Hovedfokusboka di er bra, ikke lenge siden jeg leste den, og jeg likte den veldig godt. Veldig godt liker jeg også Margaret Atwoods trilogi MaddAddam. Holder på med bok nr. 2. Jeg er ikke noen dystopi-fan, men hun skriver så godt med dertil gode karakterbeskrivelser at jeg koser meg.

En riktig god helg og 17. mai til dere alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja, er ikke MaddAddam-trilogien fantastisk? Jeg leste Oryx og Crake da den kom på norsk for noen år siden. Leste den på nytt på engelsk i fjor, før jeg kastet meg over The year of the flood og MaddAddam.

Men jeg synes nå det finnes et vell av god, dystopisk litteratur, jeg da. Tenk bare på Atwoods Tjenerinnens beretning, George Orwells 1984 og Kamerat Napoleon, Ray Bradburys Fahrenheit 451, Philip K. Dicks Mannen i Høyborgen og Drømmer androider om elektriske sauer?, Knut Faldbakkens Uår, Aldous Huxleys Vidunderlige nye verden, Cormac McCarthys Veien, Haruki Murakamis IQ84, Kurt Vonneguts Player Piano, Don DeLillos Underverden, Will Selfs The Book of Dave, Emily St. John Mandels Station eleven … for bare å nevne noen :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, veldig bra, husker det var du som tipset meg om den og Margaret Atwood, hjertelig takk for det. Flere av de du nevner har jeg faktisk i hylla. Jeg baserer meg kanskje litt mer på film og Tv-serier, enn på bøker. Synes ikke sjangeren alltid er så vellykket i det mediet. Murakamis 1Q84 er jeg veldig fristet til å laste ned, kanskje han blir den neste. Jeg skal merke meg de du har listet opp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De dystopiske bøkene jeg listet opp er lest over en periode på mange år, så jeg vet ikke om alle fortsatt er å få tak i – men de fleste finnes vel sikkert på engelsk :-)

Kanskje du skulle gi noen av dem du har stående i hylla en sjanse, for å finne ut om sjangeren kan være noe for deg allikevel?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBSilje