Det blir helg denne gangen og, selv om innlegget er litt forsinket :-)

For en stund tilbake så jeg en fantastisk dokumentar om orangutanger, men selv om jeg er en apeentusiastisk så var det ikke apene, men en utrolig sjarmerende mann som fanget min interesse. Det viste seg at han var forfatter og i min iver og fascinasjon for denne mannen bestilte jeg de to første bøkene i hans Discworld-serie. Boka ble satt i hylla og selv om jeg har tenkt på de med jevne mellomrom så har de blitt stående. Da jeg i forrige uke leste at Terry Pratchett hadde gått bort så innså jeg at det er på tide å få lest disse bøkene. Denne helga leser jeg derfor The colour of magic til ære for Terry Pratchett.

Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie leser jeg også fortsatt, den er tatt inn i varmen etter å ha vært utebok i noen uker. Jeg håper også å få lest ut en liten flis som jeg aldri kom helt igang med, Mordene i Betlehem av Matt Rees. Starten var litt treg, men jeg håper at den kommer seg etterhvert.

God helg!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Neste bok ut ble Salvadorenaña av Cecilia Samartin. Akkurat ferdig med 1 av 9 cder, og den virker lovende. Jeg har likt de andre bøkene hennes som jeg har lest godt, så regner med at denne faller i smak også. :) Deilig å ligge inne på sofaen med hunden, Secret garden an inky treasure hunt av Johanna Basford og ei lydbok da det snør ute!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Holder på med flytting, blitt drit forkjøla og har liten tid til å lese, men Oppløsning av C. J. Sansom ligger med bokmerket snaut halvveis siden fredag...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg gjeng ut frå at det er behovet for meir plass til bokhyllene som gjer at du flytter?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hihi, hadde det enda vært så vel, Jostein!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Uff stakkars deg, ikke god og på flyttefot med allllle dine bøker!! Håper du har god hjelp!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, bøker og løsøre må jeg ta sjøl, men får hjelp med møblene og hvitevarene av farsan med varebil ;-) Skal tross alt ha den forbaskede vaskemaskinen manøvrert ut av et trangt, knøttlite bad hvor vasken nesten er rett innenfor døra... Vi var 3 da den skulle inn... o.0

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Masse lykke til ihvertfall med flyttinga og ny bolig!!:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har brukt uka og natta i natt til å gjøre unna Jan-Phillipp Sendker sin Kunsten Å Være Den Man Er, ei god bok og ei klok bok. Får en femmer av meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser Det blir aldri lyst her av Tina Åmodt. Er halvveis og liker den godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra!
Den har jeg liggende også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, nå er det alt lørdag kveld, utrolig så fort tiden flyr! Jeg hadde tenk å skrive et innlegg her i går, men det er synd at helga dessverre går like fort som de andre ukedagene! I dag har vi hatt et nydelig vær her i sør, og det har blitt nytt ute i naturen. Det som er så deilig etter en god tur er at man kan legge seg på sofaen med god samvittighet og ei god bok i hendene. Ja, for det er virkelig en god bok jeg leser denne helga,:En lenke av stemmer av*Andre Brink. Handling er fra Sør-Afrika i 1825, og handler om et slaveoppgjør. Det som gjør boken så spesiell er at alle som er omtalt i boka forteller sin egen historie, vi får derfor sett hva som har skjedd fra forskjellige synsvinkler, skikkelig genialt skrevet! Har aldri lest noe av denne forfatteren før, men vet hva jeg skal se etter i diverse butikker fra nå av!! Fortsatt god lørdagskveld og en god søndag til deg, og selvfølgelig til dere andre også!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å den boka kjøpte jeg på loppemarked for noen år siden, nå fikk jeg lyst til å lese den:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, anbefaler virkelig den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så gøy. Skal legge den i kø;-) Nå holder jeg på med En halv gul sol og så skal jeg jo lese lesesirkelboken, men etter de tenker jeg. Vel, blir kanskje en krim i påsken. Akk, så mange bøker og så lite tid.... Hi hi, et luksusproblem!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det i "Bro, bro brille" av M.J Arlidge. Forventningene var veldig høye etter "Elle, melle", men de blir innfridd!! Veldig spennende og jeg sitter klistret så fort muligheten byr seg. Denne gangen er det en seriemorder som tar horekunder som er løs!
Jeg har så mange bøker både fra biblioteket og i min egen hylle nå, som ikke er lest, så hva neste bok ut blir får jeg komme tilbake til da den tid kommer...

God helg alle sammen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leste "Elle Melle" for en stund siden,og gleder meg til "Bro,bro brille:) så bra å høre at den er spennende,da har jeg noe å glede meg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt klart noe å glede seg til!! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei helg nesten tom for planar, og eg har eit tårn med bøker (og strikk) eg skal kosa meg med. I sengi les eg (enno) The Big Over Easy av Jasper Fforde, om mordet på Humpty Dumpty. Som deg, Vibeke, fekk nyhenda om Terry Pratchett førre veke meg og til å finna fram att Discworld, eg har den siste veka kost meg med Monstrous Regiment, som er både humoristisk og tankevekkende om kvifor me går til krig. Synd det skulle så triste nyhende til for at me kom i gang med han (att). På øyra har eg Neil Gaiman sin American Gods (det er mykje fantastisk litteratur for tidi ser eg). Og no, medan soli skin og alt er stille og nesten magisk i Bergen har eg sett meg i hagen med A history of London in 100 places av David Long, og vekslar mellom den og Dikt i samling av Olav H. Hauge - sidan det trass alt er verdas poesidag i dag. God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg videre på En halv gul sol som jeg begynte på denne uka. Liker den veldig godt og det passet perfekt å lese denne etter Mønsteret rakner. Ellers skal min datter som blir 17 år i dag feires. Det er stas:-) I dag er det fantastisk fint vær her, så skal prøve å sitte litt i solveggen også. God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på The Woman in Black av Susan Hill. Den har så langt ikke imponert, men jeg har fortsatt litt over halvparten igjen i denne lille boka, så det kan snu seg. Jeg går uansett ut fra at jeg fullfører den i løpet av helga, og akkurat nå er det Station Eleven av Emily St. John Mandel og The Girl on the Train av Paula Hawkins som frister mest. Men det kan endre seg mange ganger før det er på tide å velge ny bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I dag syklet jeg til biblioteket og lånte to bøker som jeg må levere tilbake innen en uke.
Såkalt hurtig - lån. Det var : Blod på snø av Jo Nesbø og : Den stumme jenta av Hjorth og Rosenfeldt. Gleder meg til å lese de. God helg til Vibeke og alle Bokelskere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den stumme jenta er ei F A N T A S T I S K bok! Gled deg! Håper du har lest de forrige bøkene i Sebastian Bergman-serien, for å få fullt utbytte av denne..!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser nå i to "biografier" (jeg overrasker meg selv stadig vekk). Bøkene er Hammerkoden av Øyvind Hammer, og Hei, jeg heter Lars (en alkoholikers dobbeltliv) av Lars Kittilsen.

Ved siden av sliter jeg fremdeles med Good omens av Terry Pratchett og Neil Gaiman. Jeg begynte på boka i flere uker før Prachett døde. Jeg begynte på boka den 16 januar og jeg er ennå ikke ferdig. Grunnen er at den fenger ikke og det går veldig trått, men som sagt tidligere så avbryter jeg ikke bøker og skal holde ut til siste side når det gjelder denne boka også. Det får bare ta den tiden det tar:) Har det ikke travelt uansett.

Når jeg blir ferdig med en av disse bøkene skal jeg begynne på Anatomy of a haunting av Lee Strong. Lenge siden jeg har lest ordentlig grøss, så håper at den vil gi meg noen gysninger selv om forventningene ikke er altfor store, som vanlig ...

God helg til dere også.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det går SAKTE med lesing om dagen, dagene flyr jo fra meg. Tenker å lese siste av Viveca Sten denne helga, Farlige forhold tror jeg den heter. :)

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg, ja.

Her i garden er det to bøker på gang for tida, eg satsar på å gjere unna desse før eg startar på den neste lesesirkelboka.

Brotne band av Hans Hyldbakk er om brytningstida mellom bonde- og industrisamfunnet. Hyldbakk er mest kjend som diktar, "alle" kjenner vel til Vårsøg som blei tonesett av Henning Sommero i si tid. Brotne band kom som avisføljetong i 1920-åra, og blei utgitt som bok i 2011. Har kome omlag 1/3 i veg med boka, og den er heilt grei så langt. Men dikta hans er betre.

Så har eg fiska fram ei brasiliansk bok også, Diálogos Impossíveis (Umoglege samtalar) av Luis Fernando Verissimo. Dette er ei samling av korte og som oftast vittige stykker. Eg nøler litt med å kalle det ei novellesamling, forma i stykka er oftast litt annleis. Lettlest og artig bok, eg er ca 1/3 ferdig også med denne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg holder på med A Dance With Dragons av George R.R. Martin og Dendera av Yuya Sato denne helga. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal prøve å få lest ut C.S.Lewis bok Tatt av gleden,den er god men sein å lese. Har vært på biblioteket og lånt Lignelsesboken av Per Olov Enquist som jeg håper å få begynt på i løpet av helgen og ellers har jeg John Steinbecks Om mus og menn liggende på vent. Så det mangler ikke på lesestoff her i huset.
God helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Gratulerer på etterskudd med dagen! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga leser jeg ferdig Den store boka om Morgan Kane og Magiske verdener - fantasilitteraturen fra Gilgamesj til Richard Adams, begge er siste forfall på mandag. Hvis noen har de 2 bøkene til salgs/bytte har jeg lyst på begge.

Ellers leser jeg på The Catwings Collection (4 Volume Set) av Ursula K LeGuin og "The World of Peter Rabbit & Friends" Complete Story Collection av Beatrix Potter, har faktisk ikke lest dem som barn, men så ballettfilmen hver jul på svensk TV. Disse er for 2015 Reading Challenge.

Og til slutt leser jeg videre på Den lengste soga om Olav Tryggvason - bind 1, også for 2015 Reading Challenge.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

2666 (Roberto Bolano) og On Writing (Steven King) pågår fremdeles her. Hatt en pause fra 2666 (lydbok) da jeg alltid finner så mange spennende podcaster å høre på!

Why Read the Classics (Italo Calvino) dumpet nylig ned i postkassen... Og jeg har overraskende nok latt meg rive med av høytlesning av Harry Potter og fangen fra Azkaban; eldstemann blir lest for før leggetid. Har aldri interessert meg for Harry Potter, men kanskje det vil endre seg?

Som så ofte er jeg nesten flinkere til å lese om bøker enn å lese bøker; The Guardian m.fl. lokker alltid med artikler om gode bøker.

Jeg har fått lyst til å lese The Structure of Scientific Revolutions av Thomas Kuhn. Har lest utdrag tidligere og tenker at det ville være på tide å stifte nærmere bekjentskap med en av de 100 mest innflytelsesrike bøkene (nonfiction) etter 1923 i følge Times Magazine (http://entertainment.time.com/2011/08/30/all-time-100-best-nonfiction-books/slide/the-structure-of-scientific-revolutions-by-thomas-s-kuhn/).

Er det andre bokelskere som kunne være interessert i å lese denne?

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg tittet på bøkene på lista og har 4 av dem i samlingen min, #46 The hero with a Thousand Faces som jeg skal lese, #48 The Gnostic Gospels som jeg har lest på norsk for 25 år siden og skal lese på engelsk, #62 Out of Africa som jeg leste på norsk et par år etter at jeg hadde sett filmen; og #89 Guns, Germs and Steel som jeg skal lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gun, Germs and Steel virker interessant!

Jeg har vært borti mer enn 15 av bøkene på listen. Og de som nevnes i det følgende har jeg. En av dem leser jeg (til og fra) nå om dagen - nemlig On Writing (Steven King). Har lyttet til Barack Obama lese Dreams from My Father og lest større deler av The Story of Art (E. H. Gombrich). Sistnevnte er det så lenge siden jeg hadde fremme at den bør frem igjen.

De jeg har lest deler av:
Against Interpretation and Other Essays (Susan Sontag)
Orientalism (Edward W. Said)
The Origins of Totalitarianism (Hannah Arendt)
A Brief History of Time (Steven Hawking)
The Selfish Gene (Richard Dawkins)

De jeg har bladd i (og kjenner noe til via sammendrag eller omtale):
Syntatic Structures (Noam Chomsky)
The Rise and Fall of the Third Reich (William L. Shirer)
A Theory of Justice (John Rawls)
Understanding Media (Marshall McLuhan)
Zen and the Art of Motorcycle Maintenance (Robert M. Pirsig)
Out of Africa (Isak Dinesen/Karen Blixen)
The Structure of Scientific Revolutions (Thomas Kuhn)

Og hvis jeg finner nok mot til det, så vil jeg kjøpe og lese klassikeren Hiroshima av John Hersey.

Mer enn en en av dem ble en bra film; anbefaler All the Presidents Men (Bob Woodward, Carl Bernstein). En spennende film og et must for enhver journalist og de som er opptatt av pressefrihet og politikk (uredelig sådan).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har 3 bøker av Jared Diamond og begynt litt i alle tre. Det er bare det at dette er "fordøyelsesstoff" og har ikke funnet tiden til dypere studier. Våpen, pest og stål på norsk. Har endt opp med å kjøpe de norske utgavene, ettersom jeg fant på tilbud.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, mange av disse bøkene er nok fordøyelsesstoff, som du kaller det. Mye bra på listen. Og bøker som har definert og utformet vårt syn på samfunn, sivilisasjon osv. Til og med bøker som har hatt direkte innvirkning på vår (norske) hverdag - som f. eks. boken til dr. Spock som formet noen generasjoner mødre (og fedre) og øvde innflytelse på barneoppdragelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundGroMonica CarlsenKetilGrete AastorpEirin EftevandMcHempettSolTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJHilde H HelsethIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann Miljerubbel