Som veldig mange andre bokelskere kjøper jeg ofte nye bøker, uten å ha lest de forrige jeg gikk til anskaffelse av. Vi har akkurat flyttet inn i nytt hus og feiret det hele med å kjøpe oss et åtti kilos monster til å ha bøkene våre i. O'glede! Jeg holder på å pakke ut litteraturen vår nå, og det går sakte opp for meg at, grovt regnet, har vi bare lest rundt tjue prosent av bøkene! Så nå er jeg på et oppdrag; å lese alle bøkene før vi går til anskaffelse av nye. Kjenner at jeg muligens blir å sprekke allerede i september. Da skal jeg ut å reise, og har en svakhet for bokbutikkene på flyplasser.....

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Det finnes eit ord for dette på japansk: Tsundoku. Det er når det hopar seg opp med bøker som blir satt rett inn i bokhylla utan å bli lest. Ifølge Morgenbladet er ein som bedriv tsundoku (det gjeld også for meg!) ein tsundokusha :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kjenner meg alt for godt igjen i det du og mange andre her skriver. Selv har jeg bare lest ca 40 % av bøkene mine. Jeg har innsett at det vil ta meg mange år å komme a jour med lesingen, og det blir ikke bedre av at det stadig kommer nye bøker på markedet som jeg har lyst til å lese. Siden jeg leser nesten 80 bøker i året, har jeg satt kjøpestopp på 20 bøker i året. Men familie og venner vet jo at jeg er glad i bøker, så jeg får ofte bøker i gave både til jul og bursdag også. Men det er vel egentlig bare et luksusproblem å ha så mange bøker som venter i hyllene :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Deilig med sånne luksusproblemer! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jøss så heldig du er. Og nå går det mot mørkere tider og mer sitte inne, kose, lese tid. Skulle ønske det var meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er veldig deilig å endelig få litt uforbeholden lykke i livet, prøver og verdsette hvor heldig jeg er hver eneste dag. Vi får se hvor mye lesing det blir på denne siden av jul, begynner på skole til høsten, og både jeg og mannen skal ut å reise. Sammen og hver for oss. Vanskelig å finne tid til bøker og slikt med mange barn, men det går på et vis. Vi bruker øyeblikkene med alenetid til lesing :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror ikke du er den eneste som sliter med å opprettholde book bans (ikke kjøpe bøker). Selv har jeg stor tro på tipset om at du skal "spare" til noe stort. Mitt mål er å ha lest 60% av de skjønnlitterære bøkene mine. (Nå er jeg på litt over 17%,) Når jeg har kommet på 60% skal jeg kjøpe "hele" little black classics serien til Penguin. Når det er sagt kan jeg tenke meg det kommer til å ta en stund med impuls handlingen min... ;)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg tror jeg har lest 90% av bøkene her i huset, men jeg er en ivrig samler av noter som jeg ikke kan spille.......

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Ganske så spot on!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å jøss, der var diagnosen min i hvert fall :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er det nok ikke det jeg har... :-P
Det er nemlig innholdet og opplevelsen av innholdet jeg vil ha... :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For egen del tror jeg at jeg hadde gått for å lese 5 for å "ha lov til" å kjøpe 1 ny... meeen det er kanskje lett for meg å si, ettersom jeg har kjøpestopp på 3. måneden... dvs, jeg begikk én synd... fant 1 i en serie jeg samler på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har jo ikke helt trua på dette selv heller, så regner med jeg blir å modifisere meg litt etterhvert...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spenstig mål. Lykke til! ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hahaha, takk! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det prosjektet har jeg prøvd meg på mange ganger også, men går på en smell gang etter gang ;)
Masse lykke til med prosjektet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Regner vel egentlig med at jeg kommer til å gå på en smell, ja :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveLogikaKaramasov11