Eg var i Trondheim ein snartur i veka, og fekk tid til å springe bakom domen på Mummi-jakt. Ein del av den aktuelle veggen er kledd inn for restaurasjonsarbeide, som de kan sjå:

skriv bildebeskrivelse her

Men rett til venstre for det innkledde partiet, rett under taket på tverrskipet av tverrskipet, er det ei rad med det eg oppfattar som dyrefigurar (ikkje alle er med på biletet):

skriv bildebeskrivelse her

Kan det ha vært desse du hadde i tankane? Eg såg ingen som eg oppfatta som 100% Mummi-like, men kanskje er det denne krabaten, heilt til venstre i biletet over, som er likast?

skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ingen kan i kan i si at du ikke går grundig til verks, Jostein!!

Det begynner nå bli noen år siden jeg så disse mumiene, men jeg minnes en større likhet. Kan de være bak presenningen? Jeg skal til Trondheim i mai. Da lover jeg forske nærmere på saken og håper at presenningen er borte.

Skal vi prøve å dra noe konkret litterært ut av dette sidesporet, må det være at den inspirerer til å lese Tove Janssons biograf :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mens vi likevel er ute på viddene, så må jeg fortelle at jeg i går kjøpte en essaysamling av Ragnar Hovland Kunsten å komme heim og andre essay. Der skriver han om Johan Borgens morsomme bok Far, mor og oss, og trekker sammenligninger mellom denne familien og mummifamilien:

Forfattarfaren har noko drøymande mummipappaaktig over seg, mora, som
er den som arbeider, får vi vite ("Og alle sier at en må arbeide.
Unntagen mor. Hun bare arbeider."), har på same måten som mummimamma
alltid dei rette trøystande og kloke orda å gi frå seg.

Og han nevner også søsteren i boka, som ligner veldig på Lille My. Johan Borgens bok er en liten perle som jeg kan anbefale ;))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for et artig tips! Begge bøkene du nevner, har jeg hatt på ønskelisten en stund - men jeg ante ikke at det var noen sammenheng mellom dem.
Disse to vil bli prioritert! Må bare få tak i dem først :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Karen RamsvikMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibeke