Jeg har samlede verker av Tolstoj, Hamsun, Undset, Falkberget, Duun og Garborg. Har nettopp bestilt samlede verker av Skram på antikvariat.net.

Hvilke flere samlede verker bør man som bokelsker ha?

På forhånd takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Poenget for en bokelsker må vel være å lese dem, ikke nødvendigvis å ha dem?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der er ikke jeg enig, en "bokelsker" er glad i bøker, og det betyr veldig mye for mange å samle på dem, men jeg regner med at tralte både liker å lese og samle, slik som flesteparten av oss andre!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har dem mest på grunn av hyllepynt, men kommer sikkert til å lese litt i dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Finnes det noe vakrere og koseligere enn bøker som hyllepynt? Det synes ihvertfall ikke jeg, og med dine samlinger så har du det koselig og vakkert rundt deg, kos deg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I tillegg til Ibsen, ville jeg hatt Bjørnson, Kielland og Lie - og dersom det finnes; Dostojevskij.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenkte å kjøpe Dostojevskij, men det er så mange som 29 som bøker så må tenke på om jeg skal kjøpe det. Ibsen har jeg også, men alt samlet i en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel en hel mengde å velge mellom og det er vel interesse og smak som bestemmer. Jeg savner Falkberget og Kinck på lista di bare for å nevne to norske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Falkberget har jeg med. Hvem er Kinck?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, men jeg overså Falkberget, forøverig en av mine tidligere yndlingsforfattere, leste mye av han, også biografier, for mange år siden.
Hans Ernst Kinck ( 1865 - 1926), fra Norges Litteraturhistorie bind 4 sakser jeg følgende:
En dikter skulle være en karakter, steilt personlig, kompromissløs, uten baktanker om å tekkes et publikum. Selv kom han idealet meget nær. Det var hans skjebne å leve i skyggen av Knut Hamsun - verdensry og store opplagstall ble aldri ham tildel. Hans diktning måtte oppdages ... Kinck skrev omkring 40 bøker, romaner, skuespill, noveller, essaysamling ...

Jeg fattet interesse for Kinck omkring 1970 da Aschehoug forlag begynte å gi ut bøkene hans på nytt. Det var særlig novellene hans jeg syntes var fantastiske. Kinck bodde flere steder i landet og mye av handlingene er lagt til Ytre Hardanger og Setesdal. Han skriver på riksmål og bruker utrolig mange dialekt ord og uttrykk. Mange vil vel si at Kinck tilhører en annen generasjon og er lite aktuell i dag. Det er lenge siden jeg har lest noe av han, men han ligger i min liste over norske forfattere som skrev i femtiårsperioden fra 1890 til 1940, som jeg har stor kjærlighet til og han blir nok tatt opp igjen om ikke så lenge. Særlig er novellene hans stor diktning - forsøk med novellen Hvitsymre i utslaatten.
God lesing!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Glemte å si fantastisk samling du har, gratulerer!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ibsens:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemLene Andresen