylla. Den må nok (dessverre) pent vente til etter Wool og Buddenbrochs.

Ha en fin søndagskveld og en god uke, bokelskere!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Går litt sakte om dagen, men denne helga leses Viveca Sten sin I kampens hete, og samtidig leser jeg På vegne av venner av Kristopher Schau. På vegne av venner overrasket meg positivt, faktisk... hadde ikke så stor tro på den, men den er bra!

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei nå får du sannelig gi deg! Jeg har ennå ikke hørt "jul" nevnt av handelsstanden (har ikke vært nok ute og rundt...), og her skriver du om den nært forestående JULEN om 14 og en halv uke.....
Du vet at det er 11 uker og én dag til advent begynner? Nesten 1/4 år...
Har dere gjort/ skal gjøre borgerplikten med å stemme? I min kommune er en av ordførerkandidatene med på foreldremøte for klassen til sønnen min og en annen mor arrangerer nødhjelp til syriaflyktninger, så dagsorden er bedre representert enn jula her... :p
På lesefronten er jeg for én gangs skyld litt med i vinden, jeg leser Gro Helen Tørums Sjaman på høye hæler, hun er jo Skal vi danse-aktuell... ;) kruttdama si det... hihi

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det med julen var selvfølgelig satt på spissen, jeg har ikke begynt å telle ned til jul ennå. Men det er nok ikke lenge til vi ser både julemarsipan og julebrus rundt omkring.

For første gang hadde jeg faktisk bestemt meg for å stemme, men det ble dessverre ikke noe av. Fikk aldri tak i noen fra kommunen som kunne komme hjem og ta stemmen min. Etter å ha prøvd i en uke ga jeg rett og slett opp. Men neste gang skal jeg stemme!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det der er ille... at potensielle velgere tydeligvis ikke tas så veldig seriøst i enkelte kommuner. Én stemme til eller fra er kanskje ikke så viktig for dem? Shame on them! I min kommune gjorde bygdelista det godt, Aps ordfører har valgt å pensjoneres og partiet har stupt! Jeg må si det for én gangs skyld har vært et interessant kommunevalg... sjøl om min stemme ikke støtter den nye ordføreren... Du burde rett og slett kontakte en eller annen avis og høre hva de synes!

Når det gjelder jul, er noen av lagrene langs Østfold og Oslofjorden de første til å minne resten av landet på at "NÅ ER DET BARE ET KVART ÅR IGJEN TIL JUL!!!" - slike som Bestemors pepperkaker/ goro/ peppernøtter, etc, Brynhild og Nille... for å nevne noen... jeg snakker av erfaring fra transportbransjen... De første juleting pleier dukke opp rundt høstferien, men det bikket vel faktisk oktober i fjor før jeg så den første pallen med hyllepynt! Men ingenting er som å få stå på pauserommet hos Borg og få poppe en aller første julebrus! Sukk, stykkgodsdagene var gode...

Fortsatt God Jul!! ♡

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dersom du kontakter noen (tillitsvalgt) i partiet du skal stemme på, så tipper jeg de hjelper deg å fikse dette på null komma null!! :-) Ikke for sent ennå; kjempeviktig å stemme :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Befinner meg ikke i kommunen så det er nok for sent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm.. evig optimist som jeg på et vis er, så kan det hende de ordner det der du er? Eller må alle som bor i andre kommuner forhåndsstemme for å få stemt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tror jeg de må, men jeg orker uansett ikke å finne ut av det :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser boka "Gapestokken" av Tsjingiz Ajtmatov. Bokas handlinger foregår på de store steppene i Sentral-Asia. To parallelle historier tror jeg det er. Vi følger et ulvepar og så handler det om narkotikahandel i Sovjet. Ikke kommet så veldig langt men boka ser lovende ut til nå.
Har lest andre bøker av denne forfatteren, bl.a "Den hvite dampbåten", Tidlige traner og Og dagen varer lenger enn et århundre år.
Samtidig leser jeg Knut Hamsun Rikets port ; Livets spil ; Aftenrøde ; Munken Vendt. Dette skuespillet koser jeg meg med på senga, skal begynne på Munken Vent.
Buddenbrooks ligger klar til å leses, begynner nok i morgen tenker jeg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Siste boka til Jo Nesbø skulle jeg jo lese ferdig forrige helg, men oppussing og fantastisk vær er skyld i at jeg ikke kom i mål. Ikke mye igjen så den avsluttes nok i kveld.

Har lånt et par diktbøker som jeg koser meg med i helgen. Dikt i samling av Per Sivle og Song i september av Ingebjørg Kasin Sandsdalen.

Buddenbrooks av Thomas Mann som er lesesirkelens nye bok ligger klar for oppstart og den vil nok bli startet på i morgen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tidligere denne uka leste jeg Kims lek (En diktator, et splittet land og en forsvinningssak i Sørkedalen) av Sun Heidi Sæbø.

Nå leser jeg: Maktspillet (sympatiske teknikker for å bestemme over alt og alle) av Henrik Fexeus og En mørkere himmel av Mari Jungstedt & Ruben Eliassen. Hvis jeg blir ferdig med en av disse, og får tid til overs skal jeg begynne på Guder & monstre (Ønskemesterens datter, #3) avLaini Taylor.

Selv om skrekk er favorittsjangeren, liker jeg også å lese litt variert:)

God helg til deg også:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

2 uker uten ei bok mellom henda :-(
Blir litt egenprodusert litteratur denne fredagskvelden idèt jeg må forfatte en appell til i morra lørdag. Nøyer meg med Dagbladet og Magasinet som lektyre andre har skrevet denne helga.

But I`ll be back!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Huff og huff, jeg blir utilpass etter bare en dag uten en bok mellom hendene jeg;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke uenig i det, nei... Men med valgmøter over en lav kveldshimmel, 13 i tallet på 14 dager, 2 i går torsdag, har jeg ikke hatt tid til å kjenne på savnet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her blir det en "norske forfattere på B"-pause. Siste i Borgens Lillelord-triologi må vente til jeg er ferdig med Buddenbrooks. Denne uken har jeg hatt det festlig med noen av Kjell Aukrusts bøker på iPoden, så dersom dere har vært på bussen med en gal dame som sitter alene og brøler av latter så er det bare jeg som beveger meg rundt som et vanlig menneske igjen.
I helgen skal jeg høre ferdig Arto Paasilinnas Herre min hatt og begynne på Tre kamerater av Erich Maria Remarque som jeg har både på lydbok og papir. Jeg klarte ikke å gå tomhendt fra biblioteket mitt i kveld heller og drasset med meg diktsamlinger av Karin Boye, Ernst Orvil, Sigbjørn Obstfelder og Emil Boyson, så det blir vel noen vers i ny og ne.
God lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hausten er umåteleg vakker no om dagen! Slike dagar set vi pris på!
Eg er snart ferdig med ei lesesirkelbok, Britt -Marie var her av Backman...Må tilstå at eg eg ikkje er så begeistra. Men, skal eg kunne delta i diskusjonen, så må eg prøve å fullføre.

Har såvidt vore inne og snusa på ei bok som Jostein foreslo til lesesirkel, nemlig Pantagruel Gargantua, og det eg har lese til no er rett så fornøyelig! Det blir nok til at eg brukar litt tid på den også!
Håper alle får ei god helg, og kan kose seg med ei god bok :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her i Trøndelag har vi "Indian summer" om dagen, så det eneste som foreløpig minner om høst her er mørkere kvelder og litt kjøligere netter. Fordelen med solskinn er at jeg er snar til å sette meg ute med en god bok og en kopp kaffe, så jeg får nok lest noen sider i løpet av helga.

Jeg har holdt på med Den ubehagelige sannheten en stund, og så langt har den ikke fenglest meg helt, men jeg har et mål om å bli ferdig med den uansett. Leste ferdig Go set a watchman i går, og ved å fullføre en bok, så kunne jeg tillate meg å begynne på en ny ;) Valget falt på Silo, som jeg skal lese sammen med en lesesirkel her på bokelskere.no.

Ellers ser jeg frem til å gå løs på Huset Buddenbrooks på mandag, kanskje tjuvstarter jeg litt i løpet av helga ;)

God helg alle sammen, håper det er flere som får nyte litt solskinn :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Her har det vært full sommer denne uka, så nyter de siste dagene:-) Skal lese Buddenbrooks i lesesirkelen på mandag. Boka kom idag, så jeg skal snuse litt på den og lese ferdig Høsten. Hvis jeg er så flink som jeg burde, så får jeg lest litt statistikk også;-) God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nydeleg haustver på desse kantar. Avhengig av preferansar, sjølvsagt, men eg likar sol og skyfri himmel, og det har vi no. Det ligg an til å bli ein del utetid med hunden i helga.

Likevel skal eg vel få tid til å lese ein del. Eg må prøve å få unna det grøvste av Nordaustpassasjen av Kjartan Fløgstad, for på mandag ventar lesesirkelboka Buddenbrooks av Thomas Mann.

I tillegg har eg ei meining om å bli med og lese Silo av Hugh Howey i den dystopiske lesesirkelen. Eg håpte boka skulle kome i posten i dag. Kanskje i morgon?

Med så mange bøker på gang så må eg nok legge bort José de Alencar sin Til nokre veker. Får heller ta den igjen seinare.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ikke mye som minner om høst her,+21grader og nydelig på alle måter. Og jula orker jeg ikke å tenke på enda :) Leser Buddenbrok av Thomas Mann,uavhengig av lesesirkelen. Og så holder jeg fortsatt på med Jan Inge Sørbøs bok om Arne Garborg. Det er begge solid lesning,så kommer nok til å holde på med dem en stund. Og jammen blir det litt Edda-dikt innimellom.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

I dag har jeg blitt ferdig med Suttree av Cormac McCarthy, den beste boka jeg har lest så langt i år. Nå trenger jeg en liten pause fra McCarthy før jeg tar fatt på grensetrilogien hans, så i helgen kommer jeg til å lese The Haunting of Hill House av Shirley Jackson.

I tillegg fortsetter jeg med Missoula: Rape and the Justice System in a College Town av Jon Krakauer.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Missoula høres veldig interessant ut. Det er jo nesten blitt en epidemi som det heldigvis har blitt mer fokus på de siste årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er veldig interessant. Og raserifremkallende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingKirsten LundHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryMarteBerit B Lie