På søndag er det 8. mars, en dato eller dag de fleste har et forhold til. Kvinnedagen er i utgangspunktet ikke en dag jeg har vært spesielt opptatt av, men jeg bruker enhver mulighet til å dra fram min store helt i barndommen, Kjerringa mot strømmen. Da var det eventyret jeg var opptatt av, nå er det diktet av Andre Bjerke. De er litt for lange til å legge ut, men begge to finner du her.

Det blir desverre ikke noen feminist-bok på meg for jeg har endelig fått Things Fall Apart av Chinua Achebe. Jeg er omtrent halvveis og koser meg både med boka og kommentarer fra lesesirkelen. For å holde meg til Afrika-tematikk så tenker jeg å fortsette med Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Denne begynte jeg på for en stund siden, men den ble lagt bort av en eller annen grunn. Nå gir jeg den en ny sjanse i anledning kvinnedagen.

Tidligere i uka begynte jeg på Krigsjunkie av Jon Steele, men den ble fort lagt bort til fordel for Shoppingfri et år med kjøpestopp av Irina Lee. Det er skummelt hvor godt jeg kjenner meg igjen så her må det skjerpings til.

Vi må selvfølgelig ikke glemme sporten, VM i langrenn og hopp er bare såvidt over før VM i skiskyting er igang. Det betyr ny sportshelg. Også må jeg selvfølgelig nevne at jeg er utrolig lettet og glad for at NY Rangers var fornuftige nok til å sikre seg Zuccarello i en ny periode. Gleder meg til mange flere kamper framover.

God helg, bokelskere!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 47 svar.

"Shoppingfri" er forresten ei veldig god og inspirerende bok! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, den hjelper på den. Og som jeg kjenner meg igjen. Jeg er selvfølgelig en av de som "sparer" penger på å handle ting jeg ikke trenger på tilbud. Det blir nok ikke helt shop-stop på meg, men jeg tror jeg kommer til å bli mer bevisst på hva jeg handler. Det er hvertfall det jeg håper :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant!!
Det var akkurat det der jeg prøvde å sette litt fingeren på for min egendel ang bok-kjøp i år under litterære nyttårs forsetter ;) Jeg er ekstrem til å kjøpe bøker fordi de er så billige hele tiden....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke fått lest så mye som jeg hadde trodd og ønsket denne helga. Bryr meg hverken om sport eller kvinnedag. Har derimot prøvd å være litt husmor selv denne helga med husarbeid, baking osv og litt sosialt med familien.
På fredag hørte jeg ferdig "Kjære Gabriel" av Halfdan W. Freihow: Nydelig, strekt og sårt om annerledeshet og ubetinget kjærlighet! Anbefales på det varmeste! :)
Jeg prøver å få til at hovedturen med hunden blir på en times tid hver dag, så da passer jeg ofte på å høre på lydbok mens vi går. Er derfor også godt i gang med "Venstre hånd over høyre skulder" av Selma Lønning Aarø. Papirboka har lenge stått i bokhylla uten at jeg har lest den. Synes den virker grei nok, noen veldig rørende episoder så langt.
På papir holder jeg på med "Et offer til Molok" av Åsa Larsson. Liker den godt, men ikke så godt som ventet.. Leste i går at hun nå hadde begynt å skrive en fantacy serie for ungdom, men håper vi får endel bøker til om Rebecka Martinson likevel!!
Holder også på med novellesamlingen "Skrottene" av Line Berg. Liker skrivemåten godt, kan minne litt om Rishøi sin skrivemåte, men syns det blir litt for lite pr novelle. Skulle gjerne lest en roman av henne!
Regner med å bli ferdig med alle disse i løpet av de nærmeste dagene. Da er det nok den nyeste til Lackberg og nr 2 i Divergent serien som blir startet på. Gleder meg!

Ønsker dere alle en fin uke! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble ikke noe lesing på meg hittil idag, ble uvell igår kveld og fra tre tiden i natt startet det med løs mave og oppkast. Ble så ille at jeg måtte re meg opp en soveplass på badet med puter, dyne og pelspledd. Prøvde først med kjerringrådet som virker mot løs mave, potet mel og vann/saft/brus men pga oppkastinga måtte jeg gi opp det. Drakk litt lunket vann, men det kom rett opp, men ved 8-tiden ringte jeg ned til vakta i blokka (bor i blokk med vakt, siden det bor flere gamle og utviklingshemmede her) og fikk kjøpt meg en flaske PepsiMax siden kjerringrådet mot oppkast er enten flat cola eller vørterøl. Etter at flaska hadde stått med korken av i minst 4-5 timer ga oppkastinga seg. Har sittet å sett på sporten på NRK direkte på pc'en på badet siden kl 9. Vill ikke flytte tilbake til senga enda pga den løse magen. Har hatt uhell tidligere. Har 2 bøker liggende under puta i tilfelle jeg er i form til å lese senere, Ulf Hjardars Beretninger fra Den store spritkrigen og Over grensen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ikke noe særlig ut. Jeg håper virkelig du er bedre og ønsker deg god bedring!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk tatt meg en kopp potet mel og det gikk greit, og for ca 1 1/2 time siden spiste jeg et rundstykke og det gikk også greit. Siden det er slutt på colaen ( fikk lånt en flaske til av en i blokka) skal jeg gå tilbake til saft som jeg har, er ikke så lysten på å gå ut å handle selv om Kiwi kun er to kvartaler unna. Bøkene på Frs bib er tilgjengelig frem til onsdag så jeg ser det ann imorgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Omgangssyke er djevelens verk! Brekker heller begge bena og ei arm fremfor det. God bedring til deg!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Følte meg bra nok til å flytte inn i senga, hadde problemer med å ta en lur på badet siden jeg ikke har en madrass å ligge på, har brukt sovesofa i minst 40 år og er vant til det. Har 2 kapitler igjen av Den store spritkrigen, så jeg leser i hvert fall ut den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med Mønsteret rakner tidligere i uken, så i helga skal jeg lese videre i "Til Jacobs forsvar", "Ved stupet" og "Bare et menneske". Har en vane/uvane med å lese flere bøker samtidig :o
Kjøpte for øvrig "Americanah" på Mammut-salget og den ser jeg frem til å lese etter hvert :D
God lesehelg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser : Mandeltreet av Michelle Cohen Corasanti.Den har jeg store forventninger til. Soloppgang av Victoria Hislop gleder jeg meg også til å begynne på.
God helg til alle Bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har lest begge de to, og likte begge to godt :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Får ikke med meg noe sport jeg, men det er jo greit det og. Denne helga her er det Stalker av Lars Kepler som står for tur. Spent på om den er så bra som de sier jeg. :)

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg:-) nå skal jeg også omsider begynne på Mønsteret rakner, den er jo ikke så tykk så regner med det vil gå kjapt. Idag har jeg lest Jo Nesbøes Blod på snø, det gikk alt for fort! Ikke bare er den kun på 172 sider, det er stor linjeavstand og lite tekst på hver side også. Litt skuffa over det egentlig. Ellers har jeg blitt hekta på Breaking bad, så det går bort litt tid der også...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det høres ut som en veldig utypisk Nesbø-roman, men det var vel det han ville med den boka. Mønsteret rakner bør du greie å lese ut på en helg om du ikke blir helt sittende fast i Breaking Bad :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble sittende litt fast i Breaking bad, men er kommet halvveis i Mønsteret rakner og liker den veldig godt. Tipper jeg blir ferdig idag:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg lese Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug. Ikke fått lest den før, så er spent på hvordan den er. Kanskje blir det noen sider i de andre bøkene jeg også leser, men hovedboken denne helgen er Mengele Zoo.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser Sorgenfri av Jo Nesbø i helgen, den #4 Harry Hole-boka. Det er kos.

Har ikke tenkt å gjøre så mye annet egentlig.. Ta oppvasken kanskje. Vaske klær. Ta en kaffe ute. Dra på arbeidsmøte på søndag. Men bortsett fra det, skal jeg lese lese lese. Og sooooove.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det høres ut som en perfekt helg for min del :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei - her leses betimelig nok "Flink pike" - av G Flynn denne helga. Ikke noen ihuga toggjenger på 8. mars, men med oppstart i arbeidslivet tidlig på 70-tallet, prisgitt svart dagmamma og en selvfølge at handling, matlaging og helgevask var kvinnejobb i tillegg til 100% jobb håper jeg dagens unge kvinner ikke tar alt som en selvfølge. Har heldigvis en bokstabel liggende etter utskjeielse på Mammut, og følge meg dermed rik :-) God helg til dere alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du har et godt poeng, og skal vi absolutt ha Kvinnedagen så synes jeg den skal brukes til å huske de som kom før oss og virkelig jobbet for at vi har like rettigheter. Med det så mener jeg ikke å si at jobben er gjort, for det er den absolutt ikke. Men for meg er likestilling noe vi alle må jobbe med hele året, jeg synes egentlig ikke det er en kvinnesak. Ved å kalle det "kvinnedag" og fokusere på "kvinneproblemer" så tror jeg vi lett "mister" godt over halve befolkningen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som kvinne i mannsdominert yrke i noen år nå, syns jeg det har vært mye breking og lite ull fra dagens kvinnetoggjengere her i landet. De har så lett for å stakkarsliggjøre oss med såkalte urettferdigheter. Den dagen det opprettes en egen mannedag for å slå et slag for menns rettigheter til fx. å være en god fraskilt far uten at en kranglende mor skal hindre ham - ja, da skal jeg vurdere om togene har bruk for meg også. Dette enkelteksempelet er blant slike ting som opprører meg, at i parforhold som går i stykker er det ofte far som blir undertrykt av både mor, rettsvesen og arbeidsplass. Har truffet mange oppgitte fedre, til og med en som ikke visste at han kunne få samværsrett med to barn han ikke hadde sett på 7 år!! De hadde aldri vært til megling, han hadde aldri tenkt seg at han burde kontakte advokat da hun flyttet ut og nektet ham å se ungene... (han var yrkessjåfør og borte hele uka, selvfølgelig).

Jeg har litt lett for å se mannens side bedre i saker som har med likestilling å gjøre, men føler en dyp respekt for kvinnenes resultater i foregående årtier. I vår tid er jeg generelt mer opptatt av sosiale "klasseskiller" som oppstår ved at bl.a. unge regner opp hverandres status på bakgrunn av merkeklær og annet dyrt utstyr. De som mobber for å føle seg bedre sjøl. DET opprører meg, det!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og det er der jeg mener likestillingen kommer inn i bildet, ikke likestilling for kvinner, men likestilling for alle. Skal vi ha godene, så må vi også ta det vi anser som negativt. Jeg jobbet også i en bransje som var ganske mannsdominert, og stortrivdes, sammtidig så jobbet jeg et sted der de ikke ville ha gutter i front. Motsetninger som kanskje fikk meg til å tenke litt annerledes om dette med likestilling. Policyen endret seg etterhvert

Heldigvis er det forskjellige ting som berører eller opprører hver av oss, ofte utfra vår egen livssituasjon. Det merkevare-styret tror jeg de fleste synes er hårreisende, hvertfall de som har litt oppi topplokket.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, det håper jeg også. Forskjellsbehandling har skummelt dype røtter i folk, også i vanlige folk som tror seg tolerante og mobbefrie. Janteloven har bikket over til det ekstreme motsatte, hos de enkelte som indoktrinerer seg og sine (barn) til å tro de er mer og mer verdt enn andre. Men så har jeg alltid hatt hjerte for de svake i samfunnet og skulle ønske jeg kunne gjøre mer. Det går an å påvirke holdninger, og det blir enklere jo flere som er bevisst på å gjøre det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kvinnedag eller ikke kvinnedag.! Hele helgen skal brukes til å hvile , lese og komme meg etter x ant nattvakter. Jeg har akkurat fått den nyeste boken til Jo Nesbø i postkassa, så da blir det ; Blod på snø av Nesbø i helgen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er jo en liten flis av en bok, i størrelse hvertfall, innholdet tør jeg påstå er mye større. Jeg er ferdig akkurat i tide for valg av en ny bok, men jeg skal se om jeg klarer å samle tankene nok til å legge inn noen kommentarer. Du sier: "Så nå kan vi se fram til dine kommentarer også. Noe som boken ikke kan tape seg på, vil jeg tro." Det var en skummel tanke, at en bok kan tape seg på grunn av mine kommentarer.

At det høres ut som jeg er i grei form tar jeg som et tegn på at jeg har gjort en god jobb med helgeinnlegget, desverre er det langt fra sannheten. Det var hvertfall det på fredag, nå ser det ut til at den begynner å komme seg. Helge-innlegget pleier jeg å skrive nesten ferdig allerede torsdag, så bruker jeg fredag til å finpusse den om jeg orker. På den måten unngår jeg å bli sittende på fredag og ikke få fram en eneste setning :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk. Nei, du sa heldigvis ikke at boken kan tape seg av mine kommentarer, men det du sa ga meg idéen. Det hadde vært utrolig trist, men heldigvis står de fleste bøker godt på egenhånd. At mange bøker godt kunne vært kortere og kanskje ennå bedre tror jeg det er noe i.

Denne gangen er det ikke hodepinen som plager meg, men andre symptomer på ME. ME er en sykdom som påvirker hele kroppen, det oppleves ikke helt ulikt kraftig influensa eller en ekstrem variant av fyllesyke. Symptomene forverres av aktivitet og anstrengelse. Som med de fleste andre sykdommer går det opp og ned, men helge-innlegget prøver jeg å få til uansett. Det er altfor hyggelig til å droppe :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk, og jeg må nok innrømme at den største utfordringen er at man ikke får gjort det man skulle ønske. Men jeg ser allikevel på meg selv som ganske heldig for selv om jeg er husbunden så har jeg mulighet til å lese, se på tv og gjøre småting som ikke krever så mye energi. Også har jeg både familie og en samboer som stiller opp og hjelper til.

Såvidt jeg har skjønt så er boken til Achebe den første i en trilogi så sånn sett kan man kanskje si at han allikevel har skrevet en murstein. Den første boken holder seg godt alene, men jeg kan godt tenke meg å lese de to andre også. En av grunnene til at jeg ble med i lesesirkelen var nettopp fordi jeg mistenkte at vi kom til å komme over sånne små mesterverk som jeg synes denne boka er.

Nå er søndagskvelden nesten over så jeg får heller ønske deg en fin uke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Åttende mars har ikke jeg heller aldri brydd meg om. Foretrekker å bli kalt jente fremfor kvinne og feminister kommer jeg aldri til å like, så håper jeg ikke fornærmer noen, haha. Men syns alt det feministsnakket bare er masete. Så det er en dag jeg bare ignorerer, som mange andre dager:)

I dag skal jeg begynne på en ny stuelektyre som er: Sju dager i september av Jørgen Gunnerud og nattlektyren er Rebecca av Daphne Du Maurier. Har alltid hatt lyst til å se filmen, men så lenge jeg vet at en film er basert på en bok, må jeg selvfølgelig lese boka først og nå er det lenge siden jeg har lest en grøsser, psykologsk thriller (mine favorittsjangre) og følte det var på tide. Ved siden av leser jeg fremdeles i Good omens av Terry Pratchett og Neil Gaiman. Det går fortsatt litt trått med den, men det får bare ta den tiden det tar for jeg avbryter ikke bøker.

Hvis jeg blir ferdig med en av bøkene skal jeg begynne på Glassbarna av Kristina Ohlsson.

Som før er VM forbudt i dette området. Er jo totalt allergisk mot sport (bortsett fra sjakk). Kommer til å ha tv'n på i bakgrunnen som alltid, det er bare synd det er stort sett repriser på nesten alt når det er helg. Men heldigvis har jeg lesestoff og jeg får finne på andre ting når kjedsomheten blir for stor selv om jeg ikke har mange hobbyer.

God helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest både krim serien og "Glassbarna" av Kristina Ohlsson veldig godt! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg kanskje noe å glede meg til:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ordet "kvinne" har en litt dårlig klang i mine ører, uten at jeg kan si hvor det kommer fra. Feminister kommer heldigvis i mange forskjellige varianter så å si at man ikke liker de føler jeg blir litt rart, men jeg regner med at du mener den stereotypiske feministen som er full av mannehat?

Det høres ut som du leser variert også denne helgen. Rebecca husker jeg at jeg likte da jeg leste den for mange år siden. Den har jeg faktisk tenkt å gjenlese, men akkurat nå ligger den i en av mange esker hjemme hos foreldrene mine. Kristina Ohlsson er også en favoritt, selv om jeg ikke har lest Glassbarna.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sånn har det alltid vært hos meg også. Jeg grøsser innvendig når jeg hører ordet kvinne. Jeg kan ikke noe for det. At jeg ikke liker feminister har med å gjøre med de feministene som har en trang til å preike om alt mulig og samtidig tror at de er noe. Det er feminister jeg ikke liker og som jeg kaller for feministmas. Er ikke for å fornærme noen eller noe, men man kan ikke like alt.

Rebecca er min førstegangslesing, men har hørt så mye om boka og filmen i så mange år at følte det var på tide å lese boka og eventuelt se filmen senere (den riktige rekkefølgen) og Kristina Ohlsson har jeg ikke lest noe av før, men alltid spennende å lese bøker av forfattere man ikke har lest noe av fra før, utfordre seg selv litt. Kjedelig å lese bare det man er vant til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser også Rebecca av Daphne Du Maurier. Har lest den for mange år siden,men fant den i bokhylla da jeg egentlige lette etter noe annet:) den må jeg lese om igjen...spennende er det i alle fall skal ikke røpe noe..... Nattbordsboken er Gunnar Staalesens " Varg Veums" Kalde Hjerter...så her det spenning til the bitter end....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ikke lest Rebecca før, men har hatt lyst til det i mange år, og følte av en eller annen merkelig grunn at nå var det på tide å gjøre noe med det. Leser altfor lite klassikere og grøss, psykologiske thrillere er mine sjangre. Håper du liker boka like godt som første gang du leste den:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for eventyr og flott dikt i forbindelse med 8. mars, Vibeke!

Det blir ikke noe sport her i gården denne helgen heller, men ser ikke bort fra at jeg skal ut og nyte det fine været :-)

Jeg leser Roberto Bolaños 2666, som jeg begynte på forrige helg og snart er halvveis i, og foreløpig må jeg si meg enig med alle ovasjonene den har fått.

På lydbok hører jeg på The Buried Giant, Kazuo Ishiguros første roman på ti år. Den kom ut på engelsk for bare noen dager siden, men er allerede blitt diskutert her på bokelskere, i tråden Boktipset. Regner også med å komme litt videre i lydboken David Foster Wallace In His Own Words, som består av intervjuer og opplesing av egne tekster.

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bare hyggelig!

Jeg kjenner meg nok litt for mye igjen i denne kjærringa og det er grunnen til at jeg liker henne så godt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skal bli godt med helg, ja.
Det stend att ca 20 sider av lesesirkelboka Mønsteret rakner, eg tipper eg blir ferdig med denne i kveld. Eg er også over halvvegs i Atlas over fjerne øyer og i Peer Gynt (eg meiner sjølv at eg er brukbart dyktig til å lese variert), og kjem truleg til å bli ferdig med desse også i løpet av helga, med mindre forkjølinga eg slit litt med nett no set meg såpass ut at eg ikkje orkar å lese noko særleg.

Neste bok ut blir En halv gul sol av Chimamanda Adicihe, eg har hatt den ulest i bokhylla ei stund og det passar veldig bra å ta den i forlengelsen av Mønsteret rakner sidan begge bøkene handlar om den same folkegruppa i Nigeria. Gleder meg litt ekstra til denne.

Søndag er det vel klart for ny tråd i lesesirkelen med nominasjon av ei bok i kategorien nyare nordisk. Eg er 80% sikker på kva mitt forslag kjem til å bli, og det skal bli moro å sjå kva dei øvrige foreslår.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har ikke noe spesielt forhold til 8. mars, men jeg er veldig glad for at mange har kjempet for kvinnerettigheter og likestilling her i landet. Dessverre har det ikke kommet like langt i alle andre land.

Når det kommer til ski, må jeg vel si at jeg fikk min dose når det var VM i langrenn og hopp, men jeg kommer nok til å se litt på skiskyting i helgen også.

På bokfronten har jeg veldig mange bøker under lesing, så målet for helgen er å få avsluttet en bok eller to. Hovedboken er Fasadefall av Liza Marklund. Jeg har snart lest halve boka, og så langt er den grei nok. Jeg må innrømme at de første bøkene om Annika Bengtson var de beste. Som e-bok leser jeg Hypnotisøren av Lars Kepler. Det er sjelden jeg føler for å lese e-bok, så det går litt sakte med denne, men når jeg først leser må jeg si at det er en god bok. Når det kommer til lydbok har jeg akkurat begynt på Søstre i gode og onde dager. Det er fint å ha en bok på øret når man går til og fra jobb.

Ønsker alle en fin helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helga er det en 6-åring som skal være her,men regner med at bestemor får lest litt lell. Holder på med Skammen av Hobæk Haff,den er virkelig god.Har merkelig nok aldri lest den,men falt over den på biblioteket her om dagen.Og etter den er det Mønsteret rakner som står for tur,har blitt inspirert til å lese den etter mye fin omtale her inne. Sport og kvinnedag lar jeg fare,men god helg til alle uansett

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal lese ferdig Den gamle mannen og havet av Hemingway. En novellesamling av John Irving venter etter det. Skal også på biblioteket en tur og lete i hyllene etter en bok som har et så fint cover at jeg bare vil låne den, uten en gang å se hva den heter. Og holder sola seg blir det nok lesing og god te ute i solveggen!

Anbefaler alle å lese Kjerringer av Helene Uri på kvinnedagen. Den passer utmerket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg hadde opprinnelig tenkt å dra til Fredrikstad bibliotek idag siden det ikke er noen øvelser i skiskyting idag, men har bestemt meg for å vente til mandag og lese ut et par bøker til isteden, det et ingen skiskyterøvelser på mandag eller tirsdag heller.

Det har kommet en bok jeg bestilte i tillegg til de svenske rea bøkene, När Finland var Sverige av Hermann Lindqvist som er klar til henting på post-i-butikk, og hvis rea bøkene kommer idag eller i morgen, dra jeg og henter dem. Hvis ikke venter jeg til mandag og tar dem sammen med FrStadturen og sparer en bussbillett.

Siden jeg er nettopp ferdig med Bergen for begynnere - en guidet tur til Bergens indre, lånt på FrS bib og jeg har tenkt å lese noen flere fra FrS bib blir neste bok Beretninger fra Den store spritkrigen - 1920-årenes hårde lek på land og sjø og se om jeg kan komme igang med triologien om Olav Tryggvason, også lånt i FrS. For litt lett lesning fortsetter jeg på Sällsamheter i Göteborg, lånt på Strömstad bib. Jeg har kun en bok som forfaller neste uke, Jul av Liv Berit Tessem og Kjetil Wiedswang, men har til gjengjell 13 som forfaller mandag den 16.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God helg til deg òg, Vibeke!
Eg har som vanleg samla saman 15 diktanalysar, 60 fagartiklar og 25 prøver til helgi (eg går ikkje tom for lesestoff med det fyrste), men håpar det vert tid til litt anna lesing òg - trass i at eg skal på hyttetur med gode vener. Eg sit bom fast i En vampyrs bekjennelser, og klarar ikkje å bestemma meg for om eg skal tvinga meg vidare eller ta ein pause - innspel frå røynde lesarar vert tekne i mot med takk! På sengi les eg enno The Big Over Easy av Jasper Fforde, om drapet på Lille Trille og problemet med bønnene og kyri. I tillegg skal eg byrja på ei Neil Gaiman-bok, berre fordi eg vil, men eg klarar ikkje heilt å bestemma meg for kva for ei, det er so mange å velja mellom, og alt for mange av dei står ulesne i mi bokhylle. Og so var det VM, då... Det får bli på radioen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenHanne Kvernmo RyeKirsten LundBjørg L.BertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLaila