Det finnes nok en masse bøker om Berlin. Jeg kommer umiddelbart på fem, men nevner bare fire, for den ene synes jeg ikke var noe god:
Berlin Alexanderplatz er stemt fram som ei virkelig god bok.
Dag Solstad er kjent som en god forfatter, og har ei bok hvor han trasker opp og ned gatene i Berlin. Jeg husker ikke hva den heter, men det gjør sikkert noen andre.
To røde bøker tilslutt: Stefan Heym skreiv Fem dager i juni, om oppstanden i 1953. Den hardeste boka jeg har lest om Berlin heter Röd Front, Berlin 1929. Borgermesteren forbød 1. Mai demoen, og den røde bydelen Wedding gjorde opprør. Skrevet av Klaus Neukrantz. Den finnes på svensk fra 1973, men er sikkert ikke lett å oppspore lenger.

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SolveigFindusLilleviTheaIreneleserInger-LiseTine SundalReadninggirl30William BillisonLailaBeathe SolbergsiljehusmorTor-Arne JensenTanteMamieTralteKirsten LundOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina G