Om du ikke var interessert i urter fra før, så er det stor fare for at du vil bli det om du leser denne boka. Annemarta får urtene til å bli levende og interessant lesestoff. Hun viser at hun har et nært forhold til plantene hun beskriver, og kommer med morsomme og humoristiske historier om hver urt. Jeg har brukt denne boka i mange år, og har plukket, dyrket og brukt mange av plantene, både i te og forskjellige matretter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Huset på Knatten, et hus med sjel, som ble kjøpt av kunstnerparet Eva Lange og Erik Frisch, og hvor urtehagen til Annemarta Borgen var/er, og hvor hun og Johan Borgen bodde, finner du her Gjestfritt kunstnerhjem. Ettersom den artikkelen er fra 2006, vet jeg ikke om kunstnerparet fremdeles holder åpne dører for besøkende. Et vakkert hus!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eva Lange døde for kort tid siden (i mai 2017), så jeg i avisen, men i nekrologen i Aftenposten stod det vel at hun og mannen hadde holdt Knatten åpent for kunstbegivenheter inntil sykdommen hennes satte en stopper for det.

Jeg har aldri vært der, men Urtehagen på Knatten er en uforglemmelig bok - jeg leste den første gang som tenåring og ble sterkt inspirert til å prøve å dyrke noen av planteslagene som Annemarta Borgen skrev om. Jeg fikk det til, ble likevel aldri noen iherdig gartner, men lærte mye om "urtehistorie" som det fremdeles sitter igjen små brokker av...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste den da den kom ut, og da var jeg vel ung tenåring. Den gangen slukte jeg fortellingene (om jeg kan kalle dem det), nå sjekker jeg oppskriftene. En bok for alle anledninger og tider. :-)

PS. Kan anbefale lammegryta fra kapittelet om oregano.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, dette er ei nyttig og inspirerende bok.
Jeg har selv masse vill oregano som vokser overalt rundt på eiendommen min. Humlene og sommerfuglene elsker de lilla blomstene.

Jeg vil særlig anbefale brennenesla, som Annemarta skriver så varmt om. Særlig nå om våren, når alle de nye friske, nygrønne skuddene skyter opp fra bakken. Neslekålen, som de unge skuddene kalles, og som er så små at de ikke har lært å brenne noen ennå.
Som Annemarta skriver på side 18:
"Brennenesle er rik på A- og C-vitaminer. Det finnes ingen norsk vekst som er så rik på mineralsalter, fosfor, kalium, kisel, kalcium og jern. Den har dobbelt så stor næringsverdi som gulroten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelPiippokattaVigdisIngunnJKjell F TislevollStine SevilhaugLars MæhlumTine SundalIngridKristin_Readninggirl30EinonieAgnete M. HafskjoldTine VictoriaAnne Berit GrønbechLinnAEEllen E. MartolTherese HolmAnne LønøyHilde H HelsethGodemineMarteSigrid NygaardKristine LouiseAlice NordliAnette Christin MjøsLailaCathrine PedersenKirsten LundDemeterGrete AastorpGeoffreyMarit AamdalCecilie69Vigdis VoldEli HagelundRandiALene AndresenTor-Arne JensenSverre