[ Slettet av bruker ]

Viser 30 svar.

Kan anbefale "The Contract with God Trilogy" på det varmeste. Den første boken er utgitt på norsk av Egmont dersom man foretrekker en norskspåklig utgave, men merk at man må velge den engelske utgaven dersom man ønsker å lese hele trilogien. Eisner er et av de aller største navnene når det kommer til grafiske romaner, og er utvilsomt en forfatter man bør bli kjent med dersom man ønsker å utforske tegneserieverdenen.

Hans hovedverk inneholder historier om livet til de som bor i 55 Dropsie Avenue (Bronx) i 30-årene. Tidene er harde, ikke minst for innbyggerne i dette leilighetskomplekset. De fleste opplever kulturkollisjoner på daglig basis og det å måtte kjempe intenst for føden slipper ingen unna. Eisner har et unikt talent for engasjerende historiefortelling, og hans persongalleri består av karakterer man ikke kan unngå å føle med og for. Tonen er bister og fortellingene deprimerende, men realismen er samtidig alltid tilstedeværende. Trilogien regnes for å være mesterverk, og ikke uten grunn. De litterære kvalitetene skinner stadig igjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker Nemi. Mamma brukte å kjøpe bladet til meg hver måned, men har blitt mer skjeldent.. Jeg liker tegneserien fordi den inneholder mye humor, gode poenger og en del temaer det er mulig å diskutere og tenke over. Tegneserie som reflekterer mennesker og samfunn! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også glad i tegneserier og leser det innimellom. Har to favoritter, Viggo og Pondus.
Har oppdager et ny tegneserie og den er bare utrolig morsom, så det er min nye favoritt. Joe Bar team, den må bare sjekkes ut :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Epilepsi av David B er fantastisk bra! En selvbiografi om det å vokse opp med en bror som har epilepsi. Utrolig gode tegninger. Også er jo "Ghost World" underholdende. To småforvirrede og trassige tenåringsjenter som utforsker seksualitet og voksenverdenen med en god dose fantasifullt sinn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka heter Epileptisk, ikke Epilepsi. :) Synes bare jeg må si ifra siden boka ikke kommer opp når man søker på "epilepsi".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe. Sånn kan det gå. Fint at du sa i fra :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Transmetropolitan er en faantastisk serie.

Manga har så mange sjangre,at der må du vite hva du vil ha. Japansk kultur er også veldig annerledes enn norsk, så man bør ha litt bakgrunnsskunnskaper om man vil få med seg alle småting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye bra som er nevnt her allerede, blant andre mange av mine favoritter (The Sandman, Fables).

En ny serie jeg definitivt jeg vil anbefale er "The Unwritten" av Mike Carey - fantastisk! Og DMZ av Brian Wood, hvis du ikke allerede har vært innom den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tegneserier er kjedlige har dere lest eragon 2? De boka er bra! Det er kjeldent at jeg lesre tegneserie. Men en god tegneserie er donald duck.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er lista over mine favoritt tegneserier: http://bokelskere.no/liste/19297/liste/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye godt som er nevnt her (Maus, Bone, Persepolis, Watchmen), men ma ogsaa anbefale serien Fables som jeg synes var helt fantastisk og Y - the last man. Begge kommer i ca ti hefter, men som sammenhengende historier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tommy og Tigern er fantastisk! :) Ellers syns jeg Eon er helt herlig om du er ute etter noe med sær humor! Og selvsagt Pondus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Persepolis. Handler blant annet om å vokse opp i Iran. Den har en oppfølger også, men den har jeg ikke lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tegneserier er så mangt, jeg leser både humor og graphic novels.

Innenfor graphic novels er de beste seriene "Preacher", "The Sandman" og "John Constantine, Hellblazer". De kan være litt vel voldelige men veldig spennende.

Nå leser jeg "The Life & Times of Scrooge McDuck". Jeg kan ikke få nok av Don Rosa sine historier. Ikke en gang Barks slår hans fortellerevne. Ellers er jo Pondus en klassiker.

Av andre norske serier vil jeg nevne Jason. Der er herligt surrealistisk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pondus og Nemi er å anbefale. Pluss Donald slår aldri feil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Vallhalla" Handler om alle de mytologiske gudene fra vikinge tiden, men med humor og eventyr. Er veldig fan av den serien, men er litt vanskelig å få tak i og gis bare ut av og til i året. Men får du tak i en er det vel verd det. Tegningene er av topp kvalitet og storyen er trollbindene;) Ellers vil jeg nevne "Sprint", "Lille Sprint" og "Asterix". Flotte artister som lager disse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke om så mange tegneserier bortsett fra de man finner i avisen eller i julehefter jeg så...men jeg elsker uansett Tommy & Tigern :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Corto Maltese-bøkene til Hugo Pratt er fantastiske reiseskildringer og historieleksjoner om eventyreren og sjømannen Corto Maltese fra tiden rundt første verdenskrig. Min absolutte favoritt på tegneseriefronten! De kan ihvertfall leses på dansk (og ganske lettlest fransk), men er usikker på om de fins på norsk og engelsk.

En annen flott serie er Tardis er Folkets Røst fra Pariserkommunen. Den fins også på dansk (og fransk).

Buddha-serien som noen andre også har anbefalt, liker jeg også veldig godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slyngel av Steffen Kverneland: http://bokelskere.no/KariAnne/boksamling/78788/ Morsomt og tragisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva nå enn du kommer over av Alan Moore, bare les det. Du kan ikke gjøre så mye feil, mannen er brilliant. "The League of Extraordinary Gentlemen" tar gamle helter fra litteraturen som feks Alan Quartermain og kaptein Nemo og gjør dem nærmest til superhelter på en veldig kul måte (uten å rævkjøre de orginale konseptene alt for mye). Dessuten er "From Hell" å annbefale, samt "V for Vendetta". "The Killing Joke" er tengeserien som the Joker i Batman: the Dark Knight" er basert på, selv om jeg ikke har lest den har jeg hørt den er vell verd å lese. Ellers så bør man lese "A Bit of Madness" av Civiello. Det er igrunn vanskelig å si noe om den fordi den er litt merkelig. Selve tegningene er igrunn verd å nevne, rett og slett fordi jeg misstenker tengern for å ha sett mye på Kittelsen. Det er noe helt usansynelig nydelige tegninger. Fortellingen i seg selv er fantastisk men kanskje litt vanskelig og høyst merkelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når du først nevner Alan Moore, så vil jeg trekke fram The Watchmen.

Også, for litt god gammal sci-fi i tegnet form vil jeg anbefale: The Incal av Alejandro Jodorowsky og Moebius(Jean Henri Gaston Giraud). (Opprinnleig fransk tror jeg, L'Incal)

Og Ronin av Frank Miller. Hvis alt av Moore kan anbefales, så kan alt av Miller også det. Det er såklart Miller som står bak klassikere som Sin City og Batman:The Dark Knight returns.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan lese tegneseriebøkene om Buddha! De er svært godt (men enkelt) tegnet og oppbygd. Har bare lest 1 og 2, men er sikker på at hele serien er verdt det. De er tøffe, morsomme, filosofiske, triste, altså med en god boks fulle følelsesregister. Lykke til uansett!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leser mye manga (japansk tegneserie) på onemanga. Jeg liker veldig godt:

Ellers er jo Tintin, Asterix og Lucky Luke klassikere.=)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

http://bokelskere.no/bok/bone/201386/ - Bone av Jeff Smith: En ganske lang, men veldig lesverdig tegneserie. Blanding av en humoristisk og storslagen episk historie.

http://bokelskere.no/bok/the-complete-maus/194359/ - Maus av Art Spiegelman: Et portrett av en som overlevde Auschwitz. Hva som gjorde at han overlevde og hva krigen gjorde med ham. Art Spiegelman intervjuet og portretterte sin egen far. Sterk historie og en rar blanding av gravalvorlig tema og "funny animals".

http://bokelskere.no/bok/fun-home/215633/ - Fun Home av Alison Bechdel: Selvbiografisk oppvekstroman. Undertrykt seksualitet, far-datter-forhold, litteratur og død. Veldig godt fortalt.

http://bokelskere.no/bok/blankets/191652/ - Blankets av Craig Thompson: Også en oppvekstroman, denne gangen om tro og tvil. Om å finne og miste sin første kjærlighet.

Kan anbefale mer også hvis du gir indikasjoner om hva slags genre du er ute etter. Disse anbefalingene er ikke veldig krevende og jeg tror ikke man trenger å være erfaren tegneserieleser for å sette pris på dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fun Home finnes også på norsk: http://bokelskere.no/KariAnne/boksamling/128130/ Jeg anbefaler den varmt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Indeed. Og en god oversettelse synes jeg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig i at Bone er bra!

Eller er Jason og ganske flott, om du liker litt obskure ting.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Karamasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel Elisabeth