LIDER DU AV PARASKEVIDEKATRIA??
Bare et spørsmål siden det er fredag den 13! Historisk forbindes fredagen med ulykke, ondskap og overtro. Mange unngår å bruke tallet bevist. Enkelte hoteller og andre bygninger har ikke 13 etasje. På enkelte flyplasser eksisterer ikke gate nummer 13, og plasser på seterad 13 i enkelte fly er umulig å oppdrive.
Flere skrekkfilmer om den samme datoen har også medført at mytene om denne dagen er forsterket. De som lider av paraskevidekatria har en fobi mot fredag den 13!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Noen fotballag har ikke nummer tretten på drakta!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skulle likt å visst korleis fotballaget frå ein viss stasjonsby i Gudbrandsdalen handterer denne fobien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tretten handterer sikkert det utmerket. Det er nettopp det, bare en fobi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Selvfølgelig er det hva dette handler om. Dog en liten notis fra Stavanger Aftenblad langt tilbake i tid: " I går , fredag kl.13.00 ca smalt det i krysset Kongsgaten- jernbanevegen. En syklist , en skolegutt på 13 år kom nedover Kongsgaten og bak ham en lastebil fra Brødrene Sørensen A/S. Plutselig , uten å gi tegn skjærer gutten på sykkelen til venstre like foran lastebilen og kollisjonen var ikke til å unngå. Dette var like utenfor Bokhuset A/S
hvor en av de ansatte straks tok affære ved å bære den tilsynelatende sterkt forslåtte og bevisstløse gutten inn i sin varevogn og agerte sykebil ved å holde hornet på bilens ratt inne slik at andre trafikanter kunne varsles om at noe spesielt var på ferde, og Sykehuset er jo heller ikke langt unna. Gutten ble behandlet for eventuelle indre skader og skal ha slitt med hukommelsestap etter at han våknet, ikke lenge etter. Han slapp fra det med skrekken i behold opplyses det fra vakthavende leger. Etter en stund kom også hukommelsen tilbake i den grad at han kunne si sitt navn og hvor han bodde. Og etter å fått kontakt med hans foreldre som var i besittelse av telefon, kunne han utskrives ut og Politiet kjørte ham hjem. Det ble fastslått at føreren av lastebilen som naturlig nok var i sjokk ikke kunne lastes for ulykken og fikk førerkorte tilbake straks."
Vel, trenger jeg legge til at dette var den 13de? Og at den tankeløse gutten ennå lever i beste velgående og skriver av og til på disse sider?

Likevel: En fobi, intet annet. Og jeg mener det!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er vel her som med alt annet i verden; man ser det man venter å se.
Kjører du av veien, så har du vært uheldig.
Kjører du av veien fredag den 13. så har du en forklaring på hvorfor du kjørte av veien.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har en filleonkel som er født fredag 13de. Han har hatt en mengde mer eller mindre alvorlige uhell på forskjellige fredag 13, bl. a. utforkjøring med bil, brukket bein på skitur, styrte med paraglider, få bistikk-allergireaksjon og bli sparket av en hest. Ramle i septikkummen mens den ble tømt, det var imidlertid broren hans... Ingen av dem er noe mer overtroiske heller. Jeg har aldri hatt uhell fredag 13., så hvorfor frykte dagen? Min assosiasjon nr.1 for dagen er Agatha Christies "lukkede rom"-gåter hvor selskapet hadde 13 til bords slik som under nattverden, etc. Statistisk sett vil jeg tro det skjer flere uhell den dagen fordi det er en fredag. Joda, det stemmer at det er flere uhell, leste noen tall fra forsikringsselskaper her for noen mnd siden, jeg tror de overtroiske blir anspente og gjør seg sjøl mer utsatt for uhell. Eller det ville skjedd uansett dato...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir deg rett. Likevel der er et eller annet som "ligger i lufta" blant flere når fredagen kommer på den 13de. Men de fleste tror vel ikke på noe om ulykkesdag. Eller ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forbausende mange som ER overtroiske...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff ja, det var dessverre en fæl togulykke der, som forhåpentligvis ikke forbindes med navnet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann Ekerhovd