Hei!
Er på utkikk etter tips til forfattarar frå den arabiske/persiske og afrikanske litterære verda. Er det nokon der ute som har nokre ess i ermet? Eg har allereie streifa innom Tayeb Salih, Amin Maalouf, Al-Aswany, Mahfouz, Pepetela og "Kader Abdolah".
I utgangspunktet heller eg meg mot historiske romanar, noveller og sakprosa. Nye forfattarar så vel som vel etablerte og historiske er intressante.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Kan anbefale titlene og forfatterne under.

"Klagesang for Easterly" noveller av Petina Gappah
"Vi trenger nye navn" av Noviolet Bulawayo
"Zoo City" av Lauren Beukes (hele forfatterskapet er spennende etter min mening)
"Ikke la oss gå til hundene i kveld" (selvbiografi) av Alexandra Fuller
"Say you are one of them" av Uwem Akpan
"Allah skylder ingen noe" av Ahmadou Kouroum
"Shaking hands with the Devil" Roméo Dallaire
"Cry, the beloved country" av Alan Paton

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg trodde først at du tilbød tips til nye forfattere - men da jeg gikk inn på tråden, så jeg at det er tips om nye forfattere du ønsker deg. Hva tenker du på når du sier "nye" stemmer - nye for deg, eller nylig utgitte? Det er liksom ikke noen vits i å komme trekkende med Chinua Achebe og andre litterære kjemper dersom du søker de spennende debutantene...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Innlegget er no redigert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale "En halv gul sol" av Chimamanda Ngozi Adichie. En svært god bok fra Nigeria som bl.a. handler om Biafrakrigen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanskje ikke en helt ny stemme, for Purple Hibiscus kom i hus 2006. Der står den glemt om ulest, gitt... Takk for påminnelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn SHarald KTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.