Hei! Jeg er litt desperat! Trenger en ny bok eller bokserie. Har lest mye av Tolkien, George R.R Martin og Christopher Paolini. Liker fantasy sjangeren veldig godt! Jeg driver å leser Percy Jackson for øyeblikket, men trenger noe nytt etter det, er det noen som har forslag til bøker som ligner på de jeg har nevnt over?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 22 svar.

[ Slettet av bruker ]

Liker du også science fiction?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må anbefale Det Mørke Tårn av Stephen King. Leser selv ikke så mye innen fantasy sjangeren, men denne falt i smak til og med hos meg. Man må nok som andre har nevnt, lese den med et åpent sinn, bøkene tar fort uventede vendinger mtp. handlingen, og mye av innholdet er svært usannsynlig. Men fengende og spennende er den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Råta av Siri Pettersen. Den er en must-read for fantasyfolk (og alle andre). Det sitrer i kroppen, fordi jeg gleder meg så til den siste boka kommer i oktober!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror jeg vet noe du må lese!

Ikke lest selv ennå, men har sett filmatiseringen av første bok, og liker universet.

Alle mennesker har hver sin "demon", en slags sjel eller et parallell-vesen, og et menneske og dets demon er gjensidig tilknyttet og avhengige av hverandre. Demonen er et dyr, for eksempel en falk eller røyskatt. Hos barn er det slik at demonen kan shapeskifte.

Trilogien heter "Den mørke materien" av Philip Pullman. Den begynner med Det gyldne kompasset. Bare denne første boka som er filmatisert.

Hvis du leser den, så si fra hva du synes!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nevnt lengre ned her David Eddings, men er usikker på hvor mye som er oversatt til norsk. Kan følge opp med alle seriene av Robin Hobb, men er noe usikker igjen på hvor mye som er oversatt til norsk. Det samme med Marion Bradley Zimmers Mists of Avalon og resten av serien. Jeg leser bare norsk fantasy på norsk... prøv Song for Eirabu også, to bøker, og syns du nynorsk er avskrekkende, så må du ikke la deg skremme, for etter 30-40 sider er du vant til det og språket flyter så greit...
Vil du ha mer opprinnelig fantasy se etter Narnia, alle sju bøker, av C.S. Lewis.
Hva med vampyrserien til Anne Rice? En vampyrs bekjennelser, Lestat osv. De er ganske mange... De er eldre og bedre enn noen annen vampyrserie de siste 25 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De tre Hunger Games - bøkene av Suzanne Collins, selvfølgelig!! Ikke helt fantasy, dystopisk sci-fi, men alle tre var virkelig bra i bokform... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Terry Pratchett er morsom, discworld sagaen er bra syns jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stephen King "Det mørke tårn". Serie på 7 bøker i fantasy sjangeren. Har ikke lest til selv (har bøkene men ikke kommet så langt), så vet ikke hvordan de er:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anbefaler The Dark Tower. Som du skjønner har jeg lest den på engelsk, første gang for mange år siden. Står for meg som noe helt ekstraordinært, til og med til Stephen King å være... Dette må vel sies å være en salig blanding av sjangre om jeg skal være den som skal lage merkelapp, men heller mest til fantastisk sci-fi... :-P
Første gang jeg leste var det ikke mer enn tre bøker... gå for den med åpent sinn, den er noe helt spesielt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har falt for Infernal Device trilogien. Clockwork Angel, Clockwork Prince og Clockwork Princess. Kan også anbefale Odinsbarn og oppfølgeren Råta, som er norsk fantasy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

gå inn på mine sider og finn bøker selv

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glemte Narnia ja, og så har vi Serien den fjerde parallell som er i fire bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tillegg til Patrick Rothfuss som er foreslått før, vil jeg foreslå Joe Abercrombies serie The First Law. Den starter med The Blade Itself. Om du liker lydbøker, kan jeg anbefale disse. Leses veldig godt av Steven Pacey, synes jeg.

Hvis du liker urban fantasy, mysterier og britisk humor, vil sannsynligvis PC Peter Grant-serien til Ben Aaronovitch slå an. Jeg liker den godt, og gleder meg til neste bok. Første bok er Rivers Of London. Også disse gjør seg forøvrig eksepsjonelt godt som lydbøker når Kobna Holdbrook-Smith leser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantasy osv.
Jordan tidshjulet
Eddings Sagaen om Belgarion
Brooks Shannaraseriene 2 stk
Lawhead Atlantistriologien
Kong Arthur triologien
Merlin triologien
Kerr Legenden om Deverry serien
Havnes Sagaen om den siste nattkrigeren norsk bra triologi
Har lest alle og har flere etter hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke om dette er riktig men Marigt Sandemo sine bøker er vel litt sånn både og. Isfolket, Heksemesteeren , Lysets Rike og De sorte Riodderne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe Belgariad og Malloreon, totalt 10 bøker, første gang lest for 11 år siden, om møblerte jeg på her forrige dagen, sammen med Tamuli, en trilogi også skrevet av David Eddings.

Atlantis-trilogien husker jeg litt ennå, men satt og var veldig klar over at det var barnebøker jeg satt og leste... kan hende de oppleves som noe barnslige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

alt ettersom, men det er vel både barn og unge som leser Harry Potter også...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe Øystein, du vet de er skrevet for barn? Husker at i UK lagde de Harry Potter-bøkene med "voksencover" i paperback slik at folk kunne lese dem på buss og metro uten å skjemmes...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har ike lest harry potter, men mange barnebøker leses også av voksne. God litteratur leses av mange, ikke bare primærmålgruppa. Ellers så er det å si at mange forfattere, bla. Lindgren, ikke blir sett på som seriøse da de bare skriver barnebøker. Derfor fikk Lindgren aldri noen nobelpris i litteratur...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, er det ikke urettferdig? Barnebøker er neimen ikke mindreverdig litteratur!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

kan anbefale både Robert Jordans tidhjulet/ wheel of time og Patrick Rothfuss' name of the wind. sistnevnte er også oversatt, men er svært mye bedre på engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenlesefolenJan Arne NygaardTralteHeidi HoltanMari BaardsethTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalLailaAnitaINA TORNESJohn LarsenCaroline Ekornes JohannessenBerit B LieHege LMorten BolstadAkima MontgomeryLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81