Det som skremmer meg er å lese True Ghost stories om natta. Eller Fergemannen av Margit Sandemo.

Med a "banned book" tenkte jeg også på "Sangen om den røde rubin", mener også at en eller flere bøker av Jens Bjørneboe ble forbudt når de kom, og Christian Kroghs "Albertine".

*Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen utkom første gang i 1886, og var et skarpt innlegg i debatten omkring seksualmoralen. Den handler om den fattige sypiken Albertine som styrtes ut i fornedrende prostitusjon etter å ha blitt forført av en politifullmektig. Boken ble straks stemplet som usedelig og beslaglagt da den utkom.*

Jeg har funnet frem en bok som jeg har lagt til i 'leser nå' som passer på minst 4 punkter,

  • A book set in high school, hovedpersonen er 17 og er sent til England for siste år før college
  • A book with a color in the title
  • A book by an author you've never read before
  • A book based entirely on its cover

Den boka er White Devil - A Ghost Story av Justin Evans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Men... spøkelser er da stort sett ikke skremmende... Jeg bor med spøkelser, har opplevd ordentlig rare ting og føler ingen uhygge... Fergemannen og Ravnens vinger er to av de beste enkeltbøkene Sandemo har skrevet, nettopp fordi fortellingene er så levende og... potente på et vis. En barnebok med mysterier. Der begynte det for min del. Der sto det om yetier, hvite damer, Mary Celeste og mye annet. Hvis jeg begynner å fortelle ting jeg sjøl har opplevd, blir jeg sannsynligvis stemplet som rar, men det er greit, for en del av det er saftigere enn mye jeg har lest av slike ting folk har opplevd. Sååå... jeg er nok ikke like lettskremt lenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen problemer med oppdiktede spøkelseshistorie, men spøkelser fra virkelighet liker jeg som sagt ikke å lese opp om natta. Jeg har ikke sett noe spøkelse selv untatt serien Ghost Hunters, men jeg har både hørt og sett vardøger fra jeg var ca 3 år, først og fremst fylge til pappa og bror min. Og etter at jeg flytta hit jeg bor nå på Fritznebakken hørte jeg som om det kom noen i gangen på kvelden i minst 2 år etter at jeg flytta inn i min nåværende leilighet. Jeg vet ikke om forrige beboer her døde eller bare flytta ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Eirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30Thea