Jeg trodde jeg husket at noen hadde etterlyst litteratur fra sørstatene, men da jeg nå søkte
opp "sørstat" i søkefeltet nederst i diskusjonsfeltet, kom det bare opp tre muligheter, og ingen av dem gjaldt det. Årsaken er at jeg har lest en bitteliten novellesamling av William Faulkner, "En rose til Emily", og den er til de grader fra sørstatene, - og ikke fra den idylliserende siden! Den inneholdt tre veldig gode noveller hvor man følte at man fikk sørstatene under huden, - han fikk vel ikke Nobelprisen uten grunn ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

du har vel lest og sett serien Nord og Sør som gikk på tv for lenge siden

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og gretemor fant den lenken jeg lette etter, - sørstatene var skrevet med bindestrek! Men her var det ihvertall mange innlegg om sørstatslitteratur for dem som måtte være interessert i det!
Og i den sammenheng vil jeg altså anbefale William Faulkner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå i sommer er jo Harper Lee den sørstatsforfatteren som faller først i minnet. Drep ikke en sangfugl fra 1960 (med handling lagt til sent 1930-tall) er jo fantastisk - men jeg synes forløperen som ble utgitt for første gang i juli i år, er interessant den også.

Så har man selvfølgelig Margaret Mitchell og Tatt av vinden, da? Ja, og Barnepiken som kom for et par år siden - da er vi på 1960-tallet. Og så selvfølgelig Harper Lees barndomsvenn Truman Capote - jeg har bare lest Breakfast at Tiffany's, som ikke henter handlingen fra sørstatene (selv om Capote var derfra), men fra biografien om Harper Lee vet jeg at In Cold Blood handler om drapet på en sørstatsfamilie. Jeg har ikke lest noe av Erskine Caldwell (har stått med bøkene hans i hendene, men satt dem tilbake i hyllen - jeg tror de blir temmelig ubehagelig lesning....), men der har du nok en sørstatsforfatter. Sigurd Hoel oversatte ham til norsk på 1930-tallet.

Pussig nok kjøpte jeg i formiddag Maya Angelous I know why the caged birds sing - første bind av i alt syv av Angelous memoarer. Ifjor sommer var jeg i New York den uken Maya Angelou døde, og det var massevis (nåja, alt er relativt, men...) av artikler om henne i avisene. Dermed bestemte jeg meg for at det var på tide å få lest noe av henne - men så skulle det gå et år før jeg oppdaget I know why... i hyllen hos Tanum på Litteraturhuset i Oslo. Jeg slo kloa i den med en gang!

For å friske på hukommelsen min slo jeg opp på Wikipedias oversikt over amerikanske forfattere sortert per delstat - og da husket jeg at John Grishams A painted house naturligvis er fra sørstatene! En veldig bra bok - den ligner ikke de øvrige bøkene hans (ikke dem jeg har lest, og visstnok heller ikke de mange andre jeg ikke har lest; "A painted house" er ikke en krim, men tar utgangspunkt i hans egne barndomsminner) - den anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og takk for at du minnet meg om Det malte huset, - jeg har den stående på vent i hyllen!

Men fortsatt undres jeg over at jeg kan huske så feil, mener stadig det har vært en lignende tråd tidligere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du husker rett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott, - takk skal du ha!!! Det var jo skrevet med bindestrek ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser mer enn gjerne litteratur fra sørstatene. Bare fyll på med tips. Kanskje jeg finner denoe forfatteren i bokhylla nå i kveld.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Morten JensenEivind  VaksvikLailaHelen SkogTrude JensenDolly DuckSolveigReidun SvensliIngunn SPiippokattaReadninggirl30Torill RevheimFindusHeidiHilde Merete GjessingEmil ChristiansenTine SundalKari ElisabethAnniken RøilIngvild SAnne-Stine Ruud HusevågOle Jacob OddenesKirsten LundFride LindsethMarit HøvdeG LskognymfenEllen E. MartolmarithcVannflaskeVibekeBjørn SturødSynnøve H HoelBjørg L.IreneleserKorianderBeathe SolbergMarit HåverstadsiljehusmorAstrid Terese Bjorland Skjeggerud