Kan du huske den første boka du leste? Jeg satt her å tenkte på nettopp det, og jeg kommer ikke på min. Det er helt sikkert en leseløvebok jeg lånte på skolebiblioteket i mine første skoleår. Men den første boka som virkelig gjorde inntrykk på meg, den husker jeg, og det er så klart Brødrene Løvehjerte. Så kanskje du heller husker den første boka som virkelig gjorde inntrykk på deg å satte sine spor i steden? Fortell!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 46 svar.

Jeg tror min første egenleste bok var den første boka om Bobseybarna. Da var jeg seks år, og den ble lest på en biltur Oslo-Gøteborg. Antakelig har jeg lest billedbøker og mindre bøker før det, men det er denne jeg husker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker også at jeg leste "Redda joppe, død eller levende." Men syntes filmatiseringen var mer skremmende og bra en boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lurer på om den første boka kunne være mammas gamle ABC-bok som hun brukte på skolen? Først jukset jeg med at jeg lærte meg ordene utenat og dermed kunne "lese", men etterhvert som jeg bladde i den og prøvde meg fram lengre bak (der jeg ikke hadde jukset), så ble de sidene etterhvert lest på ordentlig. Lurer på om det var den boka som fikk meg til å knekke lesekoden :)

Noe annet jeg husker fra jeg var liten var at jeg i barnehagen brukte å lese for de andre barna, om de voksne ikke hadde tid. Den boka jeg leste fra og som har festet seg var blå utenpå og handlet om en lillebror. Har ingen anelse om hva den het eller forfatter eller noe sånt - husker bare situasjonen med at jeg leste for noen andre barn som satt ved siden av meg, og at den var veldig tung å lese i (liten skrift blant annet).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så koselig da. Kan tenke meg at du sikkert følte deg litt stolt og voksen når du leste for de andre barna :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, jeg regner med at det er derfor jeg husker det godt også. Kjekt å kunne noe som de andre ikke kunne og dermed være STOOOOOR ja! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg lærte å lese tidleg, og las biletbøker og stykke i barneblad. Men den første skikkelege boka eg las var Alle vi barna i bakkebygrenda av Astrid Lindgren. Då var eg 7 - 8 år. Eg hugsar at eg las boka fleire gonger og tok tida for å sjå kor fort eg kunne lese henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke huske den første boken jeg leste, men jeg kan huske den første boken som gjorde et sterkt inntrykk på meg: Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første bokopplevelse jeg husker var når bror min og jeg satt sammen med far og leste/så i en bok om dinosaurer og skumle skapninger, lykke og gru, hånd i hånd. Første bok jeg selv leste var nok en Bobseybarnabok, lettleste og så var det så mange av dem. Første skumle bok var Marens lille ugle, tror det var en barnetimebok. Etter det ble det masse GGP og GGG bøker. Leste aldri frøken detektiv, men masse Hardygutt bøker.
Jeg brukte et lite skolebibliotek med en nydelig bibliotekar, hun så hvert barn og visste hva den enkelte likte og utfordret oss til å gå videre til litt tyngre bøker etterhvert, hun kunne det med å fremme leseglede hos barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så koselig :) Ja da var hun en flink bibliotekar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke huske den første boka jeg leste lengre, dessverre. Vet at jeg leste Teskjekjerringa av Alf Prøysen tidlig. Leste mye Frøken Detektiv og Bobseybarna jeg også. Slukte alt av Astrid Lindgren rått, og kalte opp katten min etter favorittboka mi! Da var jeg 8.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva het/heter katta de da? :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mio! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe. Da regner jeg med at favorittboka de er Mio min Mio.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er bare å komme med flere minner folkens, er kjempekoselig å høre om gode minner!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så absolutt, jeg fikk Gulltopp og vennene hennes til 5-års dagen min. Da hadde jeg akkruat lært å lese, og leste den boken ganske radig. Jeg husker enda hvor godt jeg likte Gulltopp, og leste flere bøker om henne etter den første. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror det må ha vært Guro av Anne Cath. Vestly. Jeg husker at jeg likte den veldig godt, men jeg husker lite av handlingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg og arvet bøker etter foleldrne mine, GGP og GGG bøker, Frøken Detektiv og husker også at jeg leste en bok med små stykker norges historie som jeg fortsatt har, Norges Historie i Billeder og Tekst av Olaf Gjems-Onstad. 4 små stykker på venste side og 4 tegninger på høyre side, 89 i alt, siste stykke var en helside. Gikk fra Gudene under Ygdrasils ask til Håkon VII kroning. Tror det var den første jeg leste selv og hvorfor jeg liker historie så godt, min morbror som døde meget ung fikk den julen 1933.

Det var en GGP bok som gjorde stort inntrykk som barn, men jeg husker verken tittel eller forfatter, bare at det var 3? barn på skattejakt, tror at skatten var med i tittelen, om et hus/herregård formet som en T. Jeg hadde ikke boken selv men lånte den av min gudmor. Husker også at jeg lånte og elsket Milly Molly Mandy bøker av en venn.

Jeg gikk på førskole og lærte å lese når jeg var 6, og når jeg begynte å gå på biblioteket ved ca 8 gikk det i Astrid Lindgren og AnneCath Vestli til å begynne med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker faktisk den første boka jeg leste! Den handlet om Donald og alle i Andeby, og bilene deres, eller noe sånt. En setning per bilde, såklart. Jeg husker jeg hadde sittet og prøvd og prøvd å skjønne hva som var greia, men så plutselig knakk jeg koden - og så kunne jeg lese! Det var en fantastisk følelse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke huske akkurat hvilken bok jeg leste aller først, for jeg lærte å lese forholdsvis tidlig. Men to som satte stort inntrykk på meg og som jeg husker ''følelesen'' av enda er Mio Min Mio av Astrid Lindgren og Veien til Agra av Aimée Sommerfelt.

Ellers gikk alt av Nancy Drew, Bobseybarna, Hardyguttene, Lykkebarna og Frans (leseløve) ned på høykant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boken jeg leste selv var "Nøstet" av samme forfatterinne som Milly Molly Mandy-bøkene. Nå er vi tilbake på 1950-tallet og jeg var 6-7 år, og det var en mørk høstkveld. Det lille barnebordet mitt var flyttet inn i stuen, foran ovnen hvor det var varmt og godt, og der satt jeg og leste med et kort under linjene for å klare å følge dem. I bakgrunnen satt mor med et håndarbeide, - et veldig koselig minne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror den første boken jeg leste kan ha vært Tsarens kurér av Jules Verne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja! Den første boka jeg leste tror jeg var en Fiffi og Foffo bok, med masse små historier og dikt åsånt, husker jeg likte den veldig godt! Tror det var i andre klasse, var litt sen med lesinga, men når jeg først fikk lært det, gikk det i masse bøker!:)Åh, husker jeg var så stolt når jeg hadde lest den ferdig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror det var en bok om Thomas Alva Edison, det var en bok som farmoren min hadde. Det var en god stund der jeg var fast bestemt på å bli oppfinner. Når barneskoleklassen begynte å gå på skolebiblioteket så ble det Narnia bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, mange gode minner her :) Ble du oppfinner da? :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, såklart ikke. Men jeg fortsatte ihvertfall å lese bøker. 8)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Frans og lærer sikksakk, ei leseløva. Eg trur eg det var i sommarferien mellom fyrste og andre klasse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kjenner til det der med å ikke klare å legge fra seg boka for det er for skummelt eller utrolig spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du noen eksempler å komme med? Vil gjerne kjenne deilige grøss nedover ryggraden igjen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker jeg leste en bok som yngre som heter "Det bortgjemte loftet." Av Sharon Siamon. Fikk den gjennom TL-klubben så vet ikke om man får kjøpt den eller lånt den ellers. Men uansett, det var en grøsser og var utrolig skummel på den tiden. Husker ikke helt hva den handler om da desverre, men mener det var en veldig skummel dukke involvert. Omtrent som Chucky.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Smyger inn et lite svar her jeg :)

Har du lest noe av John Ajvide Lindqvist? For min del er dette bøker som får meg til å grøsse, og som er umulige å legge fra seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kan ikke huske den først boka jeg leste, heller ikke den som gjorde mest inntrykk på meg ... Ble lest for om kvelden helt til første klasse, da kunne jeg lese selv. Siden da har jeg lest haugevis av bøker. Det blir mange til slutt, så det er ikke så lett å holde styr på det. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble lest for hver eneste kveld gjennom hele barndommen. Etterhvert som jeg lærte meg å lese bedre og bedre selv ble byttet vi litt på å lese høyt - så det var mange bøker der jeg leste noen sider, og så leste pappa/mamma litt. Men den aller første boken jeg leste helt for meg selv - høytopplesning for pappa - var Peter Pan, fra en Disney bokserie for barn. Jeg kan fortsatt huske hvor stolt jeg var da! =D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så koselig da :) Ja det kan jeg tenke meg du var da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første boken jeg fikk, og leste selv fra perm til perm, var Usynlige Bånd av Theresa Charles. Da var jeg tolv år. Jeg tror jeg leste den boken tjuefem ganger eller noe sånt. Før det gikk det i tegneserier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første romanen jeg leste var Robinson Crusoe av Defoe, i en alder av ti. Siden har det gått slag i slag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom tråd!

Hmm, min første bok jeg leste perm til perm var nok en leseløve, kanskje "Frans". Deretter slukte jeg "frøken detektiv" og det var nok de som ga meg blod på tann :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åhh...elsker Nancy Drew/Frøken Detektiv. Har faktisk begynt å samle på de. Har rundt 30 stykker, og skal snart på vårmarkedet i vikingeskipet å kjøpe flere!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg arvet min mors bøker og de er gull verdt for meg!

Aldri hørt om vårmarked i vikingskipet, hva skjer der?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det holdes to "markeder" i året i vikingeskipet. Vårmarkedet(24-25 april i år) og høstmarked. Det er omtrent som antikk og brukt messe. Der får du kjøpt omtrent alt som finnes av antikk, samleobjekter, gamle duppeditter og skrap. Men også masse bøker. Det er utrolig gøy å gå rundt å se om du kan finne bortgjemte skatter for en billig penge. Så jeg drar dit vært år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

høres uunnvælig ut! :D får håpe du finner mange skjulte bokskatter :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, jeg også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig spørsmål! Eg fekk to Lotta-bøker og tre bøker om Bakkebygrenda av mormor og morfar, og desse er dei første eg kan hugsa at eg las. Mulig at eg las noe anna før det, men desse ga meg den første bevisste leseopplevinga av bøker eg las sjølv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så koselige minner da :) Har ei bakkebygrend-bok selv jeg, og en bok som heter Peter og skøyestrekene hans. Og begge de fikk jeg av min bestemor som liten :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane