Først og fremst håper jeg, som mariann rygh kvinlaug, at du snart føler deg piggere igjen. Jeg har også savnet deg og innleggene dine!

Jeg ga ingen terningkast seks i april, men av bøkene jeg leste vil jeg særlig trekke fram to som jeg trillet sterke femmere for, nemlig:

House of Sand and Fog av Andre Dubus III (som jeg skrev litt om her inne) og

Eustace Chisholm and the Works av James Purdy. Sakser noe av det jeg skrev etter å ha hørt lydboken The Complete Short Stories of James Purdy for et par måneder siden:

Jeg har lenge hatt stor sans for James Purdy (1914–2009), en amerikansk forfatter som tilsynelatende er forholdsvis ukjent i Norge. Han skrev romaner, noveller, dikt og skuespill. Tidligere har jeg lest romanene Brorsønnen (1961, på norsk i 1964), Malcome (1959, på norsk i 1966) og Cabot Wright Begins (1965, ikke oversatt til norsk), så denne samlingen med alle novellene hans (56 i tallet, hvorav flere tidligere ikke er utgitt), var et funn og en stor lytteopplevelse.

Eustace Chisholm and the Works var en svært omstridt roman etter at den kom ut i 1967, fordi den, som jeg har sett den omtalt, er forfatterens «utilslørte biseksuelle verk». Hadde store forventninger til denne, og de ble så absolutt innfridd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for omtanken :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBSiljeJarmo Larsen