Den britiske krimforfatteren Ruth Rendell døde i dag.

While most of the things you've worried about have never happened, it's a different story with the things you haven't worried about. They are the ones that happen.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Så sant, så sant, jeg har dessverre opplevd det. Har du lest noe av henne?

P.S. Jeg så noen av bøkene hennes til reduserte priser på amazon.com for bare noen dager siden, lurte på om jeg skulle laste ned en av de.

Men når jeg går inn på amazon nå, så er prisene skutt i været på alle bøkene hennes. Kanskje ikke så overraskende, men jeg lar meg stadig overraske.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tar jeg ikke helt feil så var noen av Rendells bøker nedsatt på "Monthly Deals" i april, så det kan godt være derfor prisene plutselig forandret seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ruth Rendell's bøker er fine for avslapping, hvis du liker litt spenning. Det som tiltaler meg ved Rendell, i motsetning til enkelte andre krimforfattere, er at hun dveler ved selve krimgåten og sjelden går i detaljer om blodige former for grusomheter og drap.
Ifølge en gammel bokliste jeg har, så eide jeg ca 50 av hennes bøker frem til 2008. Ifra 2009 så er bøkene jeg har lest vært på ulike Kindle-utgaver. Så, ja jeg har lest og avbrutt en del bøker av Rendell gjennom årene, men skal jeg anbefale deg en ekstra god en - må jeg gå i tenkeboksen. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Rendell skrev iallfall to typer historier: Alle bøkene om inspektør Wexford er nokså tradisjonell krim; møysommelig, tenksom oppnøsting av forbrytelser. Men hun skrev også psykologiske thrillere der etterforskning ikke er poenget, der hovedpersonene er sære utskudd i samfunnet, og der det begås underlige handlinger ut fra enda underligere, dyptliggende motiver. Ubehagelig lesning, iallfall for meg. Prøv Rottweileren eller Dukken som drepte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg leste En fryd for øyet for mange år siden. Det var min første av Ruth Rendell. Foreløpig også min eneste... han fyren var usedvanlig kvalm.... kom bare ikke videre...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest den også og mener bestemt at jeg fullførte, men det var definitivt ingen feelgood-bok. Wexford, derimot, er trygg og traust. Likner litt på Karin Fossums Konrad Sejer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fullførte, men har mistet lysten til å begynne på en til... det er 14 eller 15 år siden jeg leste denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begge bøkene er lest - samt flere andre av hennes psykologiske thrillere. Men i forhold til andre krimforfattere - synes jeg Rendell's romaner er "snille". En forfatter i samme sjanger er Jim Thompson. Hans bok The Killer Inside Me - ga meg gåsehud så det holdt - samtidig er det en av de beste krimbøkene jeg har lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så viktig er det ikke, Ava :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og godt er det! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå fikk jeg meg en god latter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LilleviReadninggirl30Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit Høvde