FRIST FOR Å FORESLÅ BOK:
Kategorien er Eldre nordisk litteratur (bøker utgitt før 1976)
Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok. Boken blir med i en avstemning etter fristens utløp
(en egen tråd vil bli laget for å velge én av bøkene).
Begrunn gjerne forslaget ditt og/eller legg inn link til nettsider med omtale av verk/forfatter.
Det er anledning til å diskutere eget og andres forslag.
Link til: LESESIRKELENS HOVEDTRÅD
Velkommen med forslag.
Viser 16 svar.
Til nå (28/5 kl. 13.45) er det 11 deltakere som har avgitt stemmer.
Korriger gjerne, dersom jeg tar feil.
Ser ikke bort fra at det blir ny valgomgang. I så fall vil ny frist bli satt til lørdag (30/5) kl. 15.00.
Kanskje man skal drive litt taktisk stemmegivning senere på dagen. Dersom det gjøres, må vi huske at vi må ha stemt på minst to bøker ved fristens utløp (om ca. 7 timer)
Og:
Det blir kanskje litt kort tid for å skaffe En3, dersom vi begynner felleslesing/diskusjon førstkommende mandag (1. juni).
Jeg hadde planlagt å avslutte denne felleslesinga senest 28. juni.
Hva mener dere?
Jeg har bare to av de aktuelle bøkene, og biblioteket her i Stjørdal er stengt for sommeren, siden de skal flytte over i et nytt og fint kulturbygg. Så da tror jeg at litt lengre frist for å skaffe boka til veie vil være greit for min del.
Helt jevnt i teten nå torsdag formiddag!
Jeg heier på Pan ut fra den litt sære begrunnelsen at jeg ikke er så glad i Hamsun. Tenker/håper at felleslesing og diskusjoner kan få øynene mine opp for sider ved Hamsun som jeg ikke tidligere har sett. Pan høres ut som en vakker bok.
God valginnspurt, hele gjengen!
Og jeg heier på Vesaas. Har ikke lest noe av ham i voksen alder og tror jeg trenger følge på veien!
Absolutt! En meget god bok, som helt klart har et stort potensiale for diskusjoner.
Valg av En3: Jevnt og spennende denne gangen også!
Så interessante forslag at jeg ikke kommer med noe eget denne gangen. Det er ingen av de hittil foreslåtte titlene jeg ikke kunne tenke meg å lese og diskutere med dere (selv om jeg har lest et par av dem før).
Det blir valgets kval :-)
Eg prøver igjen å foreslå Kongens fall av Georg Jensen som kom ut rundt århundreskiftet i DK.
Den vart kåra til århundrets roman,og har fått gode kritikkar det eg kan sjå her (eg oppheld meg i helsevesenet si varetekt).
Elles ser eg at her er fleire gode forslag som kan gi gode diskusjonar!
Mitt forslag denne gangen er Det store veiskillet av Kåre Holt. Boka kom ut første gang i 1949, og Bokklubben utga den i 1988.Denne boka ble hans store gjennombrudd som forfatter. Han har skrevet flere bøker og tre ganger ble han nominert til Nordisk Råds litteraturpris,
Boka er ikke så tykk, og det er kanskje ikke så dumt nå som det er siste bok ut før sommeren, min er på 225 sider med etterord av Haagen Ringnes
Jeg har lenge hatt lyst til å lese Sin egen herre og nominerer derfor den. Den har fått veldig gode kritikker, og jeg synes det ville vært spennende å lese en bondefortelling fra Island :)
Då gjorde du det lettare for meg, kjell k! Eg var i tvil om eg skulle nominere Victoria av Hamsun eller resirkulere ein gamal travar i forslagstrådane, Fuglane av Tarjei Vesaas. Sidan Hamsun no alt er representert mellom forslaga, så blir dermed forslaget mitt Fuglane.
Liker det forslaget! Leste Fuglane på vgs, men da var jeg ikke spesielt motivert og fikk nok ikke med meg så mye ;) Et eller annet med det å bli tvunget til å lese bøker.. Tror vi så filmatiseringen også..Blir nok fort en stemme på denne fra meg!
Den tror jeg at jeg foreslo sist gang, og at den fikk mange stemmer. Jeg hadde foreslått den samme igjen, så det er ikke tvil om hvor min stemme havner!!
Mitt forslag til En3 er rett og slett
Pan (1894) av Knut Hamsun.
Jeg ser at det har vært noen diskusjoner om denne romanen tidligere, men når jeg leser gjennom trådene virker det som diskusjonene handler mye om Pan er en god eller dårlig bok (interessant det også), og lite om innhold, personer og stil i romanen.
Så det kunne vært fint å lese og diskutere denne prosalyriske, psykologiske (og modernistiske) romanen ("Mesterens mesterverk") sammen som en avslutning på lesesesongen 2014/2015.
Marit Håverstad har foreslått
Møte ved milepelen av Sigurd Hoel