Den 26. mars i år døde den svenske dikteren Thomas Tranströmer. Han ble tildelt Nobels litteraturpris 2011 med bl a følgende begrunnelse: Gjennom sine fortettete gjennomlyste bilder gir han leserne ny tilgang til det virkelige.
Jeg har ved flere anledninger stiftet bekjentskap med Tranströmer både ved at jeg har lånt noe av den han har skrevet og ved at andre forfattere har vist til ham. Særlig ble jeg betatt av hans dikt/utsagn om at det er bare den som går seg vill som kan finne ukjente plasser i skogen, oppdage nye steder og "eventyr".
For noen uker siden var jeg en tur i Karlstad. Der fant jeg en bok med tittelen Samlade dikt 1954-1996. Til nå har jeg bare bladd litt i boka, men gleder meg til å lese litt mere. En spennende dikter som flere burde finne fram til.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, han var en stor dikter - jeg har lest en del i den diktsamlingen. (Tror jeg har skrevet noe om det en eller annen plass her også). I hvert fall har jeg en omtale av den i bloggen min

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

NinaHarald KMads Leonard HolvikTorill RevheimElisabeth SveeNicolai Alexander StyveEirin EftevandBeathe SolbergToveIngvild SIreneleserRandiAEllen E. MartolSiljeAnn EkerhovdVibekeMarianne_Hilde Merete GjessingTrude JensenMette-MJulie StensethKirsten LundMonica CarlsenTrineBeate KristinMarianne  SkageNabodamaAkima MontgomeryIngeborg GIngeborgGro-Anita RoenAlice NordliHilde H HelsethBjørg  FrøysaaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechsiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierGro Anita Myrvang