Jeg sender deg gode tanker om lettere dager med økende leselyst og konsentrasjon!

April har vært varierende på lesefronten. I går ettermiddag hurtigleste jeg John Sandford's siste bok Gathering Prey. Vanligvis leses hans bøker på lange flyturer, men siden boken havnet på Kindle'n, og det er noen uker til neste lange flytur, ble den konsumert i går. Etter gårsdagen vet jeg at John Sandford's bøker bør leses i luften, avbrutt av strekk på beina, mat, slumring og dobesøk. Boken krever null konsentrasjon. Og ja, jeg husker innholdet, men jeg glemmer det med god samvittighet i løpet av noen dager. :)

Måneden har også bydd på relesing av noen av Erling Christie's dikt. I etterordet i diktsamlingen - og undring rører vår uro, skriver Jan Erik Vold: Det at Erling Christie falt i en trapp og ødela hodet sitt i påsken 1960 var noe av det verste som kunne skjedd ung norsk diktning akkurat da. Erling Christie var en poet/kritiker som trodde på ordets makt, som visste at diktet var den eneste rene tale og som greidde å holde hodet klart når talen kom til den "engasjerte poesi: Å diskutere poetens politiske engasjement, er omtrent like fruktbart som å diskutere politikerens poetiske engasjement. Poetens fremste engasjement består i å skrive god poesi, i å være en god poet - ikke en god amatør på den politiske talerstol. Jo sterkere kravet om at poeten skal engasjere seg politisk - jo svakere troen på poesien.

Lengst inne.
Lengst inne
der vår kjærlighet er ensom
uten ord og ords bedrag

Lengst inne
der vår svakhet føder svakhets
grenseløse styrke
Er vi alltid sammen
uten krav og løfters nederlag

Lengst inne
Er vi alltid sammen
vergeløst
og tryggere enn alt.

Nevnes bør også Colm Toibin's roman Nora Webster.
En stillferdig og fascinerende bok om en førti år gammel enke med fire barn i en liten by på sør-østkysten av Irland på slutten av 1960-tallet.
Hadde jeg kastet terninger - ville denne boken skåret veldig høyt!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for diktet og omtanken!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBSilje