Hei! Med fare for å høres ut som jeg er 75 femti år før tida: Jeg sliter litt med å finne en skikkelig god bokkafé. Et sted der du kan synke ned i dype stoler eller sofaer, der du kan betrakte livet rundt deg og fordype deg i en god bok. Mitt problem er den evinnelige musikken de har på ALLE kafeene. Jeg forstår at det kanskje ville være rart å ikke ha noe musikk i det hele tatt, og at det ville være kjedelig for dem som jobber der. Men det er alltid sånn at når jeg virkelig forelsker meg i en kafé, og går dit flere ganger i uka, begynner det alltid å irritere meg ganske kjapt at musikken er for høy, for bråkete osv. Det gjør det vanskelig å lese, enten det er pensum/skolearbeid eller skjønnlitteratur. Mange spør hvorfor jeg ikke bare leser hjemme, eller på biblioteket. Men det er noe eget med kafeer, du blir inspirert på en annen måte, leser på en annen måte. Spesielt hvis jeg jobber med skolearbeid eller hvis jeg vil lese, men føler at jeg må komme meg ut en tur. Du får liksom tilfredsstilt behovet for å omgås andre mennesker og unngår brakkesyken, samtidig som du får lest bok om du vil det.

Er det noen som har funnet noen gode? Jeg bor i Oslo, men regner med det er folk fra hele landet her, så gjerne kom med forslag til kafeer i ditt nærområde, til glede for andre :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

En god lesekafé er den man holder for seg selv, så beholdes roen! Som plaster på såret har jeg ingen hemmeligheter å dele hva angår Oslo! Hilsen egoisten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesekafear i Oslo har eg diverre lite kjenskap til - mest fordi eg nok alltid har folk med meg i tillegg til ei bok når eg er i den byen. Men i Bergen, dersom du nokon gong er der, kan eg på det varmaste anbefala Krok og krinkel, som i tillegg til å vera kafe er bruktbokhandel, i Lille Øvregate - og dei har byens beste skillingsbollar, og det seier litt, til å vera Bergen (ok, so tapte dei for eit eller anna bakeri i konkurransen om "Bergens beste", men uoffisielt iallefall). Bergen Kaffebrenneri Vågen i Kong Oscars gate innbyr òg til lesing, og Blom ved universitetet (sjølv om den er meir "stilig"). Begge plassar har alvorleg god kaffi i tillegg.
Bergen offentlege bibliotek har nett opna ein kafe, Amalies hage, og eg håpar den vert ein god leseplass etterkvart - eg har aldri prøvd den - og bokhandelen på Litteraturhuset i Østre Skostredet har gode stolar og roleg atmosfære, særleg i dei indre romma, der dei oppfordrar folk til å slå seg ned.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva med Oslo Mekaniske verksted på Grønland? Der er det sofaer og bøker står fremme som pynt. Rolig atmosfære. Beliggenheten er tvers over en utgang fra Galleri Oslo og ved siden av en bensinstasjon (hvis den fremdeles er der)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bensinstasjonen er erstattet av et nytt kontorbygg for Statoil, men Oslo Mek. er jo fremdeles like koselig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der er det kjempekoselig:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

PrøvLitteraturhuset bak slottet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

mgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergTove