Jeg gikk glipp av Mumi-familien som barn. Men da jeg begynte å lese bøkene i voksen alder, for barnebarna og meg selv, ble jeg fascinert over hvor mye livsvisdom og humor dette universet rommer. Så mange menneskelige trekk tatt på kornet! Ikke vanskelig å finne noen å kjenne seg igjen i.

Mitt svar på spørsmålet ditt, Bjørg, gir selv vel ut fra dette selv :-)
Men OBS, gå til originalversjonene og styr unna alt som heter forenklinger, bearbeidinger og tegneserier. Jeg tror alt dette har ødelagt mye for mumiene.

PS. Sommerboken er en av mine favoritter også, så varm og vakker og full Tove Janssons gode humor .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg leste heller ikke Mummibøkene som barn, men har lest noe som voksen - og det har vært originalversjoner. I likhet med Marit, har jeg oppfattet ham som ganske fjern... :))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Emil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Tor-Arne JensenKirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud Kvisten