Takk for godt detektivarbeid! Den versjonen er nok neppe utgitt i bokform.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Av en eller annen merkelig grunn har noen skannet inn de to første aktene av Arthur Klæbos oversettelse på nb.no, men ikke de to siste.

Jeg kan ikke finne Del 2 av teaterstykket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der slo sporhunden Gretemor til igjen! Du er unik. Så finner man altså ut at denne oversettelsen gjorde Klæboe allerede i 1962 - for Radioteateret! Og omarbeidet den trolig til teatermanus for Det Norske Teatret i 1976. (Om du nå skulle greie å oppspore del 2 også, tror jeg likevel jeg kommer til å tråle antikvariatene før jeg gir meg i kast med denne versjonen!)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

:) Den var slitsom å lese. Ikke tror jeg del 2 er å oppspore på nettet heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det vet jeg ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, ikke en gang deg, gretemor, skal vite alt. Likevel ditt første innlegg gir meg håp om å finne ut mer. Like takknemlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan jeg spørre hva det er du prøver å finne ut?

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Boka kan lånast ved nokre universistetsbibliotek. Eller den kan fjernlånast frå Nasjonalbiblioteket. Eg fann den på Bibsys Ask: http://ask.bibsys.no/ask/action/show?pid=011159790&kid=biblio

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha, Ingunn! Men bokmålsutgaven tror jeg nok jeg finner på et antikvariat om det skulle bli aktuelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nettopp det. Sjekket med min "hovedforbindelse" Haugen Bok på Chat, i dette øyeblikk.
Nedslående: ikke bare manglet nynorsk utgave, men boken (altså den på bokmål) var utsolgt fra forlaget. Jeg går raskt ut fra at de da mener forlaget Oktober(?) skal sjekke det videre. Men, så er det slik at DE NORSKE BOKKLUBBENE utga boken i "Århundrets bibliotek så sent som i 2001. Er de også utsolgt er et spørsmål jeg sitter med nå. (ISBN 82-525-4154-2). I så tilfelle blir det jo å sjekke antikvariater. Mener å ha sett/hørt at Sigurd Vederhus sto for en nynorsk oversettelse i 1995. Men vet ennå ikke i hvilken forbindelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Antikvariatnet.no har ganske mange eksemplarer av boken. men det ser ikke ut som noen av dem har den i nynorsk oversettelse. Lykke til, både til deg og Marit!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så rart (du ser jo ellers ut til å være en dreven "etterforsker" :-))

Jeg ser du i innlegget har skrevet Anitkvariatet.no, det riktige er antikvariatnet.no. Jeg vet ikke om du gjorde det da du søkte.
Lykke til igjen!

PS
Kanskje jeg skulle bestille en selv, med en gang! Hvis du vinner!
Ellers så har jeg denne gangen heldigvis flere av de foreslåtte bøkene. Nå er det duket for enda en spennende avstemning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

mgeTheaKaren PatriciaCarine OlsrødTuridmajaSolIvar SandTjommiEileen BørresenIngeborg GritaolineTone SundlandBjørg  FrøysaaKirsten LundEgil StangelandsomniferumBeathe SolbergAmanda AIreneleserMarianne  SkageGrete AastorpHanneTine VictoriaLailaAnniken RøilMonoiskTove Obrestad WøienAneLisbeth Marie UvaagTatiana WesserlingJBRandiAnne-Stine Ruud HusevågNina SolåsRufsetufsaPer Åge SerigstadMarit AamdalNtotheaLilith NagelMorten Jensen