Her var det skuffende lite å se, bare grått og trist! Men det er sikkert mange av dere som hadde en fantastisk opplevelse, kanskje noen som tom var på Svalbard??
Det er jo endel overtro og mystikk som følger solformørkelsen, og må bare innrømme at jeg liker slike historier. Vokste opp med en meksikansk mor, og hun hadde mye spesielt å fortelle, så jeg er så ydmyk at jeg sier at "det finnes mer mellom jord og himmel enn vi vet!"
Nå lurer jeg på hvordan dere opplevde dagen i dag, og om det er noen som har en god historie å fortelle?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Her var det 93 % formørkelse. Klarvær, frost. Nysnø og kald luft. Ganske gøy å ta på seg brillene og se månen gli forbi.

Det mest spesielle var egentlig hvordan dagslyset endret seg. Et skarpt, sølvaktig lys. De hvite bjørkestammene i skogen like ved glitret som om de var kråkesølv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ut som en kjempeflott opplevelse, er ikke mange av dem, fint minne å ta med seg.
Jeg var innom nærbutikken i går, og der sa de at gatebelysningen hadde skrudd seg på, så etter eller annet var vel synbart her, selv om jeg ikke la merke til at det ble noe mørkere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så den på tv, for alt som var å se hjemme var at snøværet ble litt tussmørkt da formørkelsen ble total. Tok bilde av tv-skjermen og fikk forbausende godt resultat... hehehe
Endte opp med å skrive til NRK Troms på fb og syte litt over dårlig oppmerksomhet under filming i Tromsø og skryte av teamet på Svalbard. Stilte også spørsmål om den mørke prikken som var synlig på solskiva fram til månen dekket den, for jeg fikk ikke klart for meg om det var Merkur eller en solflekk...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var SÅ skuffet!! Idag var det tett tåke, jeg klarte ikke engang se til nærmeste nabo, så den solformørkelsen kunne jeg fint glemme. Jeg får holde meg frisk i mange år til, og satse på at jeg får oppleve den neste. Kjedelig egentlig. :( Utrolig moro å se bilder andre fikk tatt da. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, du er så ung ennå, så får nok mange flotte opplevelser,både med og sammen med den skjønne hunden din! Går det greit med valpen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synger vel på siste verset jeg og når neste runde er vil jeg tro. ;) Joda, valpen går det veldig bra med, roligste hunden jeg noensinne har hatt. Din da? Jeg trooor jeg så den på fjesboka og her om dagen, utrolig vakker! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har du sikkert, jeg har ikke facebook, men min yngste datter er en ivrig fotograf, så hun oppdaterer siden sin med nye bilder hver dag! Jo, her går det også bra, men det har vært en travel tid, nå har roen begynt å senke seg, selv om Maykita fortsatt har noen unoter vi må jobbe med. Hun er 5,5 mnd nå, og midt i puberteten, og jente er jente uansett om det er hund eller menneske:-):-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hahaha... ja, det tror jeg på! Det er lite å plukke på med Igor, men vi sliter litt med å få han stueren. Liten ennå, så jeg satser på at det går seg til. Rolig til valp å være, og veldig lettlært(om man ser bort fra at han glemmer at vi må UT for å gjøre fra oss da) Og når jeg nok engang ser navnet på valpen din, så VET jeg at det var samme hund. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det tar sin tid! Maykita er helt stueren nå, har stort sett vært veldig flink til å gi beskjed! Men husker at det tok lengre tid med den forrige, da var det nesten fristende å hive på en bleie:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hahahaha... ja, jeg skal innrømme at jeg har vært inne på tanken. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppdaga et solgløtt i noen min her i dag til tross for at vi hadde SNØ forut...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her i Oslo var det grått, men jeg fikk et lite glimt, og knipset blant annet dette bildet:

skriv bildebeskrivelse her

Ellers fulgte jeg litt med på livesendingen til NRK. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var utrolig bra!! Fikk et skikkelig blinkskudd!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ofte synes jeg disse fenomenene er litt oppskrytt. Selve solformørkelsen tror jeg at jeg sov ifra, uten å vite akkurat når det var, men etter å ha tittet ut så tror jeg uansett at den ikke var noe særlig. Det er grått og trist her og. Jeg har tatt opp solformørkelsen de sendte på NRK så jeg kommer nok til å spole meg gjennom den, men jeg må innrømme at jeg hadde sansen for 90-sekunders solformørkelsen som VG har lagt ut. Det passer min tålmodighet.

Når det gjelder "mer mellom himmel og jord" så var jeg desverre mer overbevist om det for noen år siden. Jeg er fortsatt ikke villig til å avslå alt, men jeg tror det meste er tilfeldigheter eller har naturlige forklaringer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å ha sett bilde som Julie fikk tatt, så må vi vel innrømme at det kanskje ikke er så oppskrytt allikevel? Eia var jeg der!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du skriver "vi" så regner jeg med at du egentlig mener at jeg må innrømme det? Det kan jeg nok ikke gjøre, for selv om jeg kan like blinkskudd, så synes jeg fortsatt det er oppskrytt. Hadde jeg vært på Svalbard, kjent på stemningen og sett det selv så hadde det kanskje vært noe annet, men fra her jeg er så blir det noe annet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uff nei, ser at det ble feil formulert! Det var nok heller ment som et stort kompliment til det flotte bilde, for det var fantastisk!! Med vi mener jeg, meg, deg og antakelig andre som også mener at det kan bli litt mye ståhei!! Unnskyld Vibeke, du skal selvfølgelig få lov til å mene det du gjør!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt vi fikk avklart det, for jeg må innrømme at den forrige kommentaren din hørtes litt hoven ut :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var ikke rart at du reagerte som du gjorde, vil absolutt ikke såre noen! Det var så fint at du satte meg på plass!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

er det bare meg muligens, eller ligner det en anelse på
reklame for en sterkt markedsført 'religiøs betjening'?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg har sansen for dine kommentarer,selv om jeg noen ganger føler at det eneste de gir meg er et digert spørsmålstegn! Så tilbake til ditt spørsmål, du kan jo vurdere om du synes markedsføringen gjør seg fortjent til en litt bedre plass eller ei, up where we belong:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Grått og tungt skydekke på våre kantar i dag, sludd og regn i lufta. Men akkurat då formørkelsen var på det mørkaste, sklei det tyngste skylaget til side, og vi fekk 10-15 minutt med akkurat passe tjukt skydekke til å kunne sjå sola igjennom. Perfekt utan solbriller, sveiseglas el. l. Såg solsigden kjempegodt. Artig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Satt og så på den på NRK, de sendte direkte fra Svalbard

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Nora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyLene AndresenRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalTjommi